Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghcdserdtbjnkiu

Kobiety to idiotki

Polecane posty

Gość hghcdserdtbjnkiu

a mówię to jako kobieta, są irytujące, czasem od ich słuchania chce mi sie rzygać, rozmowy kompletnie o niczym, czasem słucham rozmów dziewczyn na oko 20 letnich i sie zastanawiam czy faktycznie to nie mają po 12 lat bo tak denne dyskusje toczą że żal d*pe ściska kobiety interesuje tylko moda, faceci i seriale nie mają pojęcia o świecie, życiu, żyją w jakimś urojonym świecie, które same stworzyły znaleźć inteligentną kobietę to cud

Gość gość
I co cie to tak denerwuje? Niech kazdy sobie zyje wlasnym zyciem.

Gość gość
I co cie to tak denerwuje? Niech kazdy sobie zyje wlasnym zyciem.

Gość gość
Zgadzam sie, pozbylam sie już wszystkich kolezaneczek

Gość gość
zgadzam się, mężczyźni są do tego stopnia przyzwyczajeni do kobiet idiotek, że gdy spotkają kogoś inteligentniejszego zaczynają czuć się nieswojo.

Gość gość GarTruda
inteligentnie laze po drodze w Kijewie depczac pajaki :classic_cool:

Gość gość
" zgadzam się, mężczyźni są do tego stopnia przyzwyczajeni do kobiet idiotek, że gdy spotkają kogoś inteligentniejszego zaczynają czuć się nieswojo." Haha, tak sobie tlumaczcie brak faceta...

Gość gość
no niestety czytałam że w związki w których kobiety mają wyższe IQ od mężczyzny szybko sie rozpadają, kobieta ma odgrywać swoją rolę: przygłupiej, wiecznie uśmiechniętej kury domowej. Niezależne kobiety są zazwyczaj same

Gość kobietami łatwiej sie
manipuluje, są bardziej podane na propagandę i łatwiej im wmówić g***a typu: musisz być piękna, musisz być modna. kobiet myślących samodzielnie jest może z 20% (góra) reszta to zakompleksione idiotki, które boją sie własnych myśli, boją się w ogóle myśleć. Samodzielne myślenie dla nich to myślozbrodnia :D

dowód: kobiety zazwyczaj nie lubią matematyki, bo to przedmiot który trzeba ZROZUMIEĆ a nie wykuć na pamięć

masz w dużej mierze rację, choć nie wszystkie takie są. ja się trzymam od takich z daleka. chciałabym mieć więcej znajomych facetów, ale nie mam śmiałości i swobody w męskim towarzystwie, powodem jest uraz z dzieciństwa zgotowany przez matkę.

Gość gość
"i łatwiej im wmówić g***a typu: musisz być piękna, musisz być modna.Czy to znaczy, ze inteligentna kobieta nie moze byc piekna i modna? Dlaczego dziewczyny, ktore na studiach byly orlami nie dbaly o siebie? Czy wam sie wydaje, ze trzeba chodzic w worku, zeby zaznaczyc, ze sie jest inteligentna? Jasne, chodzic w wytartym swetrze, zeby zakomunikowac swiatu, ze ma sie gdzies mode... Niedbanie o siebie to brak szacunku dla innych.

Gość dziewczyny kelnerki z UK
dlatego mądra natura sprawiła, że przeciętny facet ma znacznie większy IQ niż przeciętna kobieta :D aczkolwiek ... zdarzają się dewiacje - że np. jakaś ciota wiąże się tzw "policjantką" (ona pewnie podczas kłótni domowych pierze go pałą po pysku) albo przygłup wiąże się z inteligentną kobietą - ale to trwa krótko i rozpada się z hukiem

Gość blondyna333
Nad rzekomo wyższym IQ mężczyzn to bym dyskutowała

Gość gość
A ja poznałam np.na studiach wiele ładnych i zadbanych dziewczyn i były bardzo dobre z chemii i matmy i nie piszę tego w imię solidarności kobiecej, podziwiałam je, bo sama nie jestem dobra z tych przedmiotów.

moda jest tylko po to by trzepać kasę z idiotek. Szczególnie żałosny jest modny ubiór zupełnie niepasujący do sylwetki, w większości niestety laski noszą coś modnego ale bez ładu i składu tylko dlatego ze to jest modne. Przykłady: -spodnie rurki-zweżają optycznie nogi, a Polki i tak długich nóg nie mają, przeciętna Polka wygląda jak kiełbaska w takich rureczkach chyba, że włoży obcasy to wtedy jeszcze ok -legginsy-szczególnie uwielbiają je grubaski -koczek na łbie- nie wiem co to za moda, co trzecia laska na ulicy nosi ten koczek bo inne tak noszą -wielkie okulary, na szczęscie ta moda już minęła (chyba) ale to absurd nosić takie wielkie, czarne okulary- wygląda sie wtedy jak idiota

