Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z nastolatkiem

Polecane posty

Gość gość

Mamy problem z 15-latkiem. Dzisiaj został wyrzucony przez dyrektorkę ze szkoły, bo mimo, że nie mozna opuszczać szkoły chciał wyjśc, zaczął rzucać plecakiem i dyrektorka go wyrzucila. Już nie mam siły na tego dzieciaka, wkólko to samo. rozmowy nie pomagają. Do tej pory nie ma go w domu. Czy dyrektorka ma prawo wyrzucić ucznia ze szkoły?? bo mimo wszystko mi sie to nie podoba. powinna najpierw zadzwonic do rodzicow i powiadomic o zachowaniu ucznia.

Gość Babcia Avangarda
co to znaczy - nie mozna opuszczac szkoly? jaki regulamin zabrania opuszczenia szkolnych murow?

Gość gość
są zamkniete drzwi i nie wolno, ale mniejsza o to. czy dyrektorka ma prawo wuprosic ucznia ze szkoly jezeli ma jeszcze lekcje

Gość Babcia Avangarda
to ze sa zamkniete drzwi TO NIC NIE ZNACZY ja sie pytam - dlaczego :)

Gość gość
ale mnie to wali czemu sa drzwi zamkniete, zadalam pytanie i chce uzyskac odpowiedz, ale widze ze tu nie mam czego szukac

Gość gość
dyrektorka miała prawo zawiesić ucznia , kazać się spakować i isć do domu z zarządzeniem aby na następny dzień( ew w poniedziałek) uczeń zjawił się z rodzicami

Gość gość
ale ona go nie zawiesila tylko wyrzucila, a wychowawczynie zadzwonila i powiedziala ze syn zostal wyrzucony. dla naszej informacji tak to ujela

Gość gość
Znajdź mu koleżankę niech ja z*****a i mu przejdzie.

publiczna szkoła? to nie ma prawa. Do 18 roku życia ma obowiązek się dziecko uczyć. Nawet, gdy nie chodzi do szkoły ani razu to mogą go posadzić ale nie wyrzucić!!!!!!!!!!!!!!!! Ja kiedyś w gimnazjum miałam kolegę, który siedział w ośrodku a i tak był zapisany w klasie w dzienniku bo jest takie prawo, że musi być gdzieś zapisany.

Gość gość
Wolno nie wolno- to zależy od statusu szkoły czy moze wychodzić wtedy kiedy sobie chce, ale z tego co wiem to po wejść do szkoły, za ucznia bierze odpowiedzialność szkoła aż do zakończenia jego lekcji. A w ogóle to co to za historia? Jeśli chodził do rejonowki to ucznia nie moze wyrzucić, chyba ze szkoła znajdzie zastępczą placówkę, w końcu ma obowiązek nauczania do 18 roku życia no nie.

Gość gość
sorki zle sie wyrazilam nie wyrzucila w sensie wyrzucila ze szkoly tylko z powodu jego zachowania go wyprosila, kazala mu wyjsc.