Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opłaca się chodzić do SZKOŁY RODZENIA

Polecane posty

Gość gość

j.w. to moja pierwsza ciąża , szpital już tak mniej więcej mam wybrany i czy faktycznie jest sens chodzenia do szkoły rodzenia? Koszt 500 zł ....- więc za to mogłabym kupić np. łóżeczko. Czy takie zajęcia dla laika noworodkowego są niezbędne?

Gość gość
Ja nie chodzilam, chcialam ale z mezem nie moglismy zgadac sie godzinowo bo on do pracy chodzil, z kobiet ktore znam ani jedna nie chodzila, dodam ze moj porod byl wywolywany a i tak zakonczyl sie cesarskim cieciem, takze w moim przypadku bylo by to zbedne

Gość gość
ja rodziłam miesiąc temu., Do szkoły rodzenia nie chodziłam i nie żałuję. Podczas porodu położna mówiła co mam robić. Później pokazywano jak kąpac dziecko, reszte doczytałam w czasie ciąży. Bratowa chodziła do szkoły rodzenia i mówiła, że w sumie niczego nowego się nie dowiedziała.

Gość gość
nie chodziłam i nie żałuję

Gość gość
Ja chodziłam, tyle że u nas szkoła rodzenie jest bezpłatna. Można się sporo dowiedzieć na temat porodu, pielęgnacji noworodka, karmienia i wiele innych ciekawych rzeczy. Do tego ćwiczenia dla cieżarnych przygotowujące do porodu. Ja polecam, ale nie wiem czy bym 500zł zapłaciła, dla mnie to sporo pieniędzy.