Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATRIN 41

ZDRADZONA

Polecane posty

Gość KATRIN 41

witam szukam rady 21 lat po slubie 2 dzieci i sms przeczytany o spotkaniu przez przypadek w jego tel i swiat runął kłotnia pytania on bez winy tylko rozmowa i 2 spotkania w aucie tak twierdzi zaden sex potrzebował rozmowy bo oddalilismy sie od siebie pozniej tel do tej pani wyzwiska grozby tlumaczenia ze chciał pogadac nic ich nie łączyło sms jednoznaczny z zaproszeniem na sex jak tu wierzyc jak zyc a do tego to on czuje sie obrazony nie zabiega o wybaczenie bo po co niby kocha ale niewie czy chce byc ze mna z tamta zerwał znajomosc potwierdziłam to dzwoniąc jeden młyn ja w rozpaczy bo jeszcze mi zalezy zmuszenie do szczerej rozmowy nic nie daje to ja mam zabiegac bo jestem zalezna finansowo bo sa dzieci chociaz pracuje byłoby mi cięzko on wie i wykorzystuje to dręczy mnie psychicznie chociaz tak nie jest za mna 19 lat pijanstwa jego awantur upokorzen teraz nie pije jest panem dobrze zarabia i moze mna manipulowac twierdzi ze kasa jest dla mnie najważniejsza to nieprawda on to wie i ja ze roznie z jego praca było teraz na pytanie co dalej odpowiada rob jak chcesz moge ja sie wyprowadzić jak nie ty daje do zrozumnienia ze mu nie zalezy kilka dni temu ze tak chce sprobowac itd nie wiem jak to zniosę prosze ze ma podjąc decyzje i mnie nie dreczyc nie zabiegam o jego względy ale gotuje piore itd wiem ze to bład ale inaczej nie mogę bo pracuje bo dzieci sama sobie tłumacze głupote swoja sprawa jest świeża 2 tyg to się ciągnie jak długo jeszcze wytszymam nie wiem facet to swinia zero skrupułów wszystko obrucił przeciwko mnie jak zwykle taka to rutyna postanowiłam nie naciskac dac mu czas na podjęcie decyzji moja zna ze chcę sprobować wybaczyc boże jakie to zycie porypane tyle krzywdy mi wyrządził a ja go kocham a zycie z alkoholikiem nie jest łatwe szukam rany moze ktos mi podpowie myslalam o terapi ale on caly dzien pracuje a sama nie wiem czy to cos da moze sprobuje jesli nic sie nie zmnieni w najbliższym czasie piszcie doradzcie i sory za hautycznosc ale to impuls czekam na was

Gość gość
Jest jeszcze cos takiego jak alimenty na dzieci. Dałabyś sobie radę, miej honor

Gość KATRIN 41
WITAM ponowie u mnie bez zmian cisza nie rozmawiamy on mnie lekceważy nie odzywa się ,ja tez postanowiłam milczeć czekam na jego ruch .Raz tylko zapytałam o jego decyzje co dalej stwierdził ze ją znam bo przysłał sms o treści że się wyprowadzi do pażdziernika stwierdziłam że poczekam niech robi co chce na siłe go nie zatrzymam a dalej nie mogę tak żyć wóż albo przewóz i tego się trzymam .Nie ukrywam mam doła zastanawiam się nad psychologiem może poukłada mi to w głowie postronnie bezstronniczo łatwiej sie komuś wypowiedzieć.Czy ktos był kiedys korzystał pomogło czekam na wypowiedzi.Wiem ze to ja powinnam postanowić czy chce nadal ciągnąc tą szopkę zwaną małżeństwem .Moje małżeństwo to nie partnerstwo rozmowa praca obu nad dziećmi problemami może to był bład że zrobiłam z siebie matkę polkę tłumacze to sobie ze pił że muszę bo dzieci a ten ham obrusł w piórka i całe życie nic nie robi bo po co .A teraz ma focha kto tu zawinił ja szukałam znajomości przez kompa ja spotkałam sie z obcą baba nie mam sobie nic do zarzucenia moze tylko głupotę ze sama sobie na to pozwoliłam .Na to że mnie nie szanuje że poświęciłam całe życie a teraz mi za to zapłacił że tyle mi zawdzięcza .Boże jestem żałosna dołuje mnie i resztkę godności która jeszcze została piszcie proszę .

Gość gość
mało ze zdradzacz to jeszcze pijak :) ja bymn go tej pani oddała i szukała sobie wartosciowego faceta ;)

Gość gość
Miotasz się jak ja...ja też taka matka polka, a on, eh. nie będę opowiadać, bo powielę, co napisałaś. Była też wielka walka o jego zdrowie...stąd też wypchnęłam go do sanatorium. A tam, zjeżdżają takie porypane paniusie, co to nie patrzą, czy facet jest żonaty czy nie...No i stało się, przyznał się, znajdowałam smsy tych tęskniących pań, a jakże. Przeżyłam horror przez ten ostatni rok. Jakoś wszystko ucichło, ciągle powtarza,że tylko mnie kocha...Ale pamietaj, najgorszy jest BRAK ZAUFANIA. To jest to coś, co wypija z nas radość życia. Gdybym jeszcze raz się zastanawiała, czy mu darować, czy spakować, to od razu bym go chyba wyrzuciła. Nie ufam mu. On mnie teraz pilnuje, abym nie przyprawiła mu rogów:-) może zacznij się stroić, niby rozmawiać z kimś przez telefon ostentacyjnie wychodząc, ze niby nie chcesz świadka rozmowy. Może wzbudzisz w nim zazdrość, może się wszystko naprawi.

Gość gość
autorko w jakim wieku masz dzieci.

Gość gość
dzieci są duże 21 lat syn corka 11

Gość katrin 41
Dzięki za radę o alimenty korzystałam z tego kiedyś gdy naprawde było zle przed leczeniem mam zawieszone teraz gdy nie pije ..Do dziś ma dług i wypomina to do dziś ,jak to się dorobiłam

Może zacznij się stroić... jak ja lubię te kafeteryjne poradnictwo. A jak ma niby jej strojenie wpłynąć na męża alkoholika który ją zdradza??? Psyche mu się nagle odmieni??? Co to Harry Poter??? Krótka piłka chcesz s nim być to bądź ale wtedy musisz zaakceptować jego warunki gry. Możesz postawić ultimatum albo się leczy albo ty odchodzisz ale wtedy musisz też wziąć pod uwagę że szansa jest pół na pół i że on powie żegnaj. I wtedy liczy się twoja konsekwencja. Choć idę o zakład ze konsekwentną nie będziesz.

Gość gość
kopa w tylek !!! Daj mu wolna reke , niech probuje na odleglosc , pojdzie do tamtej . Wynajmij detektywa ,zdobadz dowody ,ze zdradza , zloz pozew o rozwod z orzekaniem o jego winie . Dostaniesz alimenty na corke i na siebie , moze i na syna jesli sie nadal uczy . Posika sie , tyle bedzie musial placic. Do tego masz prace , dasz rade. Nie beignij za nim ,nie pros , nie zatrzymuj . Jezeli naprawde jest (byl) twoj to wroci . Tylko czy warto z nim byc? Niektore kobiety to masochistki i naprawde kochaja skurwysynow:-0

Gość gość
DKNY nie wszystko takie proste, jak myślisz. Mężczyzna w pewnym wieku dostaje fioła na punkcie młodszych kobiet, a nawet nie młodszych(w moim przypadku dama była 5 lat starsza ode mnie), ale cudzych, jak się wyraził mój bliski...Najprostsze, to kopnąć w tyłek...i żegnaj. Boli mnie cholernie brak zaufania do męża, ale widzę, że faktycznie mnie kocha, i to niejako rekompensuje to co się stało...Zdrada -o dziwo- zbliżyła nas do siebie. Komuś to może wydawać się idiotyczne to co piszę, ale tak jest...Byliśmy oddzielni, a teraz on się liczy z moim zdaniem, razem planujemy, itd. Chyba jest wdzięczny mi za to, że nie wywaliłam go z domu. Z drugiej strony to nasz staż małżeński to blisko 30-tka :-)

