Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akwarellka

25 lat i proteza

Polecane posty

Gość akwarellka

No cóż tak w moim życiu wyszło,że mam 25 lat i fatalne zęby. Do tego stopnia,że nie mam czym jeść. Do dentysty chodzę przynajmniej raz w miesiącu, leczę na bieżąco wszystkie ubytki ale to i tak nic nie daje. Mam genetycznie słabe zęby a jeszcze ciąża zrobiła swoje. Do tego kiedyś trafiłam na dentystę - rzeźnika, który najzwyczajniej zmarnował mi zęby:( Nic niestety nie dało się z tym zrobić i w konsekwencji mam 25 lat i wstydzę się uśmiechać. Bardzo się tego wstydzę. Ale doszłam już do takiego momenty,że mam dość znieczuleń, wiercenia, przsiadywania w gabinecie, bólu. Tego,że muszę odmawiać sobie wielu rzeczy bo boję się,że zaraz mi ząb poleci. I zastanawiam się nad protezą. Tylko BARDZO się tego wstydzę. Przepraszam musiałam się wyżalić. Myślcie sobie co chcecie. O higienę dbałąm i dbam. A zęby mimo to mam takie jakie mam. Może ktoś jest w podobnej sytuacji?

Gość gość
to ile masz zebow?

Gość gość
każdy będzie kiedyś nosił protezę, nie ma się czego wstydzić

Gość akwarellka
Nie to nie mój temat. Ktoś pyta ile mam zębów. Mam wszystkie ale w fatalnym stanie. 3 całkowicie odbudowane ale jak wyraził się dentysta "mam nimi nie jeść bo to tylko dla oka". Zdrowych, nieleczonych zębów mam 6. Reszta leczona kilkanaście razy. Jeden dentysta poprawia drugiego. Boże ile ja kasy już wydałam! Bo chodzę prywatnie. Gdybym wiedziała,że tak bedzie to od razu zrobiłaym korony czy mosty i po problemie. A teraz to już proteza zostaje. Przy małym dziecku nie mogę zainwestować kilku tysięcy w zęby bo nie mam takiej gotówki:(

Gość akwarellka
Przeczytałam ten temat. I gdyby chodziło o 400zł to bym się cieszyła bo bym jakoś tę kasę skombinowała. Ale niestety za 400zł to ja co najwyżej byle jaką koronkę wstawię na 1 ząb. A mi najbardziej dokucza to,że jeść nie mogę więc coś trzeba z tym zrobić. Ból przy jedzeniu jest trudny do zniesienia:(

Gość gość
Ja właśnie zastanawiam się czy nie wymienić wszystkich zębów na implanty. Też mam problem i jak podliczyłam wydaną kasę, wszystkie rachunki na dentystów, to wyszło mi na to, że mogłabym kupić sobie implanty zębowe!!! Powaga :O Im więcej implantów, tym niższe koszty i kurde za te całe naprawianie zębów po kilka razy jeden, dziś miałabym implanty. Smutne to, bo człowiek stara się zachować własne uzębienie, a wychodzi po latach na to, że dziś stać by go było na implanty, gdyby kasę włożoną w zabiegi dentystyczne odkładał :(

Gość gość
implanty górą

Gość gość
co za chory pomysł. implant naturalnemu zębowi do pięt nie sięga. poza tym implanty po jakims czasie zaczynaja sie ruszac i trzeba wymieniac.

Gość gość
Guzik prawda moj maz ma implant juz ponad 10 i nigdy nie mial z nim problemu , obecnie nawet nie wie , ktory to zab .

Gość gość
kurka, co to jest 10 lat? haha, przeciez to krotko, niech poczeka nastepne 10 albo

Gość gość
spadaj głupia kwoko :o