Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pierwsza komunia

Polecane posty

Gość gość

Pierwsza komunia mojego syna w tym roku. Na początku było dla nas prawie jasne, że nie, że koniec z ta hipokryzja, nie jesteśmy religijni, wręcz przeciwnie mój mąż jest deklarowanym ateista. Ochrzciliśmy małego bo rodzina by nas wyklęła. Potem szkoła wszystkie dzieci chodzą na religię a to niech nasz też chodzi, niz mu się tam (chyba) nie stanie. Nie chcieliśmy żeby był szykanowany. Teraz ta komunia a tu ciężka sprawa. Wynika z tego, co usłyszałam, że się powinno zamieszkać w kościele. Tu wywiązała się rozmowa na rodzinnej imprezie. Na nasze słowa że syn po prostu nie będzie uczestniczył w tej szopce mój tata zaczął sie bulwersować, moja teściowa złożyła deklaracje, że ona doprowadzi małego do komunii bo tak trzeba i koniec, no i tu padły słowa "bedzie z głowy". Nikt oprócz mojego ojca nie chodzi do kościoła ale tak trzeba. Szlag mnie trafia. Zgodziliśmy sie i zostawiliśmy sprawę babci ale czy babcia może prowadzić dziecko do komunii skoro to my jesteśmy rodzicami? Nie wiem jak to rozegrać a nie chce żeby mój pobożny ojciec dostał ataku serca jeśli syna nie poślemy do komunii. Mój mąż powiedział, że nie kiwnie palcem w tej sprawie (sam zamierza dokonać apostazji). Syn w sumie chce bo koledzy... Czy ktoś ma lub mial podobny dylemat???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować