Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mogłam legalnie usunąć i nie zrobiłam tego

Polecane posty

Gość gość

zostałam zgwałcona. Nie będę pisać jak się czułam, jakie myśli bo to nie jest tematem, potem dowiedziałam się, że jestem w ciąży, proponowali mi, że mogę legalnie usunąć ciążę bez żadnych konsekwencji, myślałam o tym ale ostatecznie się na to nie zdecydowałam. Uznałam, że mimo wszystko to dziecko nie jest winne i to nie ono powinno ponosić konsekwencje i to tak poważne jak śmierć. Jestem obecnie w 4 miesiącu, chce urodzić potem zdecydowałam się oddać to dziecko.. Nie wiem czy będzie mi łatwo... Czy jest tu ktoś kto był może w podobnej sytuacji albo może mnie jakoś wesprzeć dobrym słowem? Jest mi ciężko... Bardzo proszę tylko nie oceniajcie mnie...

Gość gość
Super, w ten sposób zniszczyłaś dziecku życie. Spędzi je albo w domu dziecka albo w rodzinie zastępczej, gdzie nie wiadomo co go czeka, a poza tym będzie skażone genami g****iciela - zwyrodnialca. To dziecko w ogóle nie powinno było być poczete, a tym bardziej urodzone.

Gość gość
czyli zabijając to dziecko nie zniszyło by mu się życia ? gościu powyżej widzę, że myślenie niezbyt często ci się zdarza

Gość gość
Autorko nie przejmuj się zwyrodnialcem z 11.55, bardzo dobrze zrobiłaś... tyle rodzin czeka na dziecko którego nie może mieć.... dowiedz się co to jest adopcja ze wskazaniem :)

Gość gość
Nie umiem sobie wyobrazić tego co czujesz. Jednego jestem pewna, zrobiłaś dobrze. Jeśli nie będziesz się czuła na siłach aby je wychować albo nawet patrzeć, wiedząc że jest owocem g****u lepiej je oddać. Przynajmniej nie będziesz miała morderstwa na sumieniu. Bądź silna!

Gość amanda cukierkowa małpa
U mnie ciąża poczyniłą takie zniszczenia w organizmie zaczynając od zębów przez rozstępy opona na brzuchu obwisły biust plus początek żylaków iż uważam że trzeba być co najmniej nierozsądnym by rodzić dziecko poczęte z g****u. Nie dość że sam g***t to przeżycie traumatyczne to takie coś w życiorysie jak oddanie dziecka.. Nie wiem czy ten temat to nie tylko prowo jakiejś nawiedzonej która uważa że aborcja= morderstwo szczerze nie wierze by jakakolwiek kobieta chciała narażać swoje zdrowie i fizyczne i psychiczne na takie coś jak rodzenie dziecka g****iciela

Gość gość
ode mnie WIELKI SZACUN!!

Gość gość
To jest najlepsze wyjście z sytuacji. Podarujesz dziecku życie, a jakiejś bezdzietnej parze największy skarb na świecie. Lepiej mi na sercu wiedząc, że są takie osoby jak Ty. Nie wiem jak ja bym się zachowała na Twoim miejscu, ale wiem, że podobnie jak Ty nie mogłabym zabić niewinnej istoty.

Gość gość
współczuje sytuacji, ja bym usuneła na bank takie dziecko ale podziwiam Cie za odwage

A w ogóle jak mnie wkurza gadka typu: super, urodzisz dziecko parze która nie może mieć dziecka. Litości ludzie :o kobieta nie jest inkubatorem i maszynka do rodzenia dzieci bezdzietnym Wyobrazacie sobie gdyby to nawet była prawda ( w co nie wierze) Jak otoczenie zmiażdzyłoby kobiete swoimi opowiastkami i plotami która chodziła w ciąze po czym dziecko oddała. Już widze tłumaczenie zgwałconej że została zgwałcona po czym dziecko postanowiła dobrodusznie oddac... jasne, takie bajki to dla idiotów. Zgwałcona kobieta potrafi wypierniczyć wszystko co w ogóle kojarzy jej się z g***tem a co dopiero mówic o świadomym donoszeniu takiej ciązy, a pytania potencjalnego partnera życiowego jego mamusi i w ogóle? Takie coś jak ciąża i oddanie dziecka wypłynie zawsze i tyle.

Gość gość
dziękuję dziewczyny, zaczęłam czytać o tej adopcji ze wskazaniem, pójdę do ośrodka adopcyjnego i dowiem się wszystkiego... ciąża rozwija się na razie bez zarzutu, wszystko jest w porządku. mam 26 lat i nie mam jeszcze rodziny.... boję się bardzo ale mam nadzieję, że dobrą decyzję podjełam..

