Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowydior

Mam pomysł na biznes

Polecane posty

Gość Nowydior

Witam:) Ostatnio bardzo intensywnie myślałam o otwarciu własnego małego biznesu, miałam wiele pomysłów ....ale jeden silnie się mnie uczepił. Chciałabym otworzyć mały sklepik z biżuterią sztuczną, gdzie byłby również kącik dla klientek , które same by chciały zrobić dla siebie taką biżuterie wedle własnego pomysłu ( oczywiście biżuteria ręcznie robiona byłaby tańsza od tej gotowej). W sklepiku chciałabym również zamieścić koszulki z własnymi nadrukami ( poszperałam w internecie i znalazłam kilka fajnych miejsc gdzie takie koszulki można zamówić w fajnych cenach) , jeżeli klient chciałby zamówić koszulke z własnym nadrukiem np na prezent mógłby u mnie takie zamowienie złożyć a ja bym mu je załatwiła:) Ogólne założenie jest takie aby otworzyć butik gdzie można wejść i kupić sobie gotowy produkt bądz wymyśleć dla siebie cos oryginalnego. Myśle że niewiele takich jest miejsc i sama w sumie bym chętnie do takiego sklepiku chodziła. Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat ( szczególnie zależy mi na opiniach kobiet) , takie moje małe badanie rynku i potrzeb ;) Z góry dziękuje za opinie :) Pozdrawiam

Gość gość
Nie wróżę z tego kokosów, możesz się zawieść, wolałabym coś gotowego, przynajmniej widzę, za co płacę, ale może są takie osoby, jeśli nawet, to taką biżuterię wykonają w warunkach domowych.

Gość a gdybym byl mlotkowym
sama czesci to za malo... dodaj instrukcje obslugi moja siostra ma taki biznes, sprzedaje frywolitki, sznurki i ksiazeczki jak robic koronki idzie jak woda

Gość gość
ja bym chcial zostac meska prostytutka i dogadzac grubym kobietom:)

Gość gość
z takich drobiazgow nawet na ZUS nie zarobisz dziewczyno

Gość gość
U mnie w mieście jest bardzo wiele takich właśnie sklepików. Tyle że to sprzedawca robi biżuterię wg pomysłu klienta. Pomysł ogólnie jest kiepski. Jak ktoś umie zrobić biżu sam, to sobie kupi półprodukty i ędzie miał w poważaniu Twój sklep

Gość gość
koszulki z napisami mozna za nieduze pieniadze zamowic przez neta wiec tez nie wiem czy az taka sprzedaz bys miala

Gość nowydior
Dzieki wielkie za opinie :) Kierowałam się tym że takiego sklepiku poprostu nie widziałam , co do biżuterii wiem że dziewczyna może sobie zamówić przez internet produkty i sama w domu ją zrobić ale myśle że są dziewczyny które potrzebowały by jakiś wskazówek bo same sie na tym nie znaja a chciałyby miec cos oryginalnego....jeszcze raz to wszystko muszę przemyśleć....:)

Gość xantrypa
ja tez nie widze tu powodzenia, sztuczna bizuteria jak dla mnie to cos na nie... noo wiem ze jestem pewno duzo starsza od ciebie, ale pomysl ten kto chce cos kupic musi miec za co, wiec malolaty chyba nie nakupuja od ciebie na tysiace sztuk abys mogla dosc zarobic ! - a musisz placic za wynajem i inne oplaty tez nie male,koszulki tez bez sporych sukcesow widze,ale to tylko moje skromne zdanie, nim wyjechalam z kraju mialam firme produktow z zagranicy, ale wtedy nie bylo w polsce sklepow typu lidl i inne i wlasnie ja to sprowadzalam, dzisiaj mam co innego poza granicami kraju, wiec jesli uwazasz to mozesz mi wiezyc na slowo to mysle ze - MILJONOW NIE ZAROBISZ !!!

Gość gość
No to u mnie w mieście też jest pełno takich sklepików, można kupić biżuterię gotową i koraliki, a raz w mcu organizowane są warsztaty. Takie sklepiki to standard w większych miastach. Ale takie zwykłe warsztaty nie mają powodzenia, co innego np. sutasz

Gość nowydior
Pochodzę z Krakowa ale od niedawna mieszkam w niedużym miescie na ślasku i właśnie tutaj czegos takiego nie ma...chciałam tu cos swojego otworzyć , cos w czym dobrze sie czuje ....bo z pracą to tu kiepsko ;/

Gość xantrypa
jak chcesz to otworz cos swojego, znam ten bol- tez tak mam...