Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dziecko we mgle

Tak bardzo nie chce byc mama Nie wiem juz co robic

Polecane posty

Gość gość
Niektore nie chcialy miec nigdy dzieci jak je zobaczyly pierwszy raz to juz nigdy nie chialy zeby byly dalej niz na wyciagniecie reki. A jezeli usuniesz to po jakims czasie bedziesz zalowac ze to zrobilas i sie sama znienawidzisz.

Gość gość
Zawsze, gdy ktoś mówi, że chce dokonać aborcji to mam głęboką nadzieję, że nie wie na czym to polega. Bo jeśli wie... nie jestem tego w stanie opisać odpowiednimi słowami, ale nazwę go zbrodniarzem. DZIEWCZYNO! Są okienka życia! Zostaw tam dziecko, a ciałem się nie przejmuj. Może wcale się nie zmieni, ale przynajmniej nie będziesz miała na sumieniu, że zgodziłaś się na morderstwo i to w tak drastyczny sposób - wyrywanie na żywca rąk, nóg, wnętrzności... głowa na końcu. Błagałam Cię, nie rób tego..

Gość gość
Dzieci sie nie robi samemu. Porozmawiaj z twoim facetem, jesli bedzie przeciwny ciazy to juz chyba lepiej usuwac niz skazywac dziecko na bycie zakompleksionym sierota.

Gość gość
ja p*****le,kiedys sie usuwalo i dobrze bylo.dopiero moherowa popaganda namieszala w glowach.dzis plod jest wazniejszy od kobiety.zrobili z kobiet maszyny do rodzenia.Autorko usuwaj i tyle.po co tu na forum piszesz?rob swoje i tyle.

Gość 0 Terenia 0
17.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Zawsze, gdy ktoś mówi, że chce dokonać aborcji to mam głęboką nadzieję, że nie wie na czym to polega. Bo jeśli wie... nie jestem tego w stanie opisać odpowiednimi słowami, ale nazwę go zbrodniarzem." Nie zesraj się 💤 A poza ty teraz to raczej się niczego nie wyrywa tylko łyka tabletki poronne, więc to chyba ty nie wiesz na czym to polega 😴

Gość jak dziecko we mgle
jak juz pisalam nie wierze w wyrzuty sumienia po aborcji w swoim przypadku, a okna zycia w kraju w ktorym mieszkam nie istnieja. Zreszta oddanie dziecka nie wchodzi w gre, sa tylko dwa wyjscia i teraz rozwazam tylko ktore bedzie najlepsze dla mnie.

Gość gość
Oglądaliści kiedyś film "Niemy krzyk"? Jak dziecko rzuca się po macicy i próbuje uciec przed wziernikiem? To jest prawdziwe nagranie z USG. Potem widać już tylko zmasakrowane ciało i otwarte usta dziecka...

Gość koalla mądralla
masz warunki na dziecko. Żyjesz pewnie w cywilizowanym kraju. Zastanów się dobrze czy nie warto jednak zaryzykować. Dziecko to cud :)

Gość gość
W takim razie BARDZO Cię prosze, nie zabijaj. A okienko życia jest w moim mieście. Kiedyś ludzie nie mieli tej świadomości, że płód odczuwa już bardzo dużo. Żyjemy w XXI w i teraz to już jest jasne. Bądźmy ludźmi

Gość jak dziecko we mgle
dziecko nie byloby innego koloru. Ja nie ulegam zadnej propagandzie ani nic wmowic sobie nie dam odnosnie wyrzutow tylko chodzi o to, ze np dajac mu zycie moglabym zrobic cos byc moze dobrego, ale do konca tego nie wiem. Stad moje wahania, bo z jednej strony to dobry uczynek, z ktorego moglabym byc dumna, ale z drugiej to dzialanie wbrew sobie.

Gość jak dziecko we mgle
no wlasnie zyje w cywilizowanym kraju, w ktorym mam mozliwosc wyboru dlatego sie zastanawiam

Gość gość
Kiedys byl taki program w telewizji o ojcach i niechcianych przez nich dzieci. Ci faceci od rana do wieczora mysleli o tych maluchach czy doroslych juz potomkach. Problem byl wstyd przd samym dzieckiem i brak pewnosci ze takie niechciane dziecko Ci ezaakceptuje po czasie i krzywdzie jaki sie im wyrzadzilo. Sumienie ich zzeralo, wszystkich , doslownie wszystkich bohaterow programu. Oszczedz sobie zycie gdzie Cie zzera sumienie i strachz takiego powodu. Daj temu dziecku wszystko albo nic.

