Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trauma8888

GUZEK PRZY WEJŚCIU DO POCHWY

Polecane posty

Gość trauma8888

Dziewczyny mam problem... wczoraj wieczorem zauważyłam, że przy wejściu do pochwy zrobił mi się niewielki (mniej więcej wielkości wiśni) guzek. Na jednej z warg. Pewnie wcale bym tego nie zauważyła, ale zaczęłam czuć nieprzyjemne pieczenie. Guzek jest w kolorze skóry.. nie wypływa z niego żadna wydzielina ani krew... Dzisiaj już strasznie boli przy siadaniu, nawet przy zwykłym chodzeniu kiedy bielizna ułoży się nie tak... do tego pieczenie. Nie wspomnę o bólu podczas załatwiania się... Czy może któraś z Was miała podobny problem?? Zaczynam się martwić... A lekarz przyjmie mnie dopiero we wtorek!;(

Gość taka ja jaka ja
to moze byc gruczol bartoliniego. Sama to kiedys mialam. Usuwa sie go operacyjnie.

Gość trauma8888
miałaś podobne objawy? i co powiedział lekarz? od czego coś takiego się robi?? napisz coś więcej, bo strasznie się denerwuję

Gość gość
Kup sobie maść ichtiolową i smaruj. Tylko uważaj, bo brudzi bieliznę.

Gość taka ja jaka ja
to sie po prostu pojawia i nie mamy na to wplywu. Do teraz pamietam ten bol. Nie moglam chodzic. Pamietam ze z kazdym dniem ten guz mi sie powiekszal. Zabieg mialam pod pelna narkoza ale nastepnego dnia juz bylam wypisana do domu. Wpisz sobie w wyszukiwarce gruczol bartoliniego i sama ocen czy to moze byc to. Wydaje mi sie ze tak.

Gość trauma8888
mam nadzieję, że to nie to! a jeśli to że nie będzie konieczny zabieg w szpitalu. Guzek nie jest tak duży jak czytam w artykułach na temat tego gruczołu... a powiedz mi jak długo leżałaś w szpitalu po zabiegu i jak się czułaś po?? mam małe dziecko, karmię piersią - nie wyobrażam sobie teraz takiej sytuacji ;/// to mnie dodatkowo stresuje

Gość taka ja jaka ja
Lezalam tylko jeden dzien. Nawet na noc mnie nie zatrzymali. Kilka godzin po zejsciu narkozy szlam do domu. Po zabiegu od razu nie bedzie super bo to mimo wszystko troche boli ale nie martw sie, to nie jest nic strasznego. Pamietam jaki to byl szok kiedy zaczal mi tam rosnac guz. Bol przy chodzeniu, przy zalatwianiu sie. No horror. ja w pierwszej kolejnosci poszlam do lekarza rodzinnego. Nie czekaj do wtorku bo to za dlugo. Idz do rodzinnego i powiedz co jest grane, ze boli itd. Pewnie od razu dostaniesz skierowanie do szpitala. Im szybciej to usuniesz tym lepiej, wierz mi.

Gość taka ja jaka ja
guzek nie jest duzy ale bedzie bo to bedzie ci roslo dlatego nie zwlekaj.

Gość gość
Przestań dziewczynę straszyć. :o

Gość taka ja jaka ja
wlasnie staram sie jej pomoc a nie straszyc. Straszyli ja ci na poczatku piszac ze to rak.

Gość trauma8888
Dzięki za pomoc.. poczekam do jutra jeśli ból będzie narastał zrobię tak jak mówisz. Nie ma na co czekać ;/ mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam

Gość gość
Właśnie, że straszysz, że będzie miała zabieg chirurgiczny. A pewnie wystarczy maść z antybiotykiem. Ja mam takie guzki w okolicy sromu mniej więcej raz na 9-12 miesięcy. Albo maść z antybiotykiem odpowiednio wcześnie, a jak juz na to za późno to wyciskam czop i czyszczę dokładnie spirytusem i po sprawie. A Ty tu z narkozą i pobytem w szpitalu wyjeżdżasz.

Gość trauma8888
Sama nakłuwasz i wyciskasz???

Gość gość
Zależy od "dojrzałości". :D Czasami nie muszę nakłuwać, bo wystarczy, że lekko nacisnę. A jak jest w takim miejscu, że boli przez cały czas to nakłuwam sterylną igłą.

Gość trauma8888
Hm... to ja się chyba jednak nie odważę na takie zabiegi;/ tym bardziej, że guzek jest centralnie przy wejściu do pochwy... bardziej z przodu

Gość gość
Proponuję zakleić plastrem z opatrunkiem, żeby się nie "roznosiło".

Gość taka ja jaka ja
Litosci. Opisalam swoj przypadek i zasugerowalam ze autorka moze miec to samo. Tak mi to wygladalo i dlatego to zasugerowalam. Nie napisalam ze bedzie miala zabieg a ze ja mialam zabieg. Proponuje nastepnym razem czytac ze zrozumieniem a dopiero pozniej pluc jadem. Autorko, napisz co ci bylo. Pozdro:)

Gość gość
" Pewnie od razu dostaniesz skierowanie do szpitala. Im szybciej to usuniesz tym lepiej, wierz mi." 🖐️

Gość taka ja jaka ja
i???

Gość taka ja jaka ja
i co w zwiazku z tym?

Gość gość
ja 5 miesięcy po porodzie miałam też taki guzek, akurat trafiło mi na święta i nie było możliwości aby dostać się do gina. Gdzieś po 7 dniach poprostu mi zniknął.Gin powiedział, że to było na wskutek burzy hormonów które są po ciąży.

Gość gosiaaa85
jeśli cię piecze to posmaruj jakąś maścią łagodzącą lub np. provag żelem, który łagodzi świąd i pieczenie, a ten guzek skonsultuj z lekarzem