Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ty jedna jesteś bogata a ile bieduje w Polsce Twoje luksusy to norma za granicą

Polecane posty

Gość gość
Ludzie, wiekszosc Polakow w Anglii zarabia £900-1000 mc za caly etat na caly miesiac. To jest tutejsza minimalna. Mam mowic wiecej?

Gość nie mam pytań do was
gość 15:03 - przeczytaj moją wypowiedź nieco wyżej....

Gość gość
to prawda, problemy zamiata sie pod dywan. warunki zycia fatalne. ale coz...

Gość gość
Za granica tez wcale tak kolorowo nie jest jak to sie niektorym wydaje. Zobaczcie co sie dzieje w Grecji, Hiszpanii, Irlandii. Mieszkam w Anglii i tez lepiej nie jest. Koszty zycia wysokie, zarobki wcale nie swietne, problemy z praca, coraz wiecej ludzi... Nie rozumiem tylko po co Polacy z Anglii opowiadaja rodzinie i znajomym w Polsce jakie tu jest cudowne zycie? Ja nigdy nie owijam w bawelne.

Gość ale jajajaaaaaaaaaaajaja
[zgłoś do usunięcia] Lycka0510 ale jaja To ciekawe gdzie ty pracujesz, że zarabiasz więcej niż 5 tyś? Ja po 8 latach napierda*lania na medycynie ledwo wyciągam 2400zł. I TO JESZCZE PRACUJĘ JUŻ 5 LAT W TYM SZPITALU, A PENSJA PO STAŻU NIEZNACZNIE WZROSŁA!!! No i jak ja bym się mogła utrzymać samemu jeszcze z kredytem? Na szczęście mieszkam z mężem i nasze średnie miesięczne dochody to 5000zł. Mamy dziecko. Koszt raty kredytu to 1400zł+opłaty za mieszkanie też ok.800-900zł. Zostaje nam ok. 2700zł na 3 osoby=900zł na osobę, a jeszcze dziecko do szkoły trzeba wyprawić!!! W tym roku na same książki poszło 500zł. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx mamy 3 działalności, ja swoja, maz swoja i spolkę ze znajomymi:)

I TO JESZCZE PRACUJĘ JUŻ 5 LAT W TYM SZPITALU, A PENSJA PO STAŻU NIEZNACZNIE WZROSŁA!! xxxxxxxxxxxxx lekarzem to Ty napewno nie jestes:) wiec nie dziwne,ze 2400 tylko wyciagasz:)

Gość gość
ale jajajaaaaaaaaaaajaja - idź babo lepiej zajmij się tymi swoimi spółkami, bo jak będziesz tyle na kafe siedzieć, to szybko Cię ZUS w*****a na kasę - nawet nie będziesz wiedziała kiedy ;D

Gość gość
"czuję luksus - Ty polegaj na ZUS-u sekrecie" ;)

spokojnie, na kafe sporadycznie piszę,z wiadomych powodow(brak czasu:)), a swoje tematy ogarniam wiec mozesz spac spokojnie:) pozdrawiam i

Gość gość
Ale mnie w*******ą te Panie co piszą,że zagranicą kolorowqo nie jest. Głupia krowo,ale za granicą stac mnie aby utrzymać domek,kupić jedzenie ubranie,wyjść gdzieś a w Polsce? Na nic k***a cżłowieka nie stac jak pracuje!!!!!!

Gość gość
babo wyzej, to ze ciebie nie stac to nie znaczy ze innych tez nie stac:D k***a jakie tepaki:D jedna z druga mysli,ze jak ona na nic nie ma to kazdy tez dziaduje:D ogarnij sie , duzo ludzi w Polsce dobrze sobie zyje, a ze tobie sie nie udalo to twoj problem

Gość gość
hahah, tylko nieudacznicy wyjeżdzaja i ludzie bez wyksztalcenia xxxxxxxxxxxxxx ale juz lepiej byc nikim za dobre pieniadze zagranica niz nikim za 1500zł:D

Gość piękne włosy mam acha
Mi na życie wystarcza 1000 zł i nie narzekam, mam na wszystkie podstawowe rzeczy, nie odmawiam sobie jedzenia czy wyjścia do kina, a takie rzeczy jak pościel kupuję się raz na pięć lat, więc droższa pościel, to żaden luksus. Może zadowalam się byle czym, bo żyję w wynajętym pokoiku, ale w czystym mieszkaniu z sympatycznymi współlokatorami. To nie rząd wybiera kim są moi rodzice (nie bogacze, robotnicy), nie rząd wybierał mi studia, ani miasto w którym mieszkam, nie rząd decyduje o tym czy będę się rozwijać i być dobra w tym co robię, nie rząd jest pracodawcą, który dał mi aktualną pracę. Wiem, że nie jestem najlepszym w kraju specjalistą w swojej dziedzinie, więc i nie oczekuję cudownych parotysięcznych pensji, ale może za parę lat będę lepsza i nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdżać bez świadomości, że nie spróbowałam.

Gość gość
życie za 1000zł miesięcznie to klepanie nędzy i rozpaczy.... powodzenia......

Gość piękne włosy mam acha
Obraz nędzy i rozpaczy byłby jakbym miała pod swoją opieką małego człowieka. Poza tym, to nie są moje zarobki, tylko moje wydatki i nic na to nie poradzę, że mała jestem i mało jem i nie potrzebuję lakierów do paznokci za 100 zł.

Gość gość
źle w irlandii? wystarczy najnizsza pensja i dziecko i rzad doplaca. ogarnijcie sie 8.65€ na godzinę to nie 7zl.

