Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość per aspera astra

jak znaleźć przyjaciół

Polecane posty

Gość per aspera astra

Mam tylko jedną koleżankę jeszcze od podstawówki. To samo gimnazjum i ta sama klasa, liceum też. Teraz ona jest od roku na studiach w innym mieście a ja w innym. Zawsze starałyśmy się spotykać co jakiś czas, ale już zaczęła mnie olewać. Miałyśmy się spotkać, rozmawiałam z nią dzień wcześniej, a ona nawet nie zadzwoniła w dzień spotkania (miałyśmy ustalić miejsce). Ba, nawet głupiego smsa nie napisała. Dzwoniłam i nie odbierała. Chcę poznać nowych ludzi. Mieć przyjaciół, ale jestem osoba zamkniętą w sobie, nieśmiałą i zakompleksioną. Totalna porażka... Pierwsze wrażenie nie wychodzi mi najlepiej mimo, że się uśmiecham i staram coś gadać. Najlepiej mi z osobami, które dobrze znam...rodzina i ta przyjaciółka. Zapisałam się na kurs tańca/fitness i mam nadzieję, że poznam jakieś fajne osoby. Chociaż cienko to widzę...

Gość annailus
a skąd jestes? ja też jestem mega nieśmiała i do tego małomówna i "mam swój świat" jak to moja rodzina określiła...ludzi możesz poznać wszędzie, dobry pomysł z tym fitnessem ale chodź do różnych klubów (jeżeli lubisz tańczyć) albo do pubów i tam mozna kogoś poznać, albo zapisz sie na jakieś zajęcia typu gitara albo pianino i w takiej szkole muzycznej możesz też kogoś ciekawego i pożądnego poznać. albo na kurs językowy gdzie jest wile osób w jednej grupie.

Do klubu mogę iść, ale sama? Wszyscy będą tańczyć ze znajomymi a ja będę podpierać ścianę. Na szkołę muzyczną jestem za stara.;P Na studiach też nie mogę się zgrać z grupą.:o

Gość gość
Per aspera ad astra... tak jest poprawnie :)