Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rady na forum czesto tylko pograzaja ludzi szukajacych pomocy

Polecane posty

Gość gość

Chce tylko napisac jak wiele ludzina tym forum przez swoje doradzanie potrafi zasiac zamet, smutek panika w glowie osoby szukajacej pomocy. Ciagle napotykam sie na tym czy innym forum na dobre rady typu zostaw go, nie kocha ci, zdradza na pewno, jestem kolm zapasowym. Sama nie raz szukalam tu kiedys pomocy i nigdy jej nie znalazlam. Nie mozna na podstawie paru zdan wysuwac opinii wnioskow na temat czyjegos problemu, skoro nie znamy tych osob, nie znamy calej sytuacji, prawdy. Jak czasem czytam -rzuc go, odejdz, ma inna na pewno az serce mi sie kraja co moze w danej chwil czuc oosba szukajacxa tu pomocy. Wiem ze czytaniem opinii tutaj mozna sie zdolowac tylko, nigdy bym nie wysunla takich wnioskow nie znajac ludzi nie znajac blizej sprawy, Ranicie tym czesto innych, dolujecie, zaczynaja myslec negatywnie , bac sie...Tak latwo ludzio ktorzy nie maja takich problemow radzic...Tak na prawde nigdy nie wiemy jak bysmy sie zachowali w obliczu takiego badz innego problemu, latwo sie mowi dopoki samemu sie tego nie doswiadczy.

Gość gość
Kazda sytuacja jest inna, i nie mozna patrzec przez pryzmat tego co nam sie przytrafilo. Mysle ze ludzie nie doradzaja tu na podstawie tego ze sami wlasnie tego doswiadczyli tylko na zasadzie bo tak mi si wydaje.

Gość gość
ale w realu jest to samo - kolezanka ci doradzi a i tak nie zna dokladnie problemu tylko twoj emocjonalny obraz jednostronny i ci radzi kady ostatecznie odpowiada za siebie takie zycie

dokladnie, radz sie jak tylko możesz,wysłuch*j opinii, doświadczeń decyzje ostateczne podejmuj sam

Gość gość
osoba , ktora prosi o rade powinna zdawac sobie sparwe ,ze jej inni nie znaja . Odpisuja na podstawie tresci z jej komentarzy. Zgadza sie ,sa tacy co zamiast pomoc zlosliwe zdoluja . Ale tez tacy , co pomagaja ,majac wlasne lub znajac innych doswiadczenia . Ale niestety czesto ci co prosza o rade nie dopuszczaja do siebie prawdy . ktos im pisze , a one i tak swoje wiedza i nie chca sie pogodzic z tym ,ze np. kochanek , ktory odklada rozstanie z zona , tak naprwade nie ma zamiaru sie z nia rozstawac lub maz , ktory ukrywa sie po katach , chowa telefon , jest oschly , ma nadgodzinny i czesto wychodzi z domu moze miec romans . ot takie przyklady . Ludzie sami sie oszukuja , mimo ze ktos otwiera im oczy .

Gość gość
Nikt nie da jednoznacznej odpowiedzi , bo skad ma to niby wiedziec . Ktos pisze na podstawie wlasnych doswiadczen , bo tak mu sie wydaje , ale stuprocentowej pewnosci nikt nie da . A czesto pytajacy chcialby dostac pewna odpowiedz , a jak dostaje bardzo prawdopodobna to jej nie bierze do siebie i woli sam sie oszukiwac.

Gość gość
Zalozylam taki temat bo sama bylam tak dolowana wlasnie, Jedyni ludzie ktorzy mi pomogli i potrafili obiektywnie spojrzec na sytuacje to moja przyjciolka, mama, ktore znaly cala sprawe. A kiedy pisalam o swoich roznych problemach i czytalam komentarze, widzialam wszystko w czarnych barwach, nawet scenariusze na ktore sama bym nie wpadla! A sprawa zakonczyla sie pomyslnie dla mnie i zadna z tych rad sie nie sprawdzila i tak bylo wiele wiele razy. Mysle ze ludzie z problemami powinni fora omijac z daleka, bo mozna sie tylko niepotrzebnie nakrecic i zdolowac

Gość gość
Zadna osoba z forum nie da ci prawdopodobnej odpowidedzi bo nie zna ludzi sytuacji od poczatku, pisze wysowa wnioski na podstawie paru zdan. Np jak juz tuktos pisal, maz wraca pozno z pracy to na pewno ma kochanka, i co mysli taka zona? Doluje sie nakreca weszy sprawdza grzebie kontroluje, nie ufa, i machina sie nakreca, ona sama sie nakreca, bo ktos jej tak tu poradzil bo mial tak sama, a prawda czesto moze byc inna, maja problemy, maz ma duzo pracy, albo klopoty o ktorych jej nie mowi a ona juz tak zdesperowaqna i nakrecona radami tutaj zaczyna go jeszcze oskarzac , nie mysli juz racjonalnie i na spokojnie tylko pod wplywem tych porad tu. tO tylko przyklad a takich sytuacji jest mnostwo. Nikt wam taknie doradzi jak bliska osoba.