Gość gość
kochana, zacznij myśleć o sobie. to nie on jest panem tego związku, nie daj się zdołować. pokaż mu, że masz klasę, zadbaj o siebie, niech widzi ze masz siłę i jesteś babką z klasą. Obserwuj jego zachowania ale nie rozpaczaj przy nim. Niech poczuje Twoją obojętnośc. wiem, że w głębi będzie Cie to bolało, ale nie pokazuj mu tego

Wszystko jest proste tylko kobiety mają tendencje do wyszukiwania drugiego dnia i uuwielbiają żyć w mitycznym świecie skomplikowanych romansideł.

Gość ZDRADZONA41
dzięki za wszyskie rady mam zamiar wziąść się w garść i okazywać mu obojętność .wiecie co wraca do domu kąpie się zje i idzie spać sam oczywiście bez słowa i tak już od dłuższego czasu .to że nie sypiamy od dłuższego czasu razem to fakt łączy nas sex przed zaśnięciem i tyle ,zresztą ma oto pretensje przez ostatnie 2 lata .wiem że zaraz to skomentujecie masz czego chciałaś nie sypiasz z nim w 1 łóżku to szuka bliskości

Gość ZDRADZONA41
aha tak dla jasności sexu teraz nie ma ,a to że spimy osobno to wina obojga on mnie nie zachęca tylko nakazuje niby twierdzi że nie zawsze chodzi o sex ale przekonałam się więc nie będę sypiać z nim bo on musi .......wiadomo co .tłumaczyłam mu że jesli chce bliskości to niech zacznie mnie traktować jak kobietę wiedomo o co chodzi miłe słowo buziak itd a nie nakazywać .matka polka do wszystkiego a póżniej wychodzą rezultaty czekam dalej na opinie życie jest porypane ktoś mądry powiedział chcesz szacunku szanuj siebie

Gość gość
a ja ci napisze tak , niech on nie udaje obrazonego i ofiary , bo to on zawalil na calej lini . Alkoholik i do tego zdradzacz . I jeszcze przychodzi obrazony , nie odzywa sie i idzie spac. Nie gotuj mu obiadow , tylko dziecku . Jak przyjdzie niech sobie sam zrobi .Wychodz bez niego z domu i nie tlumacz sie gdzie i z kim idziesz . To ty masz byc obrazona i sie nie odzywac , a nie on.To on ma zabiegac o twoja uwage , a nie ty ,patrzysz na niego jak przyjdzie i czekasz na jakies slowo. To nie ty jestes winna tylko on i tak sie zachowuj , to ty miej go w nosie , nie zabiegaj o uwage . Zajmij sie soba i miej szacunek do samej siebie . Chce sprobowac osobno to niech spada . Widze ,ze latami mu ulegalas , robil co chcial i robi to nadal , a ty zawsze jestes ta winna . Winna ze pije , winna ze zdradzal , winna i sie do ciebie nie odzywa ,winna i obrazony bez slowa idzie spac. Olej takiego czlowieka , ktory nie zasluguje na przebaczenie , bo nie czuje sie winny i tego nie chce . A to dlatego ,ze zawsze mu ulegalas .I jeszcze szantaz ,ze nie dasz rady . Dasz , masz prace , mozesz go podac o alimenty na siebie i dzieci . Bedzie lezal i kwiczal . On toba manipuluje .Obudz sie.

Gość gość
"a to że spimy osobno to wina obojga" -- gowno ( za przeproszeniem ) prawda !!! To jego wina , bo jest kawalem s********a , ktory cie zdradzal . kobieto nie obwiniaj sie , bo nie masz o co . Jak chce sie wyprowadzic to niech spieprza . jestes za bardzo ulegla i tylko tobie w tym zwiazku zalezy , a on sie tego nauczyl i cie cale zycie wykorzystuje . Szanuj sie , bo jak ty sie nie bedziesz swzanowac ,to inni tez nie beda.

