Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cos mi leci z krocza i strasznie smierdzi

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem w ciazy ale zauwazylam u siebie wydzielne- konsystencja wody ale strasznie smierdzi. codziennie sie myje zmieniam bielizne - co to moze byc.????????

Gość gość
Psujesz sie od środka.

Gość gość
może takie upławy, ale idź dla pewności do gina

Gość gość
Wg mnie masz bakteryjne zapalenie pochwy. Pedz do lekarza, bo to moze doprowadzic do zapalenia przydatkow, ginekolog powinien przepisac Ci lek Metronidazol (dopochwowy). Lek niedrogi a problem mija praktycznie po pierwszej aplikacji, ale opakowanie musisz cale zuzyc - 10 tabletek. Wiem co mowie bo to samo przechodzilam. A smrod okropny :o

Gość gość
Powinnas pojsc do lekarza

Gość gość
Nazwa z "krocza" jest w tym wszystkim najlepsza. Potrafisz odróżnić czy leci ci z odbytu, cewki moczowej czy z pochwy? Pewnie jak idziesz do lekarza to mówisz "boli mnie tam na dole" hehehehe

Gość 0 Terenia 0
Fuuu :O

Gość gość
ma to zapach niby ryba niby stary mocz. wkladke mam mokra.

Gość gość
Chyba zepsuta ryba, bo swieża ryba ma specyficzny zapach ale nie jest to smród.

Gość gość
hehe miałam zakładać taki sam temat. Od kilku dni mam plamy na bieliźnie jakbym popuściła mocz-a to nie jest możliwe raczej i towarzyszy temu nieprzyjemny zapach. Zastanawiam się czy mogę używać kremu na stan zapalny pochwy.

Gość oświećcie mnie
Ta ja gośc z 23:49 - mialam dokladnie to samo o czym piszecie - tez wrazenie mialam chocbym w majtki popuscila, smierdzialo ryba, na sile niwelowalam zapach (np. Lactacydem) co sprawialo ze smrod byl intensywniejszy i przez to wszystko znienawidzilam Lactacyd. Chodzilam co miesiac do gina, a on mi przepisywal tabletki dopochwowe ...na grzybice :o. Nic nie pomagalo, bylam wykonczona psychicznie ta choroba, moj (wtedy) narzeczony powtarzal mi zebym cos z tym zrobila. Dopiero przypadkowo na necie on znalazl artykul o chorobach kobiecych (i to na wp) i faktycznie okazalo sie ze to bakteryjne zapalenie pochwy. Juz nie chcialam isc poraz kolejny do gina, bo mialam dosc lekarzy, zalatwilam recepte na Metronidazol od szwagierki ktora pracuje w sluzbie zdrowia :). I w koncu odzylam, i problem nie wrocil (od 4 lat) :)

Gość gość
do oświećcie mnie kurcze też używam Lactacytu i wydawało mi się, że po nim jest jeszcze gorzej. Po prostu smrodek jest jeszcze większy. Mam clotrimazolum albo coś podobnego i chyba spróbuję. Niestety mieszkam za granicą i nie mam możliwości zdobycia tych tabletek. A do lekarza na razie nie chcę iść. Łudzę się, że samo przejdzie. Chociaz czasami mi się wydaje/albo i tak jest/, że po prostu śmierdzę.

Gość oświećcie mnie
Kochana, Clotrimazolum nic Ci nie pomoże bo nie dziala na bakterie. A do lekarza i tak pojdziesz czym predzej bo ten smrodek zyc Ci nie da :P, i nie ludz sie ze samo to przejdzie. Nic bardziej mylnego! Dbaj o swoje zdrowie i swoj komfort.

Gość oświećcie mnie
I tym bardziej ze mieszkasz za granica, to beda inne odpowiedniki leku Metronidazol. Wiec sie nie przejmuj. A moja siostra jak byla w ciazy to miala ten problem, i dalam jej 2 tabletki i sama odczula komfort psychiczny, i dzidziusiowi nic sie nie stalo :). Ja ten lek trzymam w razie wu :).

Gość oświećcie mnie
I osoby ktore sa przy Tobie, na pewno od Ciebie poczuja ten smrod. Ja od siostry czulam, moj maz ode mnie. Po prostu przestan sie ludzic kobieto! Bo to dopiero po lekach minie.

Gość gość
no dobra a skąd to się wzięło?

Gość oświećcie mnie
Szczerze? Nie mam pojecia skad to cholerstwo sie bierze :o

Gość gość
Do ginekologa,a nie na forum ! Oblesne :O

Gość gość
To sie bierze z zachwianego ph pochwy. Te bakterie tam zawsze sa, ale przy odpowiednio kwasnym ph dobre bacillusy stanowia wiekszosc. Kiedy ph wzrasta (pod wplywem stresu, detergentow, diet itd) niepozadane bakterie przejmuja kontrole i efektem jest wlasnie ta wydzielina i przerazliwy smrod. Moze to byc bardzo trudne do wyleczenia. Ja mialam nawracajace infekcje przez ponad rok (raz na miesiac-poltora!). Metronidazol zabija wszystkie bakterie, rowniez te dobre. Dlatego tak latwo o nawroty choroby. Jednak znalazlam dobry sposob na trwale pozbycie sie tego dziadostwa. Juz trakcie brania antybiotyku wkladalam sobie do pochwy probiotyk. Robilam to codziennie przez jakies dwa miesiace. Teraz robie to co 2-3 dni i infekcji nie mialam juz od stycznia :)

Gość magddzalenka
Hej dziewczyny ja mialam rowniez problem ze smierdzacymi uplawami I to nie byla grzybica tylko baktryjne zapalenie pochwy. Moim sposobem bylo MULTI GYN pomoglo jak nic 5 dniuzywania I ph w pochwie wrocilo szybko. 2 razy dziennie wstrzykiwwlam zel do pochwy obficie. Wiem ze to ze najtanszy zel ale mi pomogl wiec polecam :-)