Gość 0 Terenia 0
17.09.13 [zgłoś do usunięcia] koalla mądralla Dziecko to cud" Dziecko to nie jest żaden cud, ludzie co wy macie w głowach? Co za idiotki... 🖐️

Gość gość
Jeśli masz warunki do wychowania to zrobisz dobry uczynek ;) Ten nowy człowiek będzie ci wdzięczny za parę lat hehe :) i nie będziesz samotna

Gość nie chce mi sie zalogowac
aurtorka zaraz uslyszy,ze nawet jesli dziecko jej zrujnuje prace,cycki opadna,przytyje 50kg to jeden usmiech dziecka jej wszystko wynagrodzi:Dciemnogrod az zal.ile mozna powtarzac tez slogan?:O

Gość gość
glupia jestes ze pytasz o rade Polek, one zawsze beda ci radzily urodz, bo cos tam, bo bedziesz miec depresje, bo bedziesz sie smazyc w piekle, bo bedziesz morderczynia itd, a prawda jest taka, ze powinnas pytac o rade kobiet na forach zagranicznych z kraju, w ktorym mieszkasz, one z pewneoscia nie beda takie zacofane I na sile wciskac cie w niechciane macierzynstwo, gdzie przez lata I ty I to dziecko bedziecie cierpiec. I to nie prawda, ze ciaza nie zostawia sladow, zostawia, naciecia krocza, ktore nawet po latach zaszycia sie rozchodza I trzeba robic plastyke pochwy, rozstepy, to tylko male z tych zmian, ktore zostaja po ciazy, a gdy sa komplikacje to mozesz nawet zostac na trwale kaleka. Np gdy dostaniesz rzucawki w czasie ciazy, a szybko lekarze tego nie wykryja, to grozi ci nawet smierc, ja znam kobiete, ktora byla w spiaczce, miala male niedotlenienie mozgu i teraz ma padaczke, nie moze prowadzic samochodu, nawet ze swoim dzieckiem musi uwazac, bo dostanie np ataku. Tak wiec pieprzenie, sama dobrze napisalas, ze wiesz, ze to loteria i to prawda. Prawda jest taka, ze sama musisz podjac decyzje. Sama jestem szczesliwa matka, ale powiem, ci, ze jezeli mialabym urodzic dziecko w uragajacych warunkach zycia, albo bez partnera, albo partner by mnie zostawil, albo dziecko okazaloby sie chore to usunelabym. Nie sztuka urodzic, bo tak kaza, bo tak trzeba, pozniej jest to 20 lat wyrzeczen, cierpienia wlasnego i tego niechcianego dziecka... Na swiecie i tak jest za duzo niekochanych dzieci, po co powiekszac ich grono. Moja matka mnie nie chciala i to prawda, nigdy nie umiala mnie pokochac, za to cale moje dziecinstwo i mlodosc znecala sie nade mna psychicznie i fizycznie. Tez nie usunela mnie, bo bala sie co ludzie powiedza, do dzisiaj pamietam katowania. Kto wie, moze ty tez tak znienawidzisz swoje dziecko, za to, ze sie pojawilo na swiacie , a ty nie mialas odwagi sie przeciwstawic presji srodowiska, ze za ich plecami bedziesz robic krzywde temu dziecku, albo poprostu bedziesz dla niego zimna...

Gość gość
Nie żaden cud Terenia... bo szanse, że na świecie żyjesz akurat ty to jak 1:1, no nie? Nie miałaś nigdy głębszych przemyslen?

Gość 0 Terenia 0
17.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Kiedys byl taki program w telewizji ..." Przecież te wszystkie programy, przygłupie, są reżyserowane, no ale siedzi taka kwoka przed TV i żadnych wniosków nie wyciąga 🖐️

Gość gość
ale prowo a wy sie jaracie hehehe

Gość gość
w ogole pytanie ludzi na kafeterii to nie jest dobry pomysl, bo w wiekszosci siedzi tu banda zgorzknialych bab. Dlatego stad ide ;) Moje zdanie - urodz

Gość 0 Terenia 0
17.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość i nie będziesz samotna" Jak to nie będzie? A od kiedy dziecko zastępuje partnera? Mężczyznę? Będzie samotną matką i kropka, a kto taką zechce z noworodkiem i rozstępami? Zmarnuje sobie życie i szanse na awans, a ojciec dziecka nawet nie odczuje różnicy w swoim życiu i dalej będzie się świetniej bawił, podczas gdy ona będzie zarywać noce żeby podać dziecku swoje obwisłe cycki 🖐️

Gość gość
Terenia, właśnie źle to napisał.. nie "Kiedyś był taki program", tylko "Jest taki dobrze znany dokument". Nawet się nie dziwię, że go nie znacie, bo może inaczej byśmy teraz rozmawiały.

