Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oczekujacaa22

Starania o dziecko owulacja i interpretacja sluzu

Polecane posty

Gość Oczekujacaa22

Hej dziewczyny! Nie pierwszy raz tu zagladam ale nigdy jeszcze nie pisalam wiec czas na ten `pierwszy raz`. Staramy sie o dziecko. Nie dawno przestalam brac tabletki antykoncepcyjne. Okres (nie krwawienie z odstawienia ale juz okres) dostalam 2 wrzesnia. Wczoraj czulam jakbym miala podniesiona temperature, cieplej mi bylo i zrobilo sie mokro. Sluz jest przejrzysty, daje sie go odczuc i utrzymuje sie rowniez dzis. Dzisiaj wspolzylam do konca z partnerem. Dodam ze przed tabletakmi mialam miesiaczki 30-32 dniowe. Myslicie ze ten przejrzysty sluz to moze byc sluz plodny? Czy duzo z was zaszlo w ciaze w okresie 2-4 cykli po odstawieniu tabletek?

Gość gość
Powinnaś się wstrzymać ze staraniami ze trzy naturalne cykle, żeby endometrium wróciło do normy. Uczucie ciepła nie ma żadnego związku z podwyższoną temperaturą podczas owulacji.

Gość Oczekujacaa22
Slyszalam wlasnie sprzeczne opinie ze po tabletkach niby latwiej jest zajsc w ciaze niz po odczekaniu 6 cykli. Niestety nie mam mozliwosci mierzenia sobie temperatury termometrem. Jedyne moje odczucie co do temperatury to wlasnie to ze mialam wrazenie (odczucie) ze jest mi tam cieplej niz zwykle. A co do sluzu? Przezroczysty sluz, nagle sie pojawil wczoraj bo do wczoraj w sumie nie czulam zeby jakikolwiek sluz byl.

Gość Oczekujacaa22
Nie wierze ze zadna z was nie starala sie o malenstwo po odstawieniu tabletek?Piszcie prosze.

Gość Oczekujacaa22
Dodam ze oprocz stosunku do konca dzis dwa dni temu byly dwa stosunki przerywane, kolejne dwa dni wstecz takze

Gość gość
Ciężko stwierdzić, bo nie widziałyśmy tego śluzu. Jeśli chcesz sobie wyznaczać dni płodne to fajnym rozwiązaniem jest mikroskop owulacyjny. Ja używałam afrodyty, dobrze się sprawdzała. Opłaca się, bo jest wielokrotnego użytku

Gość Oczekujacaa22
To w takim razie bede musiala w cos takiego zainwestowac. Jestem w 99% pewna ze to byl sluz plodny.