Gość gość
Jestęcie śmieszne! Ja zarabiam 1800 w banku a mąż 3200, łacznie mamy 5 tysięcy. I wiecie co ledwo wiazemy koniec z końcem. Tymi 5 tysiacami mozna sobie tyłek podetrzeć!

Gość gość
@gosc 16:02 - ha ha ha, a myslisz, ze za granica to sie miliony zarabia? A jeszcze bez wyksztalcenia konkretnego czy fachu. Co z tego, ze niby wiecej zarobisz, jak zycie tez jest drozsze i na to samo wyjdzie.

Gość gość
bogaczki zasrane bo jaraja się 5 tysiącami :D

Gość gość
Ledwo wiążecie koniec z końcem bo jesteście nieekonomiczni. Albo macie sześcioro dzieci albo super dom, który czymś trzeba ogrzać, albo wozicie się wszędzie autem, a paliwko kosztuje. Albo kupujecie jak kto pisał lakiery do paznokci za 100 zł. Moi rodzice kiedyś ledwo wiązali koniec z końcem jak mama zarabiała 700zł, a tata 1200, a nawet wtedy brudna i głodna nie chodziłam.

Gość gość
W Polsce to przesrane życie dla większej części Polaków. Ci co tego nie widzą to są ślepi. Porównajcie co byście mogli mieć za granica na stanowisku lekarza a co tutaj macie :) Pozdrawiam

Gość gość
Porównują, co na stanowisku sprzątaczki lub w fabryce na taśmie.

Gość mamaizona
ja tam nie narzekam, mam dobra kase, m-cznie kilkanaście tys, maz to samo i to w Polsce, ale wiem, ze malo kto tak ma,a z naszych znajomych nikt!!! nie mam nic do ludzi wyjezdzajcych by poprawic sobie swoja syt, materialna, jakby mi w Pl bylo źle tez bym wyjechala

Gość gość
Ktoś tu bardzo mądrze zauważył...... W Polsce za 5 tys żyje się dokładnie na takim poziomie jak za granicą za 1000 funtów.... czyli cienko. A wyobraźcie sobie, że teraz w ogóle ciężko o umowę o pracę nawet za tą minimalną, często zarabia się 7zł/h gdzie na miesiąc wychodzi ok. 1300zł To tak jakby ktoś w Anglii miał się utrzymać za 200 funtów i przy tym wyżywić całą rodzinę, opłacić rachunki a jeszcze mieć na różne wypadki losu typu choroba czy zepsuty samochód. Ciekawe czy byście dali radę....

Gość gość
Co z tego, ze ktoś może miec 1000 zlotych i dac sobie radę. odpowiedzcie sobie na pytania. Jak czesto bierzecie dzieci do kina, zoo itp? Kiedy ostatnio bylas u kosmetyczki? Stac Cie na flakonik orginalnych perfum? Stać Cie na kurtkę zimowa z sieciowki? odp. nie bo to luksus dla ludzi w Polsce

Gość mamaizona
Jak czesto bierzecie dzieci do kina, zoo itp? Kiedy ostatnio bylas u kosmetyczki? Stac Cie na flakonik orginalnych perfum? Stać Cie na kurtkę zimowa z sieciowki? odp. nie bo to luksus dla ludzi w Polsce xxxxxxxxxxxxxxxx do kina idzie kiedy tylko chce:D u kosmetyczki jestem co 3 tygodnie:D orygilanych prefum mam 7 flakonow(powyzej 200 kazde):D kurtke kupilam za 550zł:D ale dla mnie to nie luksus tylko norma wiec ogarnij sie:D

Gość gość
mamizona - chwalisz się czy żalisz ? Niestety w Polsce egoizm jest jeszcze głębszy niż ta cała bieda.....

Gość gość
Ale co wy porownujecie do Anglii ,ty sie pytasz czy mozna wyzyc za 200f w Anglii,nie da sie a wiesz czemu?Wiesz jakie tu sa rachunki kobieto? Wynajem mieszkania (nawet nie Londyn,bo Londyn to kosmos) powiedzmy na zad*piu to min 450f ,wiesz ile to jest ??? 2000zl (i teraz cena tylko rosnie do gory),woda i smieci (konsyl tax) od 100do 200f miesiecznie ,czyli 500- 1000zl miesiecznie ,ogrzewanie i prad kolejne 400-500zl miesiecznie .Ubezieczenie za auto min40f miesiecznie 200zl.A juz nie mowie ,ze jedzenie i cala reszta tez kosztuje.Wiec uwiez mi ,ze te 800 f miesiecznie(minimalne zarobki za 40 g) to jest wielkie gooowno.Bo miesieczne oplaty sa drozsze.Wiec te nedzne 900f tutaj to jak 300f w Polsce.Bo watpie ,ze tyle placisz za wynajem (1 sypialnia) albo tyle za wode co tu(zaznacze ,ze sa podane ceny minimalne i to w malych miasteczkach).

Gość rożowe pantofle
A ja mam pytanie, moze ktoś twierdzący, ze w Polsce wszystkim jest źle mi odpowie? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo ja widze kupowane mieszkania, wczasy, nowe auta po 100 tys, dostatnie zycie. Poza tym widzę też marudzących, jak to im ciężko, a potem jednka dowiaduję się, ze wlaśnie wrócili z Majorki, a na narty leca do włoch. To ja to jest? Moze jednak jest tak, ze tak jak na calym świecie, są ludzie dobrze sytuowani i ludzie niemajętni?

Gość gość
na kafeterii same zyebane bogaczki :-Ojaaasne :Dszmaty glupie :D