Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglada 1 wizyta u dentysty dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 4,5 roku.Zrobila sie jej mala dziurka w zebie. I czeka nas za 2 tyg. 1 wizyta, Jak wyglada leczenie zebow u dzieci?

Gość gość
Szkoda ze nie zabieralas jej wczesniej,zeby sie oswoila

Gość gość
nie bylo takiej potrzeby. zabki miala zdrowe.

Gość gość
Jeśli jest dentysta z podejściem to nie będzie problemu. Najgorzej to zrobić coś na siłę.

Gość gość
A teraz juz nie ma zdrowych. Dziecki sie zabiera,jak sie samemu idzie na przeglad. Powacha,jaki tam jest zapach,zobaczy,ze mama otwieea dziob i ni placze. Mnie tak dentysta przykazal - od wieku niemowlecego

Gość gość
A teraz juz nie ma zdrowych. Dziecki sie zabiera,jak sie samemu idzie na przeglad. Powacha,jaki tam jest zapach,zobaczy,ze mama otwieea dziob i ni placze. Mnie tak dentysta przykazal - od wieku niemowlecego

Gość gość
jestem asystentka dentysty,pierwsza wizyta musi polegac na poznaniu gabinetu przez dziecko, absolutnie zadnych zabiegów bo jak sie dziecko zrazi, cos go zaboli to bedzie klops

Gość asystentka dentystyyyyyyyyyyyy
niemowle u dentysty to jakas pomyłka.... to jak zabrac dziecko do poczekalni dla chorych :o w czasie borowania woda ze slina i krwia rozpryskuja sie w promieniu 5 metrów, gabinet stomatologiczny to nie miejsce dla niemowlaka

Gość gość
asystentka... dlatego jestes tylko asystentka i dalej nie pojdziesz, bo jestes za glupia... z dzieckiem do dentysty chodzi sie na poczatku ze zdrowymi zabkami, zeby przyzwyczaic dziecko do gabinetu, odglosow, zapachow... moje dziecko wychodzac nawet po borowaniu dopytuje sie, kiedy bedzie nast. wizyta i cieszy sie na nia... ale mieszkamy w Niemczech i tu asystentki sa bardziej rozgarniety...przynajmniej zawodowo

Gość Arew1234
Ja jestem dentystką. Mają racje pierwsza wizyta powinna wyglądać tak żę dziecko jest oswajane z gabinetem. Ale spokojnie... jeżeli ta "dziurka" jest mała to moze to być zwykłe przebarwienie, które można usunąć poszerzonym lakowaniem czy remineralizacji na wskutek lakierowania! Istnieje coś takiego jak leczenie ozonowe które jest zupełnie bezbolesne... ale to tylko w niektórych gabinetach

za głupia to jestes Ty , tylko jak sie okaze ze Twoje dziecko ma wirusa zółtaczki lub HIV to przypomnij sobie te wspaniałe wizyty u dentysty :D zwykli pacjenci nie maja pojecia jak bardzo sa narazeni u dentysty, znam mase gabinetów i to renomowanych,gdzie asystentki i lekarze w d***e maja sterylnosc narzedzi i w gabinecie, no ale co tam Ty tam wyżej wiesz lepiej bo miły doktorek za kase włazi w d*pe tobie i dziecku, ale co ja tam bede rad udzielac w koncu jestem tylko głupia asystentką......

Gość asystentka booooo
Hey, Warto było się umówic na poczatku na wizytke adaptacyjna, moj dr zawsze jakos dzieciatko zabawi, damy maly upominek i dzieciaczek przychodzi na nastepna wizyte juz troszke oswojony . Mamy malych pacjentow, ktorzy na widok bialych rekawiczek dostaja spazmy ;) Ale i z tego da sie wybrnąć.Fajnie zaciekawic dziecko kamerką wewnątrzustną, lampą itp. Duza nadzieja w dentyscie i asystentce jak jest oczywiscie ;) Pozdrawiam ;)

Gość Arew1234
Asystentka dentystyyyyyyyyyyyyyyyyy jeżeli akurat tobie przyszło pracować w takiej klinice to współczuję. Dentysta wie lepiej co robi bo jego studia ze specjalizacją są 5 razy dłuższe i cięższe ;) i nie takie łatwe jak się wydaje... Poza tym bez dentystów była byś na bezrobociu

oczywiscie ze dentysta ma wieksza wiedze niz asystentka,tylko co ma tutaj wiedza do tego co napisałam.. ja akurat w takim gabinecie nie pracuje ale moje kolezanki pracuja w takich gabinetach i przerazajace jest to ile ludzi jest narazonych na choroby

Gość grażka30
nasza wizyta była spokojna, obyło się bez płaczu :D poszliśmy jak Kuba miał 3-latka do Corten Medic i od tamtej pory leczymy się u bardzo fajnej Pani stomatolog :D

Gość gość
Idę wkrótce na pierwszą wizytę. Zdam relację jak było.