Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nikola Nadia czy Lenka

Polecane posty

Gość gość
za mało czytałaś, za mało widziałaś, nigdzie nie byłaś, za mało szkoł skonczyłas zeby miec obiektywne zdanie o imieniu Nadia

Gość gość
gość za mało czytałaś, za mało widziałaś, nigdzie nie byłaś, za mało szkoł skonczyłas zeby miec obiektywne zdanie o imieniu Nadia ................................................................................................ a co Ty wiesz na temat tej osoby?skąd wiesz gdzie była,po jakich jest szkołach itp. co za idiotka z Ciebie

Gość gość
Nikola to Mikołaj po Włosku, przecież to jest męskie imię, jak już to Nicole (ang.), a nie na siłę spolszczone imię MĘSKIE!!! A Wy dziewczynki tak nazywacie, tak samo Amelia - nikt się nie zastanawia co to znaczy, a znaczy "brak jednej kończyny" - taki termin medyczny, nazwa choroby, tak samo jak HEMOFILIA, tak i AMELIA.

Gość gość
Autorko zdecydowanie imie NADIA. moja corka ma tak na imie:-) nie zaluje a tych glupich bab z patologii nie sluchaj bo jedynie co robia to szpanuja plytkoscia okreslajac ludzi na podstawie ich imion:-\ w zyciu sie z taka prostota nie spotkalam. ale niestety na kafe jest duzo rozkrzyczanych prostakow:-\

Gość gość
imię NIKOLA to sztuczny twór, męskie imię nadawane dziewczynkom, po tym jak urzędy nie chciały rejestrować NICOLE. Więc jak już to spolszczyliście, to powinno być NIKOL. A nie NIKOLA, bo to "A" na końcu jest tak na siłę, że masakra. Niby upodobnia do innych polskich imion kończących się naturalnie (a nie sztucznie) na "A". ALE nikt nie pomyślał, że w oryginale NIKOLA to MIKOŁAJ w innych językach i wyszło jak wyszło!!!!

Gość gość
wybierałabym pomiędzy Nikolą a Leną, moje propozycje: Lea, Sara, Laura, Emma, Bianka, Blanka, Liliana, Lilla, Sandra, Alicja, Stefania, Mia, Liwia, Kaja, Klaram Judyta, Łucja, Małgorzata, Róża, Nina, Ada,

Gość gość
zgadzam sie mieszkam we wloszech i nicola to imie dla chlopcow!!!

Gość gość
ja swoje imię bardzo lubię,w gimnazjum byłam jedyną Nikolą ,tak samo w liceum ,w swojej grupie na studiach również,nigdy nie spotkałam się z negatywnym odbiorem wręcz przeciwnie,więc ludzie dajcie sobie już spokój,nie ubliżajcie innym

Gość gość
Wyzej tam-mieszkasz we Wloszech i co z tego,ze Nicola to tam imie meskie? Andrea tez,a w Hiszpanii i calej Ameryce PLD-zenskie.

Gość gość
I jeszcze dla tych dowodzacych nie wiem co miedzynarodowo-Nicole-ZENSKIE we Francji,Nicolas-meskie.

Gość gość
a za to NIKOLA sztuczne, sztucznie zrobione i spolszczone, przez dodanie A.

Gość gość
Nikola to s.yf. Nadia jest ladne...

Gość gość
Wg mnie Nadia

Gość gość
gość Nikola to s.yf. Nadia jest ladne... syf to Ty jesteś

Gość gość
corka ci nie wybaczy

Gość kkskazka
Moja córka ma na imię Nadzieja, czyli Nadia w skrócie. Po babci (nie, nie była ruską prostytutką, jak tu piszą :D ). Nie sądzę żebyśmy byli patologią. O ile patalogiczne rodzice mają po 2 wyższe wykształcenia i pracują w oświacie.

Gość gość
nie była prostytytuką ale może będzie :)

Gość kkskazka
ha.ha. Babcia nie była i już, niestety, nie będzie miała okazji.

Gość gość
chodzilo o twoją córke

Gość gość
oh,naprawde...?! Jakie milutkie mamuski :O

Gość Lycka0510
Mój siostrzeniec ma 8 lat i w jego klasie są 3 nikole, 2 tole, 4 nadie, 5 lenek i 1 tosia Jak można być tak głupim, żeby dawać dziecku na imię zdrobnienie? PRAWIDŁOWO: Tola-Anatola, Nadia-Nadzieja, Lena-Milena, Tosia-Antonina

Gość gość
lycka kretynko, sądzisz ze to dziecko ma zapisane tosia??? idz yebnij baranka kretynico.

Gość Lycka0510
tak ma zapisane Tosia !!! Widziałam jej świadectwo, bo to jest koleżanka mojego siostrzeńca.

Gość gość
Pewnie,ze Nadia to zdrobnienie,ale od Nadzieji po rosyjsku ! I tak tez funkcjonuje.

Gość Lycka0510
ale Nadzieja w polsce też funkcjonuje. Jestem przeciwna nadawaniu zdrobnień, bo co będzie za 60 lat? Babcia Nadia? Babcia Tosia?

Gość gość
i co z tego ze Nicola to gdzieś imie męskie a polskie męskie Hilary to gdzie indziej żenskie- chyba słyszeliście o Hilary Clinton

Gość gość
Ale jestescie p**********e:-D

Gość gość
Skad te niemadre opinie ze Nikola Nadia czy Lena wybiera tylko patologia? Imiona jak imiona, jednym sie podobaja innym nie.

Gość gość
Nadia, to skrót, ale w Rosji. W Polsce funkcjonuje jako pełne imię. Lena to także pełne imię funkcjonujące Polsce. Równie dobrze możesz mówić, że "Paula" to tylko skrót od "Paulina", a "Sonia" to skrót od "Zofia", a mimo to możesz tak nazwać swoje dziecko. Co do "Tosi" - napisz, gdzie zostało zarejestrowane dziecko z takim imieniem? Wątpię, żeby któryś urzędnik zgodził się na imię w tej formie.