Gość gość
amanda ty durna pseudofeministko - nie każdy ma takie debilne poglądy jak ty, że dziecko niszczy zycie kobiecie ( w kazdym przypadku ) więc się zamknij !!! Aha i przyjmij moje wspolczucia bo przeciez masz zniszczone zycie ( masz dziecko )

Gość gość
amanda przyznaj się - tak naprawdę nazywasz się magdalena środa ?

Gość gość
możesz sobie twierdzić że aborcja to nie jest morderstwo - jesteś pewnie jeszcze głupia i młoda albo pozbawiona wszelkich zasad moralnych - dobrze ci krytykowac innych - a czy ty sama zabiłabys dziecko? nie wazne czy w brzuchu czy nowownarodzone? Nie wygłaszaj zatem opinii ktore mogą usprawiedliwiać ten czyn.Kazda kobieta - każda - która dokonała aborcji będzie musiała za to odpowiedziec przed Bogiem - kiedy przed nim stanie - prędzej czy póżniej - śmierć jest niestety nieunikniona. I ty sama co piszesz takie słowa - jakim prawem mozesz mówic kto ma prawo zyc a kto nie? Czy uwierzylas w to,ze czlowiek jest niezależny i moze sam decydowac o wszystkim? Co za pycha! Spojrz na swoje życie - ile ludzi codziennie ponizasz, ile jadu płynie jezeli nie przez usta to w myslach - uwazasz sie za lepszą od innych, co z tego ze masz pieniądze, z***bistą pracę i moze setki lecących na ciebie kolesi z tzw. miloscią..kiedy dopadnie cie smiertelna choroba - kupisz zdrowie? pouczysz lekarza? bedziesz czuła się lepsza od innych chorych? I juz szykujesz przekleństwa którymi mnie obrzucisz? Czy moze wyciągniesz jakiś dyplom renomowanej uczelni? I kim ty jestes mała istoto by sie wypowiadac na temat życia - nic o nim nie wiesz - osądzaj, zabijaj, kradnij,obmawiaj,zazdrość, puszczaj się..zapewniam - nigdy nie zaznasz spokoju, zawsze będziesz czegoś poszukiwać,zawsze będziesz chciec więcej..i nigdy tego nie dostaniesz --a jak przyjdzie chwila moze nareszcie uronisz łzę nad swoim zmarnowanym życiem. Zgaś tego peta i zastanow sie nad tym co wyprawiasz i kto ci te poglady włożył do głowy - inni podobni? kraczesz jak pozostałe wrony bo nie wypada inaczej..trzymaj więc głowę wysoko, bądź z siebie dumna,z odwagii swoich opinii..rozgłaszaj dookoła, krzycz najlepiej! Zapewniam - nic nie wiesz o zyciu i zero w tobie pokory..ale zycie jeszcze przed tobą - jeszcze cię powali na kolana i nie liczyłabym na przyjaciół..przeciez eutanazja wg nich też jest dla ludzi nie?

Odezwały się "cudowne" kobiety które przez swój egoizm chcą wzbudzić poczucie winny w kobiecie która dokonuje aborcji np. ze względów medycznych czy ciąży w wyniku g****u. Wspólczuje tobie bo o ciązy jak widać pojęcia nie masz, a macierzyństwo nie kończy się na urodzeniu dziecka, jednak w tym temacie nie masz nic do powiedziania prawda? Ciąża to ogromne obciążenie organizmu i ja nie widze tu zadnych argumentów za- jeżeli chodzi o ciąze w wyniku g****u.Jak w ogóle można urodzić dziecko oddac je i zyć dalej????? Ja bym tak nie potrafiła i tyle, a bezdzietne nigdy nie zrozumieją tego że inne kobiety nie sa im NIC winne, i inkubatorami tez nie są.

Gość gość
Dziewczyno - dobrze zrobiłaś - ta ciąża musiała być dla Ciebie ogromnym cierpieniem,ale wytrwałaś. Dobrze,że oddajesz dziecko - znajdzie na pewno kochającą rodzinę.Masz szacunek do życia w tym zwariowanym świecie - to się bardzo ceni.Pozdrawiam!

Gość gość
Dziewczyna prosiła o wsparcie a nie o to by ją gnoić. Podjęła decyzje, nie wam to oceniać. Teraz już za późno a nie każdy potrafi zamordować niewinną istotkę. A apropo amando - zepsute zęby, to nie wina ciąży a braku higieny. Nie każda kobieta po porodzie wygląda jak wrak człowieka. Ja akurat w ciąży wyglądam i czuję się dobrze i jestem innego zdania niż Ty.

Wy jesteście chore i to równo :) Nie dość ze facet potraktuje kobiete jak przedmiot i ją zg****i to inne kobiety tez ją traktują przedmiot -osobe do " zrobienia" dzidziusia? I kogo ja tu niby obrazam? Wyklina- gdzie? Wyrazam swoje zdanie. Ja bym nie potrafiła urodzić dziecka i go oddac w każdym dniu myślałabym czy żyje jest zdrowe kochane nie cierpi, dla mnie dziecko jest skarbem i nie mogłabym zyć wiedząc ze gdzieś tam jest i nic o nim nie wiem. I czego wy nie rozumiecie?? Jeżeli kobieta decyduje się urodzić ok jej wybór sama nie wiem co bym zrobiła wiem ze dziecka bym nie oddała.

Gość gość
amanda a jak można zabić dziecko i dalej zyć?

Zepsute zęby- hahah zabawna jesteś większość ciąży miałam torsje wymioty kilka razy w ciągu dnia, więc szkliwo jest nieodwracalnie zniszczone pani YNTELIGETNA

Ja bym dziecka nie zabiła jak wy to twierdzicie, przecież po g****ie kobieta powinna dostać tabletke 72po, która uniemożliwia zagniezdzenie się zarodka, wiec gdzie tu morderstwo?

Gość gość
Twoja postawa jest przykładem na to że nawet coś bardzo złego może przerodzić się w coś dobrego Dałaś życie nowej wspaniałej istocie Masz racje ono nie jest niczemu winne a twoja postawa zyskała u mnie podziw i ogromny szacunek :-)

Gość gość
Czyli rodzisz j****ego psychola, ktory kiedys moze zg****ic nasze corki. Ten pomiot nie powinien sie urodzic. Tatus psychopata jakis. Pluje na tego bachora!

Gość gość
Szkoda, że nie da sie takiego dziecka z g****u wyjąć operacyjnie z macicy i włożyć w którąś z tych "obrończyń życia", które traktują inne kobiety jak inkubatory. Ciekawe, która byłaby chętna uratowac dzieciątko przed "zabiciem" :D

Gość gość
amanda jak zajdziesz w ciąze - niechciąną,z przypadku - zabijesz? łatwo się mówi jak się nie jest w takiej sytuacji.. ja sama powtarzałam takie poglądy jak ty, feministka była ze mnie pierwsza, klepałam to hasło jak zaklęcie - że kobieta ma prawo decydowac o swoim ciele..- oj jakie to było żałosne! O ciele tak - moze sobie wszczepić cycki, tyłek, wytatuować się cała na zielono,,o ciele tak - o życiu nie - ponieważ kobieta nie jest panem Bogiem. Na szczęscie. Ciąża to nie jest choroba moja droga, to jest inny stan fizjologiczny - jakby była takim obciążeniem - kobiety wcale nie zachodziły by w ciąże.. a zobacz na kobiety z ciążą zagrożoną..zapytaj je - co jest dla nich ważne? stan ich ciała czy zdrowie dziecka? Ileż w tobie egoizmu..wypowiadasz się tak łatwo w tak powaznych kwestiach a nie masz szacunku do zycia..jezeli jestes matką jak sugerujesz..nie masz szacunku dla zycia swoich dzieci..? cos mi tu nie pasuje..jak kobieta,która ma dzieci i ciąże za sobą moze tak pogardliwie wypowiadac się o życiu?? dlatego wnioskuję,że jesteś albo nastolatką której wydaje się,że nie będąc już dziewicą zna życie od podszewki albo studentką która włóczy się po imprezach i puszcza pawia po mieszance studenckiej. Zero w tobie pokory - ale powtarzam - jeszcze życie cie jej nauczy..spokojnie..nie teraz..pózniej..człowiek nie jest w stanie przewidziec wszystkiego ani tym bardziej zaplanowac od A do Z.

Gość gość
nie widzisz róznicy między ciążą z wpadki a ciążą z g****u? Może celem zapobiegania niżowi demograficznemu wypuścimy zwyrodnialców z więzień - niech gwałcą kobiety na ulicy - będzie więcej dzieci.

I wcale nie jestem złym człowiekiem oddałabym zycie za dziecko, wkurza mnie jednak to że osoby które często nawet w ciązy nie były myslą ze macierzyństwo to takie nic, super czas 9m-cy a to nie zawsze tak jest. Czasem każdy dzień to walka o zdrowie swoje i zdrowie dziecka, jeżeli ten temat jest prawdziwy ( w co jakoś uwierzyć nie mogę, ale ok) to zycze autorce aby ciąża przebiegła idealnie i była dla niej czasem spokoju a dzidziuś znalazł szczęście u naprawdę dobrych i kochających ludzi bo przecież cała masa jest takich ludzi. Mam tylko nadzieje ze g****iciel siedzi w pierdlu.

18.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Ty chora z nienawiści kobiete wszystko czego mi życzysz wróci do ciebie bo tak właśnie to działa, masakra co za człowiek.