Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Birthpanic

Spanikowana przed porodem

Polecane posty

Gość Birthpanic

Czesc mieszkam w japonii na dniach- jutro termin mam rodzic swojedrugie dziecko az wstyd sie przyznac ale cholernie sie boje. Sa tu jeszcze jakies spanikowane mamusie? Wstyd mi o tym z kimkolwiek ozmawiac bo powiedza ze jestem nienormalna

Gość gość
w Japonii nikt nie powinien mowic Ci, ze jestes nienormalna:D

Gość Birthpanic
Heh racja :) ale chodzi mi ze nie mam sie komu wygadac nie chce odatkowo denerwowac meza, moja mame itd i tak sie stresuja jakto w oczekiwaniu na wnuka, dziecko

Gość Birthpanic
Boze niby drui raz rodze a zachowuje sie jak spanikowana pierworodka..... Boje sie ze znow bede wrzeszczecze umieram itd znow zrobie z siebie totalna idiotke i najgorsze jest to czekanine. Starszy syn juz u dziadkow a ja siedze na kanapie i czekam i mysle i czekam obled normalnie

Gość go es
masz rodzine..jezu, jak ci zazdroszcze 😭

Gość gość
No rodzine mam ale meza, swoja mame na skypietylko :)

Gość gość
No rodzine mam ale meza, swoja mame na skypietylko :)

Gość gość
twoj maz jest japonczykiem?

Gość gość
jest triatlończykiem

Gość gość
A jak sie rodzi w japonii? Tez tak jak w polsce? Przeciez jak bedziesz krzyczec umieram to i tak nie zrozumieja? Cos krecisz

Gość Birthpanic
Normalnie sie rodzi w japonii rodze bez zadnego znieczulenia ani nic tu takiego nie uznaja chyba ze epidural. A krzyczec to chyba po japonsku nie chyba wiadomo ze po polsku z japonczykami nie gadam wiec jak sie dre przy porodzie to tez po japonsku a po co po polsku. Maz jest peruwianczykiem jego babcia to poljaponka

Gość Birthpanic
Najgorsze sa noce maz wychodzi do pracy a ja znow sama i ogladam jakies durne seriale bo na porzadnym filmie bym sie nie skupila i wkolko mysle i strach mnie oblatuje

Gość gość
lepiej uciekaj z tej Japonii, Fukushima wydziela takie gigantyczne promieniowanie, że za ok 5 lat, będzie masowa fala śmierci z powodu raka.

Gość Birthpanic
Gigantyczne to nie mamy w miescie mierniki i sami tez mierzymy np z zarciem trzeba uwazac to fakt japonczycy nic z tego sobie nie robia wrecz jeszcze namawiaja do zarcia warzyw i owocow z fukushimy

Gość gość
Peruwianczyk i Polka w Japonii,ktora pisze na polskim forum a drze sie w czasie porodu po japonsku :O 1/10 za tak mizerne prowo.

Gość Birthpanic
Boze jacy wy jestescie beznadziejni czasami a co to takiego polka i peruwiancyk w japonii czasy kolei juz dawno za nami ludzie sa poozrzucani na caly, globie i co cie tak dziwi ze dre sie w japonii po japonsku po jakiemuam sie drzec po marokansku ja jeeebie co za imbecyl

Gość gość
nie przejmuj się, to normalne na kafe. :) najlepiej w ogóle na to nie reagować. a z tym promieniowaniem, to rząd całej prawdy nie mówi, ba nawet specjalnie utajnia. Czytałem niezalrzne raporty o prętach co cały czas się wżerają w podłoże, setki ton wody skażonej trafia dziennie do pacyfiku. a porodem się nie martw, podobno jak zaczynasz rodzić, to organizm wydziela różnego rodzaju stymulanty, aby zachamować ból przeżyjesz.

Gość Birthpanic
Wiem ja rzadowi nie wierze rzad jak rzad klamie jak wszedzie. My polonia wjakis sposob juz wypracowalismy tu sobie sposob na zycie ale wiadomo promieniowanie podwyzszone jest nie ma co ukrywac. Ale nieo tym ten topik :). Pewnie jestes mezcyna skoro tak mowisz hehe uwierz zadne stymulanth nie pomoga boli koszmsrnie plus strach o dziecko

Gość Birthpanic
Ej naprawde nie ma tu mamusiek w terminie?

Gość gość
też bym była spanikowana, gdy lekarz był samurajem po polsku samosrajem, z mieczem dżapońskim

Gość gość
a w JAponii nacinają krocze tak często jak w PL?

Gość Birthpanic
Ales ty prosta

Gość gość
no, mieczem dżapońskim, od piczki po tzytzki

Gość Birthpanic
Nie nie nacinaja tak hurtem jak w polsce. Rzadko sie to zdarza mnie tez nie nacieli za pierwszym razem tzn navieli ale dlatego ze darlam sie zeby to zrobili i zrobili ale nie tak z impetem tylko delikatnie doslownie cy ja wiem na mze pol cm i to ylo takie kontrolowane pekniecie delikatne dlatego bylo prawie bezbolesne i szybko sie zagoilo

Gość Birthpanic
Zreszta najbardziej sie boje skurczow mialam okropne bole szyjkowe myslalam ze umieram

Gość gość
kurde, no nie panikuj, zobaczysz poród będzie łatwiejszy niż poprzedni, pomyśl sobie że musisz to urodzisz i że już za miesiąc będziesz po wszystkim, powodzenia

Gość gość
Jak możesz siedzieć w tym promieniowaniu i jeszcze dziecko na taki świat ściagać? No tak, my prości a ty światowa...

Gość Birthpanic
Promieniowanie to ty masz we lbie w dodatku pustym. Mie zamierzam teraz o tym rozmawiac modl sie zebybwam syria bombki chemicznej nie spuscila na leb