Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basja_j87

Białe i czarne sukienki gości weselnych

Polecane posty

mi sie nie podoba jak sa czarne sukienki ale za to biale juz tak! ostatnio jak szlam na wesele to wlasnie kupowalam sukienke ecru ale w sklepie kolekcjastylu.pl bo duzy wybor mieli

Gość gość
w dzisiejszych czasach jest taki wielki wybór sukienek we wszystkich kolorach!różne rodzaje ,kroje ,wzory itp a ktoś idąc na wesele musi akurat ubrać biała długą suknie ! troche chamskie

Gość gość
i nie chodzi tylko o szacunek dla panny młodej, ale nie macie takiego poczucia co wypada, a co nie? ja np raz byłam w teatrze ubrana w jeansy i sportowe buty- tak się złożyło, że nie miałam czasu żeby się przebrać, a musiałam iść- co ja bym wtedy nie dała, żeby mieć normalne buty i jakąś marynarkę.. a tu laska chodzi na wesela w białych kieckach do ziemi i nie czuję się ani trochę zażenowana- nie wiem czy współczuć czy zazdrościć..

Gość gość
te co idą w długich sukniach białych powinny się opamiętać

Gość gość
Ta co wkleiłaś link to jak na plażę, a co najwyżej na deptak nadmorski, a na pewno nie na żadną uroczystość. Co do kolorów, mi osobiście by nie przeszkadzało, że ktoś się ubrał w białą sukienkę , chociaż taka biała do ziemi jest niestosowna, bo po co na siłę zwracać na siebie uwagę? Wiadomo, że panna młoda w tym dniu jest najważniejsza , tak jak i pan młody i nic tego nie zmieni, a już na pewno nie czyjaś suknia. Przyjęte jest, żeby nie ubierać czarnych i białych stroi , chociaż takie stonowane i z dodatkami są całkiem ok według mnie :)

Gość gość
jak kobieta zakłada białą suknie w dniu czyjegoś ślubu popełnia nietakt ! nie powinno iść się w białej sukience to taka niepisana zasada.Amen

Gość gość
Byłam kiedyś na takim zabawnym weselu.Panna młoda - moja koleżanka - miała na sobie skromną sukienkę do kolan ze srebrzystej koronki - włoskie cudeńko, ale nierzucające się w pierwszej chwili w oczy. Była też kuzynka panny młodej, ubrana w długą białą sukienkę typu empire, włosy upięte do góry itd. Duża część rodziny pana młodego po którymś kieliszku zaczęła gratulować kuzynce, składać jej życzenia i prosić do tańca. Dotąd się zastanawiam, czy nie był to przypadkiem zabieg celowy, bo było widać, że dziewczyna się świetnie z tym bawi.

Gość gość
jestem po weselu,byly 2 ciotki w dlugich bialych sukniach ale ja dowiedzialam sie o tym ze zdjec ,bo na weselu i ślubie to jakoś nie zwracalam uwagi na czyjeś ubranie

Gość gość
A ja już kilka razy byłam na weselach w małej czarnej i mam w d***e co sobie myślą inni - to już przesada dyktować gościom w co się mają ubrać. W ogóle chyba najważniejsze żeby była fajna i udana zabawa a nie wszyscy wg jakiegoś planu spina jest najgorsza. Ludzie już dawno nie rozumieją co kryje się pod nazwą wesele:/ I bardziej od dobrej imprezy liczy się jak beda ubrani goscie:/

Gość gość
A co powiecie na suknie ślubną z czarnymi dodatkami? Znalazłam takie coś, https://www.facebook.com/offaars, jest tam parę propozycji na "czarno" mi się nawet podoba. Co o ty sadzicie?, np. biały, gładki tort z czarnymi tasiemkami?

Gość gość
ja w ostania sobote mialam slub i na moim weselu dwie nastolatki mialy krotkie biale sukienki i bratowa mojego meza tez miala krotka biala sukienke ale mi to nie przeszkadzalo bo ja mialam swoja dluga slubna, welon i nie bylo mowy a jakis pomylkach kto jest PM:) Ale jakby ktos ubral dluga biala to bym na maksa sie wkurzyla

Gość gość
Kwestia białej długiej sukni jest ważna.Nie może być tak że dwie kobiety wyglądają niemal identycznie !dzisiaj wiele kobiet rezygnuje z welonu wpinają kwiatki itp więc nie wygląda to zbyt fajnie.

Gość gość
popieram ostatnią wypowiedz! ;)

Gość gość
"Panna młoda - moja koleżanka - miała na sobie skromną sukienkę do kolan ze srebrzystej koronki - włoskie cudeńko, ale nierzucające się w pierwszej chwili w oczy. " no ale to już problem panny młodej, że wybiera taką a nie inną kreację. Ubrałaby białą bezę i nikt by nie miał wątpliwości która to panna młoda :D Podobnie rzecz ma się z welonami/ich brakiem. Silą się panny młode na skromność i oryginalność, ubierają się "w klasą" w koszule nocne, to potem nie dziwota, że połowa dziewczyn na weselu wygląda lepiej :p

Gość zuzkaaa23
nie chodzi o to aby dyktować komuś jak ma się ubrać ...mała czarna na wesele dlaczego nie ?fajne dodatki np czerwone szpilki czerwone korale gustowne i wychodzi fajne połączenie niekoniecznie przypominające pogrzeb;/ ale ubrać się w białą długą suknie w dniu czyjegoś ślubu to duża przesada!

Gość gość
welon jako kawałek szmaty zwisający spod koka, to widok komiczny, gdyż welon powinien zakrywać twarz w drodze do ołtarza, a nie być wątpliwą ozdobą włosów, więc rezygnacja z niego, to nie zadna przesadna skromność tylko przejaw dobrego gustu. jednak sporo polskich kobiet owego dobrego gustu nie posiada, więc jako goście stroją się w tafty rodem z lat 90-tych, odwalają jak druga panna młoda albo na czarną wdowę:D cóż, gdyby każdy potrafił się dobrze ubrać, to wesela nie byłyby takie malownicze i nie byłoby się z kogo pośmiać.

Gość gość
z welonem czy bez welonu zasada jest prosta nie ubieramy długiej sukni w kolorze białym w dniu czyjegoś slubu! biały kolor jest dla panny młodej