Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam które karmiły noworodki mm

Polecane posty

Gość gość

niestety musze karmic córkę mm. Uzywam bebilon comfort 1. Pediatra zaleciła używac tego mleka do 6 t.ż. później możemy przejść na inne mleko. Przejdziemy na bebilon 1 i czy moge je od razu normalnie podawać czy to przejście z jednego na drugie ma jakos inaczej wyglądać? mieszać te mleka czy jak?

Gość gość
możesz normalnie przejść, z doświadczenia wiem ze Bebilon poleca każdy lekarza a później mega zatwardzenia i kolki ;/ Ja używam mleka Enfamil :) zero kolek przespane noce i kupka codziennie.

Gość gość
życzę powodzenia w dalszej konwersacji z mamami z prawdziwego zdarzenia, zaraz się dowiesz, że jesteś wyrodną matką

Gość gość
w czym problem? to ze ktos karmi innym mlekiem?

Gość gość
nie, że cycem nie karmisz

Gość gość
jestem autorką - wyrodną matką na pewno nie jestem. Pokarmu miałam bardzo dużo, ale okaząło się, że dziecko ani troche nie przybrało na wadze przez prawie 3 tygodnie. Nawet jednego grama, mała krzycząła myślałam, że może kolki ma albo cos bo przeciez pokarm jest, a okazało się, że ona po prostu była głodna, bo moj pokarm był do d**y niestety. Nawet miałą robione badania krwi i moczu.Dopiero przy podawaniu mm zaczęła tyć z czego się bardzo cieszę, ale ile nerwów mnie to kosztowało.więc karmie mm nie z własnego wyboru tylko z przymusu. ale jeżeli ktos karmi z wyboru to jego sprawa i nikomu ni do tego - takie jest moje zdanie

Gość gość
Nie zrozum mnie zle,nie oceniam ani nic,po prostu zdziwilam sie,ze w naturze moze cos takiego wystapic,ze pokarm jest,a dziecko go nie je?czy je i sie nie najada?i tak ani gfama? Ale odzyskalo wage urodzeniowa czy ani tego nie?

Gość gość
ENFAMIL... dawaj to mleko.. najlepsze jest

Gość gość27
Każde mleko jest dobre jeśli służy dziecku,. To tak w skrócie. Czy to bebiko, bebilon, nan itd Można na poczatku zacząć od tych typu comfort, bio, ha itp ale moim zdaniem wtedy, gdy dziecko ma skłonności ku temu np rodzenstwo/rodzice mieli kolki, uczulenia, nietolerancje jakiegoś mleka. Pediatrzy polecają to, na co maja parcie od producenta w danym czasie.

Gość gość
Ja też zmieniałam mleko (początkowe) zrobiłam to odrazu i to był błąd! Widać to było już tego samego dnia. Następnego dnia dawałam "stare"mleko (te które podawałam wcześniej) na zmianę z tym nowym. Było trochę lepiej. Przechodziłam z bebilonu pepti na zwykły bebilon.Pepti kupiła mi mama jak jeszcze byłam w szpitalu.

Gość gość
Moja córka byla na bebilon comfort od urodzenia, wg mnie to najlepsze mm, 0 kolek, zaparc, ladnie jadla i przybierala na wadze, na comfort byla rok czasu, polecam

Gość gość
Mialam podobnie ,moj pokarm byl malo kaloryczny i w dodatku bylo go malo,ale jakos wytrwalam mala przybierala na wadze tylko malo,butelki nie chciala i sztucznego mleka tez i wcale sie nie dziwie to mleko w proszku dla niemowlaka poprostu smierdzi smakuje jak zygi blleee.

Gość gość
Ja mojemu dziecku tez podawalam Enfamil i nie bylo zadnych problemow ale kazda mama robi co uwaza za sluszne. Nigdy nie cudowalam przy zmianach mleka tylko od razu podawalam nowe z 1 przeszlam na 2 bez moeszania, tak samo bylo z 3. autorko czasami na mlekach widzialam ze pisza aby mieszac na poczatku z poprzednim.A jezeli chodzi o jakosc mleka to moj brat mial uczulenie na mleko mojej mamy i nie mogl go strawic. Tata jezdzil do innego szpitala po mleko innej mamy bo to byl wczesniak i lata 70 :)

Gość gość
Szkoda, ze tak szybko przeszlas na mm. Ja tez robilam badania moczu itd , bo mała nie przybierała, ale po odstawieniu przeze mnie białka mleka krowiego pod kazda postacia, zaczela ładnie tyć. Potem powolutku wprowadzałam do swojej diety nowosci i po 4 miesiacu jadłam juz sporo rzeczy, a po 6 praktycznie wszystko. Dzis mija 14 miesiecy odkad karmie piersia. Nie wolno sie zrazac i poddawac, trzeba walczyc o mleko naturalne, bo szkoda zeby dziecko piło proszek, a Twoje, najdoskonalsze z doskonałych mleko, sie marnowalo.

