Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beeeeeeee

upławy i spóżniony okres

Polecane posty

Gość beeeeeeee

Okres spóźnia mi się o tydzień ale w ciąży na stówę nie jestem , do tego doszły jakieś lekko żółtawe upławy, chyba bakteryjne chocia.ż nie wiem a do gin. miałam iść w przyszłym tyg. na cytologię a muszę iść jutro, przeciez teraz mi cytologii nie zrobi i dwa razy będę bulić po 200 zł za wizytę - jestem tak wkurr, że normalnie nie mogę/ możde jest jakis zloty srodek na szybkie wyleczenie tuch upławów -plisss, znacie coś?

Gość gość
Po pierwsze strasznie droga ta wizyta, po drugie nie musisz iść prywatnie, po trzecie możesz iść tylko na cytologię, którą pobierze położna, wizyta nie jest do tego potrzebna.

Gość gość
invag dopochwowy sobie kup, to probiotyk, który kolonizuje pochwę w te właściwe bakterie, do tego tantum rosa do podmywania się - możesz iść na wizytę na kasę chorych a nie prywatnie, cytologia raz w roku należy ci się na nfz bezpłatnie.

Gość Betty Q
Cytologie na NFZ z programu czyli darmowo możesz robic raz na 3 lata, a w szczególnych przypadkach co rok. Jeśli z reguły robisz prywatnie to tym razem idź w ramach ubezpieczenia. Nie poktrzebujesz skierowania, u mnie w przychodni nawet nie trzeba sie rejestrowac tylko przyjść w godzinach przyjęć. Tak na raz i szybko to tych upławów niczym nie wyleczysz. Na pewno probiotyki ginekologiczne sa tu pomocne. Lactovaginal wpływa na ilość wydzieliny z pochwy, kuracja powinna trwac tydzień. Zakładasz dopochwowo więc działanie jest natychmiastowe.

Gość gość
W ramach programu można zrobić raz na trzy lata. A jeśli są wskazania to i co miesiąc. Ja robię co roku, bez żadnych szczególnych przypadków, nie będąc w grupie ryzyka i jeszcze nigdy mi żaden ginekolog nie odmówił. A teraz mam nawet zalecenie, żeby zrobić za pół roku, tylko dlatego, że pobrany wymaz nie był wystarczający. Oczywiście cały czas mówię o cytologii, za którą płaci NFZ. Program jest przeznaczony raczej dla zaniedbanych kobiet, które do ginekologa chodzą tylko podczas ciąży.

Gość szmaragdowaDALIA
Najlepiej jakbyś zrobiła wymaz z pochwy, jak odbierzesz wynik dowiesz się jakiego pochodzenia są upływ. Probiotyki dopochwowe szybko pomogą, po wyleczeniu profilaktycznie zażywaj provag, probiotyk doustny, który oprócz pochwy ochrania również pęcherz moczowy przed infekcjami. Cytologie robię raz w roku, jeżeli w Twojej rodzinie są obciążenia genetyczne w kierunku raka szyjki macicy to możesz ją robić na kasę chorych nawet raz na pół roku.

Gość gosiaaa85
lactovaginal dopochwowy możesz zastosować np. na noc, jeśli masz też świąd to polecam provag żel do smarowania, oba produkty możesz dostać bez recepty