Gość obiektywnie rzecz biorąc
inteligentną to można mieć co najwyżej kochankę coś jak gejsza - zerżniesz ją porządnie, a potem pokonwersujesz z sensem żona ma być cicha, skromna i posłuszna - nie powinna się interesować polityką, gospodarką, finansami etc

Gość gość
Prawda jest taka ( mam takie wrazenie), ze dla mezczyzny nie liczy sie inteligencja kobiety ( przynajmniej nie na 1 miejscu). Oni chca milej, ladnej, cieplej kobiety.Facet musi miec co zjesc w kuchni... i wsypialni. Ot i cala filozofia!

Gość gość
A jaka według was musi być kobieta, żeby zasłużyła na nazywanie ją inteligentną?

Gość blondyna333
Tak samo jak pracodawca, tak i mąż nie zechce mieć do czynienia z osobą mądrą, inteligentną. /Z prostego powodu głupimi ludźmi łatwiej się rządzi i można nimi dowolnie manipulować.

Gość gość
Z moich obserwacji i wg badań wynika, że kobiety mają niższą samooceną od facetów, czyli kiedy np. w mediach pokazuje się kobiety jako głupiutkie istoty, które tylko mają być np.seksowne, to one łatwiej są w stanie w to uwierzyć. Sama mam niskie poczucie własnej wartości i chociaż dobrze się uczyłam, skończyłam studia, to uważam się za osobę mało rozgarniętą i czasem się zachowuję jak taka osoba, chociaż wcale nie chcę się tak zachowywać, zupełnie jakbym bała się być silna i inteligentna. Jestem pewna, że wiele tych "słodkich idiotek" ma tak samo, dlatego nie można innych oceniać, bo nigdy nie znamy 100% prawdy o kimś.

Gość przemol
Statystycznie rzecz ujmując przeciętny mężczyzna jest sporo inteligentniejszy od przeciętnej kobiety. O ile jeszcze w grupie inteligentni / bardzo inteligentni przewaga ilościowa mężczyzn nie jest przygniatająca - to w przypadku geniuszu - jest wręcz porażająca. Wystarczy spojrzeć na prawdziwe Noble, medal Fieldsa [nawet nie wiecie cipki co to jest] albo na ranking FIDE [nawet nie wiecie cipki co to jest] :D 🖐️

Gość gość
A co ty się czepiasz 20-latek stara ruro, każdy ma swój czas na to żeby dorosnąć, myślisz że jak ty miałaś 20 lat to o czym rozmawiałaś z koleżankami? Ale stary wół nie pamięta jak cielęciem był i jeszcze młode wyzywa od głupich bo zazdrosna o ich młodość ŻAL

Gość blondyna333
Nie genaralizujcie. Nie można wpychać wszystkich do jednego worka. W każdym gatunku są osobniki bardziej i mniej rozgarnięte. Jednak kobiety mają na tyle więcej sprytu, żeby tą płcią przeciwną pokierować.

Gość gość
Najnowsze bad.nie potwierdzają przewagi facetów, po drugie testy nie odzwierciedlą czyjejś mądrości, zresztą mądrość to coś innego niż inteligencja, a co jest lepsze? Po prostu człowiek to za bardzo złożona istota, żeby można było ją ocenić na podst. schematycznego testu. Ktoś, kto jest humanistą, nie liczy sprawnie i szybko, osiągnie niski wynik IQ, czy to znaczy, że jest debilem? A co z inteligencją emocjonalną itp.?

Gość gość
I dlatego nie mam koleżanek, pozrywałam kontakty i wreszcie nie muszę się męczyć wysłuch*jąc głupiutkiego szczebiotania Mało znałam w życiu interesujących kobiet, niestety

Gość blondyna333
Przemol, twój gatunek miał tą przewagę, że o wiele wcześniej dopuszczono was do nauki i pozwolono realizować zawodowo. Kobiety kiedyś były tylko od rodzenia dzieci i prac domowych. I stąd ten twój pogląd łechcący twoje ego, jednak od kiedy żyjemy w czasach cywilizowanych to kobiety osiągają o wiele bardziej imponujące wyniki od mężczyzn. Ale każdy pociesza się jak może