Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta009

prośba o poradę

Polecane posty

Gość marta009

Witam. Piszę w pewnej sprawie,mam nadzieję,że ktoś mądrze udzieli mi rady... Otóż,2 dni temu skończył mi się okres (!) (raczej normalny) i zauważyłam ,że dość znacznie powiększyły mi się piersi,odczuwam też ich pieczenie. Z partnerem jeszcze nie kochaliśmy się,jedynie uprawialiśmy petting. Słyszałam,że czasem u kobiet w ciąży może występować krwawienie podobne do okresu,jednak nosi to nazwę krwawienia implantacyjnego. Dodam jeszcze,że mój chłopak ma problemy z płodnością w dużej mierze,jednak nie w 100%,więc jakieś ryzyko jest..? Martwią mnie te piersi,nigdy wcześniej tak nie miałam... A podobno to pierwszy z objawów ciąży... (chyba,że się nadwrażliwie doszukuję czegoś czego nie ma... Proszę o poważną odpowiedź,pozdrawiam

Gość marta009
hej,mnie to nie bawi... naprawdę się martwię...

Gość marta009
ok,masz takie prawo...

Gość marta009
czy ktoś coś może mi pomóc? bez niepotrzebnych nieprzyjemności... czy to może być jeden z objawów? ok,a jeśli nie,to skąd u mnie nagle takie zmiany?

Gość marta009
ach,widzę,że zostałam źle odebrana,trudno... słuchajcie,przecież wiem jak dochodzi do zapłodnienia itd.,nie jestem takim głąbem... mam tylko pewne obawy-wątpliwości - podczas pieszczot plemniki mogły mieć kontakt z moimi miejscami intymnymi,przecież istnieje preejakulat,w którym mogą występować niewielkie ilości nasienia.. tego się obawiam... a okres był,owszem, ale są kobiety,które na początku mogą krwawić,choć może w trochę inny sposób.. chciałam tylko na spokojnie parę słów,co myślicie,obiektywnie,bo może to moja psychika przesadza i sobie wkręcam,no ale nie drwin.. pozdrawiam

Gość gość
a jak ten preejakulat miał się dostać do Twojej pochwy? Miał przeskoczyć?

Gość marta009
dzięki,jakieś konkretne pytanie. możliwe,że się nie dostał,prawda. nie było pełnego ,konkretnego stosunku,no ale byliśmy nadzy,bardzo blisko siebie + pieszczoty,więc wiesz może nawet bym się nad tym nie zastanawiała w ogóle,zaniepokoiła mnie jednak ta nagła zmiana piersi ,dość znacząca i dolegliwości z tym związane,poza tym wszystko chyba ok powinnam planowo dostać okres na początku października,a że jestem typem nadwrażliwca,to wszystkim się podwójnie przejmuję czas pokaże..

Gość upupupgfvg
Tez bym sie martwila na twoim miejscu pewnie....nie panikuj, po prostu poczekaj, jesli jestes w ciazy to w koncu sie to okaze i tak czy siak dziecko, bedzie, wiec po prostu troche cierpliwosci. Chyba ze wolisz wiedziec juz teraz, bo chcialabys cos z tym zrobic?

Gość marta009
chyba po prostu do czasu planowanego okresu postaram się mocno zająć myśli czymś innym,choć to niełatwe.. psychika też często wpływa na objawy typowo somatyczne,więc może przesadzam, no ale faktem jest,że w piersiach nastąpiły zmiany,zobaczymy. myślałam jeszcze czy to nie jakieś chwilowe zaburzenia/zachwiania w organizmie związane z czymś innym? dzięki dobrzy ludzie, pozdrawiam :)

Gość marta009
no i jeszcze to,że mój ukochany ma problemy z płodnością, ale nie jest to jednak ostateczne i całkowite.. ach..nawet teraz , pisząc,myślę o tym,jak cudownym i dobrym jest on człowiekiem.. :)

Gość gość
Ma problemy z płodnością i mu gumki szkodzą? ...i mamy rozpoznać po cyckach czy jesteś w ciąży? Zapodaj zdjęcia cycków i psity to ci powiemy :-)

Gość gość
...i powiedz jeszcze jakiego smaku masz wydzielinę :-)

Gość gość
a skąd wiesz, że facet ma problem z płodnością?

Gość marta009
'gość',nie bawi mnie to,wiesz? nie było stosunku,więc gdzie tu mowa o prezerwatywach? wiem,bo powiedział mi to,skoro myślimy poważnie o wspólnej przyszłości

Gość gość
może zrób test?

Gość marta009
nie macie rozpoznać, napisałam tylko o obawach, chodziło mi o spojrzenie na sprawę kogoś z zewnątrz

Gość gość
a on skąd wie? robił badania nasienia?

Gość marta009
noo,test to też jakieś rozwiązanie.. zobaczę.. nigdy wcześniej nie miałam takich sytuacji z moim organizmem.. sama nie wiem :( tak,jest pod stałą opieką lekarza..

Gość marta009
np.teraz,odczuwam straszne pieczenie piersi i są znacznie powiększone.. i to tuż po okresie, a nie przed okresem,jak mogłoby być :( i co ja mam o tym myśleć? :(

Gość gość
a jeśli można zapytać, to co dolega twojemu partnerowi i jaki lekarz sie nim zajmuje?