Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domowe sposoby na opryszczke

Polecane posty

Gość gość

hej czy macie jakies domowe sprawdzone sposoby na opryszczke? jestem w ciazy i nie chce stosowac zadnych masci bo slyszalam opinie ze nie nalezy stoowac lekow antywirusowych w ciazy.Macie jakies rady?

Gość gość
Szkoda ze ciebie nie wyskrobali

Gość gość
Myślę że nie ma innych sposobów, bardziej naturalnych i skutecznych jednocześnie. Maść stosujesz przecież miejscowo na skórę, więc nie zaszkodzisz dziecku, a jeśli mimo to się martwisz, to zadzwoń do swojego ginekologa lub idź chociaż zapytaj w aptece o jakiś środek, tak czy siak działasz tylko objawowo. Z naturalnych używałam kiedyś olejków eterycznych ale wątpię by był to dla ciebie lepszy sposób, bo piecze niemiłosiernie :O A z bardzo naturalnych i ekstremalnych, to słyszałam że można robić okład ze swojego moczu, podobno też pomaga, możesz o tym poczytać.

Gość gość
Plastry z apteki zeby sie nie roznioslo i przeczekac 3m sie:)

Gość gość
Nie wolno olejkow w ciazy!

Gość gość
poki co uzywam pasty do zebow ale niestety zbytnio nie pomaga :( tak wiem ze masc stosuje miejscowo ale sa niektore skladniki ktorych nalezy unikac w ciazy wiadomo co lekarz to inna opinia ale wole nie ryzykowac bo pierwsza ciaze poronilam wiec teraz jestem przewrazliwiona :P

Gość gość 123
Przykładaj co masz pod ręką: sok z cebuli, aloesu, zrób pastę z sody oczyszczonej, spróbuj wody utlenionej, octu jabłkowego (uwaga może szczypać), sok z cytryny.

Gość gość
Dzieki za rady mam nadzieje ze szybko uporam sie z tym paskustwem :)

Gość gość
slyszalam o przykladaniu plasterka cytryny, ale nie stosowalam, 3 mce przed ciaza bralam heviran w tabletkach, zeby tego swinstwa nie miec przez rok bo mnie czesto dopada

Gość gość
kiedys jak bratowa miala a byly jakies swieta i apteki brak to czytalysmy w necie o domowych sposobach, wyczytalysmy (serio) ze smarowanie tym woskiem z ucha lub moczem pomaga, bratowa sie nie skusila

Gość gość
hehehe chyba jednak tez sie nie skusze :P sprobuje cebuli lub czosnku :P

Gość gość
swoim moczem. Naprawdę działa na 100% Wiem,że to obrzydliwe i trudno się przemóc, ale przecież nie smaruje się w buzi tylko na zewnątrz ;) Przekonałam też o tym sposobie dzieci i teraz jak tylko zaswędzi to mocz na palec i po problemie ;)

Gość gość
kup maść hascovir. mój lekarz powiedział, że nic się nie stanie jak 2-3 razy w ciągu dnia posmaruję ! I nic się nie stało ;) córka ma 2 lata i zdrowa hehe

Gość exdebill_po_wakacjach
czosnek podobno pomaga

Gość gość
Ja polecam miod i cytryne. Sprawdzaja sie u mnie w 100 %, po masc siegam w ostatecznosci, moze dlatego, ze jestem zwolenniczka naturalnych metod. Nasze babcie sobie jakos radzily to my chyba tez mozemy ;) W internecie mozna znalezc glownie mowe o czosnku, cebuli, mnie jednak odpycha zapach ;D tutaj sa tez fajne porady; dbajousmiech.pl/domowe-sposoby-leczenia-opryszczki/