Gość helen551
a ja powiem, że dostałam tu kiedyś wielką pomoc i wsparcie w sferze uczuciowej. O dziwo nikt mnie nie krytykował ani nie wyzywał, wszyscy mądrze mi pisali i dzięki nim wiele zrozumiałam, dostałam takiego mocnego kopa, podniosłam się mimo, że było ze mną ciężko i źle. Ale to było kilka lat temu, teraz z tego co widzę ciężko dostać tu pomoc i wsparcie, są inni ludzie. Kafe opanowały dzieciaki i psychole, tych ludzi z dawnych lat już tu nie ma.

Gość gość
Ale tu nie chodzi o stopien problemu, tylko o to miliony razy sie spotkalam z tego typu odpowiedziami np jak wyzej, ludzie mi rowniez radzili w moich sprawach nue majac nawet 1 % racji, malo tego wmawiali mi ze naiwna jestem i glupia bo slepo wierze i widze to co chce. A tak na prawde to tylko ja znalam tego czlowieka wiedzialam jaiki jest i zadna z rad stad sie nie przydala. Ale co swoje wycierpialam, nakrecalam sie niepotrzebnie martwilam dolowalam dlatego ze sie naczytalam tych rad

Gość gość
Mnie to wq jedna oklepana odpowiedz: Bo mu na Tobie nie zalezy!! Jakbys byla kobieta jego zycia to by bylo inaczej!! Hahahahahaha to mnie rozwala. I co druga laska tak prosto rozumuje. Jakbys byla kobieta jego zycia to by zadnych problemow nie bylo. Chyba mowia to osoby co zycie znaja z komedii romantycznych. A i jeszcze polecaja ta ksiazke "Nie zalezy mu na tobie" PORAZKA!

Gość gość
Naczytaly sie poradnikow i maja tak waskie myslenie... i doluje inne;) TRAGEDIA

mnie osłabia hasło..jak ci sie nie oświadczy to z nim nie spij albo z nim nie mieszkaj...nie będziesz mu sprzątała i gotowała za darmo hahahaahahahah WTF ? nie kumam tego... frustratów, ludzi plujących jadem trzeba omijać wszędzie, zarówno na forach jak i w życiu codziennym

Gość gość
Dokladnie!! zgadzam sie dwiema wypowiedziami powyzej. Bo mu na tobie nie zalezy nie kocha cie, staly tekst. Ludzie rozumuja tu jednym tokiem.chce przerwy w zwiazku= przerwa na bzykanie innych, znudzi mu sue tomoze wroci, nikt nie mysli inaczej -nie chce slubu= nie kocha cie nie jestes kobieta jego zycia -nie chce mieszkac razem= to samo co wyzej -stal sie oschly= ma inna To tylko pare przykladow, ale jak mozna rozumowac jednym tokiem tylko, zal mi tych ludzi ktorzy sie tu radza bo sama bylam kiedys jedna z nich i bylo mi tylko sto razy gorzej. Od tej pory obiecalam sobie ze wiecej nie zapytam za zadnym forum o rady i tak jest do dzis,

Gość gość
Taki schemat: facet za mna lata rok, nie ponizam sie, nie uprawiamy seksu, poswieca mi caly wolny czas, nie spotyka sie z inna bla bla, ale nie chce sie zwiazac, nie wiem co jest. Gotowa odpowiedz: Nie zalezy mu na Tobie, chce Cie tylko r****c, kocha inna, jestes odskocznia! To mnie rozwala, psychike faceta laski na kafaterii sprowadzaja tylko do tego, ze jak nie chce sie zwiazac to tylko chce cie zaciagnac do lozka. Frustratki

Gość gość
Nieprawda, mi akurat to forum pomogło w jakiś sposób.

