Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reklamacje w marketach

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu kupiłam w tesco prostownicę jeszcze tego samego dnia ją zwróciłam bo mi się nie podobała (oczywiście próbowałam ją w domu sprawdzałam funkcje i to jak radzi sobie z prostowaniem włosów) i od ręki dostałam pieniążki. Czy gdybym kupiła w ten sposób telefon komórkowy to też mogę go zwrócić? Ktoś z Was się orientuje w temacie?

Gość gość
jak nie będzie widać że go używałaś to tak

Gość gość
Czyli nie mogę wypróbować czy chodzi o to żeby go ładnie poskładać i oddać złożony tak jak był pierwotnie?

Gość gość
W Tesco masz 30 albo 60 dni, ale towar musi być nienaruszony.

Gość gość
no musi być w stanie idealnym, wiesz te wszystkie folie itd. ale wypróbować możesz, jak go ładnie zapakujesz to wtedy masz prawo do zwrotu. Z tą prostownicą to oni nie wiedzieli, że jej używałaś, bo tego nie widać, ale z telefonem jest chyba gorzej

Gość gość
Nie możesz go włączyć.

Gość gość
Czyli teoretycznie mogę przetestować towar zanim się rozmyślę jeśli się rozmyśłę w ogóle?

Gość gość
Jeśli telefon jest zaklejony, to nie ma takiej opcji. A zazwyczaj jest. Zresztą możliwe, że w przypadku telefonu nie jest to w ogóle możliwe.

Gość gość
Jak to nie mogę włączyć?

Gość gość
Włączony telefon jest telefonem używanym. Nie możesz go przetestować.

Gość gość
teoretycznie możesz

Gość gość
Ale przecież kiedy go oddam będzie wyłączony jak sprawdzą czy był włączony? W sumie to nie wiem jak taki telefon w markecie jest zabezpieczony bo nigdy w ten sposób telefonu nie kupowałam. Zawsze w sieci jakiejś i wówczas telefon luzem mi dawano.

Gość gość
daj spokoj, przecież można go wyłączyć, jest taka opcja w telefonie :D

Gość gość
Tyle że jak w sieci wezmę to to się wiąże z umową a ja jej nie potrzebuję. A chciałam wypróbować towar i mieć możliwość ewentualnego zwrotu.

Gość gość
Ja osotatnio kupilam w Media Markt konsole playstation3 i do tego dodatek do konsolo ksiega czarow. Wszystko rozpakowalismy odrazu w domu i uzytkowalismy polowe dnia. Potem sie rozmyslilam, ze taka gra nie jest warta swojej ceny i zadzwonilam jeszcze tego samego dnia do sklepu, ze chcialabym zwrocic. Co do samej konsoli, powiedzieli mi, ze nawet jesli podlaczalam, to bez problemu moge oddac. Natomiast dodatek ksiega czarow, za ktory nota bene zaplacilam 300zl, powiedzieli, ze jesli rozpakowalam to nie moga przyjac. Wszystko ladnie poskladalam, tak jak bylo fabrycznie zapakowane w folie. Gre na plycie tez zafoliowalam, tak ze nie bylo widac, ze otwierana byla, i ponioslam za dwa dni do sklepu. Posprawdzali wszystko i oddali mi od reki pieniadze.

Gość gość
Aha czyli z telefonem powinno być podobnie. Dzięki za tego posta!