Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotany Gość

Trudna decyzja

Polecane posty

Gość Zakłopotany Gość

Witam, potrzebuję rady jak zerwać z dziewczyną. Jestem z nią długo już, ponad pięć lat ale nie widzę dalszej naszej przyszłości pomimo ze ona jest we mnie bardzo zakochana. Niestety różni nas tak wiele, a łączy jak się zorientowałem obecnie, praktycznie nic. Nie chcę jej ranić, ale będąc z nią tracę własne życie na polepszanie jej samopoczucia, więc nie jest to normalne. A jest to dylemat, który trwa już drugi rok. Jakieś porady, jak zerwać?

Gość gość
Po prostu powiedz delikatnie że powinniście się rozstać.Nie czujesz nic już do niej,że miłość do niej się wypaliła i nie ma sensu tego ciągnąć dalej.Powinna zrozumieć- tak sądzę.Będzie bolało ale to minie a Ty będziesz wolny, tylko nie radze tak skakać z kwiatka na kwiatek:D

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. No cóż w swojej "karierze" miałem bliższą styczność z trzema dziewczętami, więc nie powinien to być problem. Kwestią jest ta świadomość i nieuspokojone sumienie, mówiące że nie powinienem jej ranić. Ale jeśli dalej tak będę robił, to po pierwsze jestem nie w porządku do niej, bo ciągle daje jej nadzieje na polepszenie, rozwój związku, a po drugie jestem nie w porządku w stosunku do samego siebie, okłamując się i poświęcając żeby jej było dobrze. Czy trzyma się to kupy?