Gość gość
Dzieku Bogu mam przyjaciolke ktorej sie tylko radze. Dziewczyny nie piszcie tuo swoich problemach! Nikt stad was nie zna!! nie zna ciebie nie zna jego! nie da sie na podstawie ilus tam zdan wywnioskowac doradzic. nIKT NIE WIE jak bedzie! A radu tu na prawde potrafia dobic i zdolowac, natchnac do zrobienia czegos glupiego, podjecia zlego kroku pod wplywem emocji. Lepiej porozmawiajcie z kims bliskim z kolezanka mama babcia, znajoma, kimkolwiek kto zna mniej a wiecej sytuacje, nie proscie obcych tu ludzi aby pomogli wam rozwiazac problem. Sama sie na tym przejechalam i to nie raz!!!!!

Gość gość
mnie najbardziej wkurza, jak ktoś tu się pożali, że np pokłócił się ze swoją połówką, nie mogą się dogadać czy coś tam innego i zaraz lawina komentarzy: "rzuć ją/go".

Gość gość
U mnie zawsze te rady z forum sie nie sprawdzaly. Do dzis pamietam jak moj facet mieszkajacy daleko ode mnie nie chcial poki co razem mieszkac. Kazdy mi tu pisal ze mnie nie kocha ze ma inna w swoim miescie, ze nie mysli powaznie Eh ile ja sie wycierpialam\A okazalo sie inaczej! Nie byl gotow, teraz mieszkamy razem i nic sie nie sprawdzilo z tych super rad!

Gość gość
Dokladnie ja tu otrzymalam tylko takie odp: nie jestes kobieta jego zycia, gdyby Cie kochal to by byl z Toba, czeka na milosc zycia albo juz ma ta milosc. Od mamy, babci, przyjaciolki, siostry, brata: czemu ta milosc taka glupia, czemu to takie smutne i trudne, czasem sie tak uklada, ze nie mozna byc razem

Gość gość
Zawsze jest! Nie kocha Cie! Nie jestes miloscia zycia! Gdyby poznal milosc to by od razu chcial sie ozenic! A duuuuuuuuuuuuupa!! Nikt nie zalozy, ze facet moze sie sam bac odrzucenia, milosci, zaangazowania. I jak kurna spotka nawet milosc zycia to tez moze podkulic ogonek i uciec!

Gość gość
zlot kretynek

Gość gość
ale wezcie pod uwage ,ze tu nie tylko pisza ludzie co pytaja . Sa tez tacy , ktorzy opisuja swoje historie ,zeby sie po prostu wygadac . I wprzewazajacej czesci te historie sie pokrywaja ze soba . Czyli zazwyczaj ten oschly maz , ktory znika wieczorami , dlugo pracuje i czesto wyjezdza naprawde zdradza czy ten kochanek odkladajacy rozstanie z zona , przeciagajacy czas , naparwde nie chce sie rozwiesc. To pisza ludzie . Opisuja swoje doswiadczenia . Pisza jacy glupi i slepi byli . Tyle co tu historii bylo to glowa mala i tak jak Maciek B napisal sa to klasyczne problemy , ale ludzie i ludzkie zachowania sa schematyczne . Nie roznimy sie az tak bardzo od innych.

Gość gość
ile razy tu bylo ,ze wchodzila dziewczyna , opisywala dziwne zachowanie chlopaka , wszyscy mowili zdradza cie , gdybali , dawali rady jak go zlapac na klamstwie i co sie okazywalo ? Mial romans .

trzeba mieć otwarty umysł, ale myśleć samodzielnie, nie widzę problemu

Gość gość
Jesli ktos sie chce wygadac to ok, ale ja pisze o l Mudziach ktorzy szukaja tu odpowiedzi na swoje problemy,Setki razy sie potwierdzilo zebym nie sluchala ludzi z forum . Nigdy nie wiem kto siedzi po drugiej stronie monitora, czy to sfrustrowany ktos kto lubi dogryzac innym, czy kobieta ktora maz oszukiwal i przez pryzmat wlasnych doswiadczen wysuwa wnioski u innych. Tak nie mozna!!! dzis weszlam na to forum i pisze na nim po 2 latach gdzies. I co widze?? Nick zawsze szczery. ktory w kazdym jednym temacie moim sie wypowiadal, ktory w kazdym temacie ktory ja czytalam sie wypowidal. Czy ten czlowiek zyie na tym forum tylko? Nie che go obrazac, ale sami zobaczcie jacy ludzie tu siedza i pisza regularnie. Ja mam w zycu inne sprawy problemy niz sledzenie kafeterii i wypowiadanie sie w kazdym temacie. To najgorsze co moze byc sluchanie porad ludzi stad