Gość wifigdańsk
autorko to czego ty chcesz skoro sama wiesz od poczatku ze nie cchesz dziecka i nawet wczesniej wiedzialas ze gdybys jednak byla wciazy to predzej bys usuneła bo jego zycie nie ma dla ciebie znaczenia a jedynie twoja praca i szefowa,ja z takim podejsciem to bym miala i spirale i prezerwatywy i tabletki jeszcze i jeszczde jajniki podwiązane. dorosły normalny zdrowy czlowiek wie ze idac z kims do łóżka-moze to skonczyc się ciażą.

Gość jak dziecko we mgle
to czy dziecko bedzie mi wdzieczne to tez loteria. Ja na pewno bym sie nie znecala nad dzieckiem w zaden sposob, ale cy byloby szczesliwe to nie wiem. Nie pytam na forum kraju, w ktorym mieszkam bo juz te fora przelecialam, ze tak powiem i zdania sa podzielone choc wiekszosc raczej usuwa i nie czytalam nic o wyrzutach sumienia o dziwo co utwierdza mnie tylko w przekonaniu, ze to zalezy od mentalnosci i podejscia.

Gość gość
Pytasz sie co robić a tak naprawdę potrzebujesz tylko chyba potwierdzenia ze dobrze robisz ze usuniesz... W życiu chcesz żeby tobie bylo dobrze. Po ciąży duże cycki brzydki brzuch rozstępy , mimo kremów po trzysta zl, wszystko uwarunkowane genetycznie. Decyzja twoja sumienie tez. Znam osobę która usunela potem drugie dziecko urodzila. Do tej pory ma zal... Dlaczego tak zadecydowala ze jedno dziecko żyje mówi mama przytula a drugie po prostu zabila. ... Zabila i tyle...

Gość jak dziecko we mgle
wcale nie myslalam wczesniej, ze jak zajde w ciaze to usune, bo nie dopuszczalam do siebie tej mozliwosci. Byl co prawda okres w moim zyciu, ze mialam narzyczonego i on chcial dziecko a ja bylam gotowa mu je dac, ale nie zaszlam w ciaze na szczescie. Bylam wtedy mloda i glupia wiec mysle, ze to przeznaczenie i los wiedzial co robi. Tylko teraz chyba sie cos pomieszalo. Zabezpieczalam sie jak tylko moglam. Nie podjelam decyzji jeszcze, ale mysle o tym co bedzie najlepsze dla mnie i z czym lepiej bede sie czula. To chyba normalne.

Gość Vinga1324
Droga autorko, wierz mi, nie ma nic wspanialszego, piękniejszego i lepszego niż dziecko. Ja mam dwie córeczki. Uwielbiam im pokazywać świat, uczyć nowych rzeczy, uwielbiam nasze zabawy, przytulanki. Ostatnio moja dwuletnia córeczka zarzuciła mi rączki na szyję i powiedziała 'ko-cham cieee'. Wiem że pokochasz to dziecko, nie odbieraj mu życia. Ono już żyje. Jedną błędną decyzją nie dasz mu szansy na zobaczenie tego świata. I ty nigdy nie spojrzysz w oczy temu dziecku. Nie pozbawiaj siebie tej radości. Czy teraz twoje życie jest aż tak wspaniałe? Nie wydaje mi się. Skupiasz się całkowicie na sobie. Nie myśl o aborcji, nie zabijaj swojego dziecka. Ono ci wszystko wynagrodzi.

Gość jak dziecko we mgle
"W życiu chcesz żeby tobie bylo dobrze" No a komu ma byc dobrze w moim zyciu jak nie mi? Ty chyba tez chcesz by w twoim zyciu bylo dobrze tobie. Dziwne wiec to stwierdenie, bo jest oczywiste tak bardzo, a zabrzmialo jak zarzut

Gość jak dziecko we mgle
Owszem moje zycie jest udane i jestem a raczej bylam szczesliwa. Mam to co chcialam i daze do tego by zyc jeszcze lepiej. Mnie nie bawia zabawy z dziecmi i pokazywanie swiata, mnie to raczej dziwi, ze ktos tego chce, ale w cudze wybory nie wnikam i ich nie neguje. Oczywiscie nie mam nic do dzieci, one nawet mnie lubia mimo, ze ja nie mam o nich zielonego pojecia, ale ja siebie jako matki nie widze. To by mnie ograniczylo tak bardzo, ze balabym sie, iz mogloby zniszczyc.

Gość Vinga1324
"zauważyłem że wszyscy, którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić" ronald reagan