Gość gość
Puknij sie w leb ty tam nade mną idealna najidealniejsza mleczarnio

Gość no masz ci los
To, że Enfamil jest najdroższy (jak to usłyszałam gdzieś - mercedes wśród mleka MM), to nie oznacza jeszcze, że najlepsze, a już na pewno nie dla każdego dziecka. Ja również nie karmiłam piersią swojego synka z pewnych powodów (z których to nawet nabawiłam się depresji). pierwszym mlekiem jakie podałam było Nan HA (bo takie dostał w szpitalu zaraz po porodzie), a pózniej zmieniłam na Hipp i takie stosuję do tej pory. nigdy nie było żadnych kolek, zaprać, wysypek... Nic.

Gość wifigdańsk
18.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Szkoda, ze tak szybko przeszlas na mm. Ja tez robilam badania moczu itd , bo mała nie przybierała, ale po odstawieniu przeze mnie białka mleka krowiego pod kazda postacia, zaczela ładnie tyć popieram w całej rozciagłłosci i mimo ze nie jestem autorką tematu to prosiłabym mamy ktore nie lubią karmic piersią i nie karmia-aby nie obrazały nas bo my was nie obrazamy. mam pytanie do ciebie (gosciu);)z 18.09.13 kiedy zaczelas podawac cos innego niz piers? moja juz niedługo skonczy 6 msc i cały czas chce tylko cyca-probowalam podawac jej deserki-marchewka z jabłuszkiem,troszeczkę zupki zmiksowanej ale jej to wcale nie interesuje i jak wkladalm lyzeczkę to nawet nei wie co z tym zrobic,a to co jakos cudem zjadla-zaraz zwraca-za to cyca łapie podrecznikowo.w sumie to nie,zebym się martwila,ale wkoncu przeciez musi cos innego zjesc.

Gość gość
No ja tak walczyłam, że dziecko prawie zagłodzone było :/ Urodziłam córkę w połowie lat 90. kiedy zaczął się szał na karmienie naturalne ale moje dziecko nie chciało jeść mojego pokarmu. Była cały czas przykładana, pięlęgniarki nade mną stały jak jakieś kapo a w końcu doszło absurdalnej sytuacji kiedy to nie dostałam obiadu w szpitalu bo stwierdziły, że źle jestem odżywiana. Dziękuję za taką naturalność.

Gość gość
wiesz co, ja przechodziłam z mleka NAN PRO HA 1 na BEBILON PEPTI 1, potem znów na NAN PRO HA 1, a niedawno z 1 na 2, zawsze tak samo: najpierw rozrabiałam na tyle ml ile zjada, np. 120 bo pewnie gdzieś tyle dziecko będzie jadło: 3 starego, 1 nowego, po 2 dniach 2:2, po następnych dwóch 1:3 i po kolejnych 2óch już całkiem. Zrobisz jak uważasz, mi tak poleciła pediatra

Gość gość
mleko rosmana babydream za 16zl paczka pół kilo. cena super:D:D:D i jest ok.

Gość gość
Ja od razu karmilam mlekiem Bebiko, bez konsultacji z pediatra. Dziecku nic nie bylo. a skad niby pediatra wie,, ze akurat Babilon bedzie dziecku sluzyc a nie inne? Poleca najdrozsze i tyle.

Gość gość
ja pisałam o 9:19:42 Mojej koleżance w szpitalu polecili tj autorce, z tym że leżała krócej, bo córa to wcześniak. To mleko jest specjalnie dla dzieci z niską masą urodzeniową, pewnie też dla tych które nie przybierały. Dlatego pewnie autorce lekarz zalecił to mleko. My przeszliśmy przez(wcześniak): -enfamil-nietolerował -pre-nan-nietolerował -moje-nie chciał -nan pro ha-przyjęło się fajnie. Potem chciałam zmienić na HUMANA, właśnie bez mieszania. Zaczęło się OKROPNE ULEWANIE, wręcz chluśnięcia. Dokładnie po 24h. Wróciliśmy do NAN PRO HA, wyszła skaza białkowa, stąd u nas pepti, którego nie chciał jeść, dlatego po 2óch miesiącach, nawet nie wróciliśmy do NAN PRO HA 1 :)