Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak duzy obiadek dajecie swoim 8m dzieciom

Polecane posty

Gość gość

Mój zjada dość sporo i tak zastanawiam się czy go przekarmiam? Waży dobrze, jest smukły, tylko koleżanki dziecko nie chce jeść z łyżeczki i prawie nie je obiadków... a mój bardzo chętnie. Jaką ilość obiadku zjadają wasze dzieci?

a jak duży jest Twój synek? Mój jest spory waży 8,6 kg i ma 78 cm wzrostu, ma niecałe 8 miesięcy. Kaszkę i zupkę je w objętości ok 200ml, sama nie wiem czy to dużo czy mało bo nie mam porównania :)

Gość gość
Moje dziecko w wieku 7 miesiecy zjadalo 2 sloiczki zupki (sloiczki po gotowych daniach dla dzieci po 6 m-cu, tylko wypelnione obiadkiem zrobionym przeze mnie, gesta papka). Robilam wiecej i wkladalam na goraco w sloiczki po gotowcach.

Gość gość
Moj syn urodzil sie gruby I na moim mleku sie spasl jak nie wiem. Wobec tego uwazam, zeby nie przesadzic z zarciem. Daje mu porcje przewidziane dla 8-10 miesiecznych dzieci. Ohiaey je ze sloikow, reszte robie sama. On by zjael wiecej, bo cokolwiek dostanie, zje do dna, spust ma po prostu, ale jak jest koniec, to nie wrzeszczy I wytrzymuje spokojnie 3-4 h do kolejnego posilku

Gość gość
Nie wierzę, kuźwa taki mały je tyle ile potrzebuje i nie zje więcej niż da rady, nawet jak żarłoczny roczniak się trochę spasie to później mu to przechodzi, ruch i rośniecie te zapasy wykorzystają :-)

Gość gość
syn ma prawie 8 m, zjada 2,5 słoika tego małego ale także robionego przeze mnie jedzenia

Gość gość
Duży. Jak siądzie przy stole to wstajemy głodni, bo zżera każdemu z talerza :( Nie wiem skąd się taki ulung.

Gość gość
Moja ma pół roku i zjada ok 150 na gęsto czasem mniej a czasem więcej.