Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardy brzuch cala ciaze czy to cos zlego

Polecane posty

Gość gość

Mam twardy brzuch od poczatku ciazy bo bylam bardzo szczpula - tzn. jak stoje to nie wbije palca jak leze to troche sie wygina ale nie jest miekki (w mojej opini) doktor, ktory mnie bada zawsze mowi, ze jest miekki i ze wszystko jest ok. Dlaczego wszystkie moje kolezanki w ciazy maja duzo bardziej miekki brzuch? czy to normalne? zaczelam sie tym martwic..

Gość gość
Tez tak mam, po prostu jesteś szczupła!!Ja tez jestem szczupla i mam napięty a wieloryby mają jak gąbki:P:P

Gość gość
haha dzieki uspokoilas mnie :)

Gość gość
ja też mam twardy brzuch od początku ciąży. Taka uroda.

Gość gość
bo jesteś szczupła i pod skurą nie masz 5 centymetrów sadła, koleżanki mają sadlaną otoczkę dlatego można wbic palec w mięciuki tłuszczyk, ciąża to twarda kulka w środku nic tam nie wbijesz, ja w pierwszej ciąży byłam szczuplutla i też tak miałam w drugiej już więcej sadełka więc palec na brzuszku wchodziła z 1 cm, jak urodzis zwszystko ci od razu spadnie a koleżanki będą musiały walczyć żeby zrzucić nadwage

Gość gość
Twardy brzuch w ciąży to istotnie coś złego ale jeśli ma się na myśli zespół twardego brzucha- to jest takie uczucie jakby Ci coś spinało brzuch, dzidzia się stawia i wtedy faktycznie brzuch jest jak kamień- z takimi objawami należy konsultować z lekarzem, ale jeśli Ty jesteś szczupła i wydaje Ci się, że Twoja piłeczka jest bardziej twardsza to raczej nie jest nic groźnego, bo to ta piłeczka to cała Twoja ciąża, jak ktoś jest pulchniejszy to brzuszek jest bardziej miękki, tyje się proporcjonalnie, a szczupłe osoby zwykle w ciąży przybierają na wadze tylko o samą ciąże i to też pozytyw bo pewne, że po urodzeniu wrócisz do swojej wagi.