Gość gość
przeciez on cie nie szanuje , on juz podjal decyzje ,ze w pazdzierniku sie wyprowadza . Skladaj pozew o alimenty na siebie i dzieci , obarcz g o wina za rozpad malzenstwa. Przeciez on nie chc e z toba mieszkac , bo albo romans kwitnie albo wie ze moze robic z toba co chce . Ty za bardzo zabiegasz i dlatego on ucieka .Olej go.Wywal ciuchy juz dzisiaj , w czarnym worku na smieci , zmien zamek w drzwiach i adieu. Ciekawe czy nadal bedzie taki cwany ?

Gość gość
idz jak najszybciej do psychologa , on ci pomoze stanac na nogi , woele rzeczy wyprostuje , pomoze spojrzec z innej strony i moze podbuduje poczucie twojej wartosci . Idz juz teraz , bo ten czlowiek cie niszczy cale zycie i nie potrafisz tego dostrzec tylko mu ulegalas .

Jakie to typowe dla facetów.Zawalić na całej linii a później jeszcze się wyżyć na kobiecie i zrobić z siebie ofiarę.Od kilku dni sama przez to przechodzę.Tylko ja to zaczynam mieć już kompletnie gdzieś.Szkoda mojego zdrowia i nerwów :).W Twoim przypadku cierpisz nie tylko Ty ale również dzieci.Na Twoim miejscu dałabym mu ogromną lekcję życia jaką jest kopnięcie w zad i tyle.On myśli,że jest Twoim panem a Ty wystraszoną małą dziewczynką,która da się poniżać.Pokaż mu,że nie!Poradzisz sobie.Po co Ci pijak i d****arz? Odnośnie pani,która wybaczyła zdradę.Owszem zbliżyło Was-do kolejnej zdrady zapewne albo po prostu teraz pan się lepiej ukrywa i nie masz pojęcia gdzie wkłada swojego "świderka" ;)

Gość gość
powiem wam tak .Wydaje mi sie ,ze odnosnie zdrady ,owszem moze ludzie powinni dac druga szanse , ale co to za zycie ? Czytam tutaj topiki i te kobiety mecza sie , cierpia . Daly szanse , ale ciezar zdrady ich przytlacza . I co ,ze pan sie stara , pomaga , kocha , nosi na rekach ? Dobrze ,ze chce wszystko naprawic , ze was to zblizylo , ale nie lepiej by bylo gdyby on sie zaczal starac nie informujac cie o zdradzie ? Dlaczego nie zerwie i nie stanie sie tym cudownym , bez obarczania cie ciezarem zdrady ? Oni mowia o zdradzie , bo zrzucaja z siebie wine ,ktora cala laduje na lopatkach zony . Facet zaczyna sie starac , a zona upada coraz nizej , bo nie daje sobie rady z wiedza o jego romansie . Mowie tu o przypadkach gdy facet zdradzil , zaluje i nie zamierza zrobic tego ponownie , bo ten buc autorki to jakis cham , ktoremu na niczym nie zalezy tylko na wlasnym ch*ju . Przepraszam za slowa , ale on ma wszystko w d***e , bo cale zycie autorka znosila jego wyskoki i winy, humory i mysli ,ze moze sobie z nia robic co chce. Ale a propo zdrady - jezeli ktos zaluje i juz nie chce popelnic tego samego bledu , to niech on lepiej nie informuje o tym partnera /ki. Niech sie stara , bedzie dobry i zyje z tym ciezarem kazdego dnia , patrzac w jej oczy . To jest wieksza pokuta niz przyznanie sie i zrzucenie tego ciezaru na partnerke .

Gość gość
hehe dobre to szpiegowanie sms, ktos probowal ?

Gość gość
Ja, ale na koledze, odkryłem że ściąga p***ole, ale się zdziwił, nie mając pojęcia skąd to wiem :D

Gość gość
Ja tak szpieguję telefon męża od jakiegoś czasu, ale póki co same nudy, przychodzą mu głównie reklamy i sms-y kolegów czy zna wynik meczu itp. Na szczęście :)

Gość gość
goo.gl/fasbWg - ten lokalizator telefonu to też dobra rzecz, różne takie fajne rzeczy na necie można znaleźć :D

Gość gość
jak ktos ma podejrzenia to ok , ale tak w ogole to po co nabijac sobie glowe problemami i wkrecac w zdrady . A to w ogole jest legalne ? A i czy taka usluga szpiegowska jest platna ?

Gość KATRIN41
dziś umówiłam się do psychologa moze on poukłada mi w glowie a narazie postaram się udawac obojętna niech robi co chce pozdrawiam wszystkich dających mi rady i dzięki mam nadzieję ze zycie samo rozwiąze moj problem napisze jeszcze wizyte mam 25 ale to juz niedlugo

Gość ZDRADZONA 41
WITAM wszystkich po raz kolejny .Wiem że to co teraz napisze niektórych zdziwi i stwierdzą że po co zawracać głowę po co radzić sie na forum skoro podjełam taką decyzję .Ale zycie jest tylko jedno i jeżeli ci naprawdę na tym kimś zależy to warto zapomnieć i postarać sie to wszystko ułożć .PO kilku rozmowach mąż wszystko mi wytłumaczył że znajomość z internetu i 2 spotkania z obcą babą to nie była zdrada bo fizycznie nic nie łączyło go z tą kobieta nie utrzymuje z nią kontaktu a wręcz przeciwnie żałuje ze doszło do tego c nim o kierowało nie wiem .ja ani on pozostanie to tajemnicą na co liczył itd. ALE DO RZECZY ,zadzwoniłam do tej suki i poprosiłam o rozmowe dlugo sie wahałam bo stwierdziłam ze nie bede sie poniżać a prawdy sie nie dowiem ,ale potrzebowałam tego i nie żałyję bo wpłynęło to na to że postanowiłam SPRÓBOWAĆ zapomniec i pogodzić sie .CO wynikło z tej rozmowy z suką że owszem spotkali sie 2 razy wcześniej pisali trochę że z racji jej zawodu chciała pomóc nie spytałam czy jest terapeutą psychologiem czy cos podobnego .ale tak dała mi do zrozumienia że pomaga ludziom może to kit .ale coś w tym może byc bo wywnioskowałam to z jej rozmowy wszystko przemyslane każde słowo ale mniejsza o to że chciała pomóć ple ple itd.No i najwazniejsze ze nic ich nie łączyło itd.Wiem ze gadać to sobie mozna a prawdy się nie dowiem a mężuś opowiedział jej tylko o ostatnim czasie o 2 latach trzeżwości .ALE zanim postanowiłam sie pogodzić i mu uwierzyc posunęlam sie do tego ze kupiłam karte startową z numerem wysłałam sms podająć sie za nią z umówionym spotkaniem na sex i czekałam co będzie sie działo .WIECIE CO POWIEDZIAŁ MI O TYM SMS DAŁ PRZECZYTAĆ I POWIEDZIAŁ ZE BABA OSZALAŁA BO NIC ICH NIE ŁACZYŁO I WOGOLE NIE ZAMIERZA REAGOWAĆ .To mnie utwierdziło ze moze faktycznie wyolbrzymiam sprawe i warto sprobowac sie pogodzić..A co godzi najlepiej ŁÓŻKO oczywiscie, ale zrobiłam wszystko zeby to przeciągnąc i aby skłonić go do skruchy przemyslenia i postarania sie o to zeby było dobrze.JEDNYM słowem pogodzilam sie czy dobrze zrobiłam czas pokarze ale jedno jest pewno NIGDY nie zapomnę tego i bacznie bede go obserwowac .Jutro mam wizyte psychologa pojde nigdy nie byłam może mnie dowartościuje i pomoże poukładać w głowie na tyle zebym umniała z tym życ.DZieki za wszystkie rady i wiecie co coś w tym jest CZAS GOJI RANY ALE NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAK SAMO TO PEWNE DZIEKI PA