Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lans z wózkami

Polecane posty

Gość exdebill_po_wakacjach
jesu no idiotka! NIE wystawiałam dziecka w moses basket, w leżaku ani w foteliku, ani nawet w bujaku do ogrodu w czasie złej pogody, bo nie było takiej potrzeby! czego ty nadal nie rozumiesz??? jak było brzydko czekałam, dziecko mogło się przespać w domu przy uchylonym oknie, a po południu można było wyjść na spacer z fotelikiem, jak było ładnie wystarczały inne rzeczy do leżakowania, a z czasem nawet zwykły koc... gondola nie jest niezbędna do komfortu dziecka i spacerów... jak ktoś ci powierzył dzieci, jak ty zupełnie nie masz wyobraźni? zafiksowujesz się na jednym rozwiązaniu i koniec!

Gość indywidualna jednostka
dam ci tylko jeden przyklad jestes w pracy 8-10 h z dojazdem - wracajac robisz zakupy / odbierasz dzieci - w domu okazuje sie, ze jedno z nich ma wysoka goraczke bo cos zlapalo w przedszkolu znowu, wiec odpada juz wyjscie na spacer z tym mlodszym. kapujesz? ;)

Gość indywidualna jednostka
zycie to nie bajka - moze byc cudowne, szczesliwe, spelnione (np za takie uwazam swoje, poki co), ale mimo to sa takie sytuacje, i zycie rodzinne/ posiadanie dzieci jest tak zaskakujace, pracochlonne, absorbujace i tak bywa trudne, ze poki rodziny nie masz, to nie zdajesz sobie sprawy :) i czasem troche pokory / szacunku i posluchania starszych / bardziej doswiadczonych nie zaszkodzi, Anielko.

Gość Ania33333
Ja nie pojmuje o co Wam chodzi z tymi wózkami .Kazdy kupuje taki na jaki go stać,inny kieruje sie wyglądem,inny cena.Ale nie jest prawda ze nowoczesne wózki nie są fajne i nie są dobre.Ja sama kupiłam wózek Mamas&Papas Joolz nowiutki.Bylo mnie na niego stać i taki kupiłam w kolorze jaki mi sie marzył.Oczywiscie miał swoje wady ale ogólnie to był z******ty i sprzedałam go innym rodzicom.Chodzi tez o to ze jeżeli ktos mieszka na wsi to potrzebuje kalabryny a jeżeli w mieście to może juz nie potrzebować wózka z dużymi kołami i może poszaleć.Niestety muszę zgodzić sie z któraś z was ze Polska jest za murzynami niby wszystko ok wszystko jest w sklepach ale jak ktos ma cos innego,nowego,dizainerskiego to juz sie patrzycie jak na wariata.Troche dystansu,ludzie!O dzieciach tez mozna pisać w nieskończoność np sposób ubierania.Opaski,rajdyopy,gumki,spinki matki ubierają dzieci jak choinki im wiecej tym lepiej.W lecie zakładają maluszkom czapy na główki,skarpetki jak by mrozy były,i te rękawiczki bawelniane noworodkom.Tak to widze

Gość Ania33333
I taka matka jedzie za granice w odwiedziny, tak wyszykowana i jest na ulicy jak ze skansenu:)Co ja nie widzę takich polek?Z tym skunksem na głowie ;)

Gość Ania33333
I jeszcze przekonana o swojej z******tosci śmieje sie z tutejszych.Prawda jest bolesna nie stać was na drogie wózki i meczycie temat i szukanie dziury w całym.

Gość Anielka Helenka
Nie mam już czasu czytać wszystkich waszych postów, bo w większości jest to wałkowanie na okrągło jednego i tego samego. Śmieszy mnie tylko ten wasz matriarchalny ton i pouczanie mnie, prawdopodobnie starszą od was o dekadę lub rówieśnicę o życiu i organizacji :D tak jakbym w ogóle mieszkała na Marsie i planowała przeprowadzkę na ziemię. No normalnie ubaw mam tu taki, że aż żal się zbierać, ale trzeba się niestety przygotować się jutro do pracy. Najzabawniejsze na tym forum jest jednak to, że gdybym napisała wam, że jestem matką tego czworga dzieci to nawet byście nie zauważyły (bo tak się składa mam ogromne doświadczenie w tej materii i ani trochę nie wyolbrzymiam pisząc to; żadne z was nie zagnie mnie żadnym pytaniem z zakresu opieki nad maluchem) i byście zupełnie inaczej ćwierkały, ale napisałam prawdę, a wy już w wielkiej podniecie i ekscytacji wygłaszacie mi nauki życiowe. :D To forum jest niesamowite. A najlepsze jest to, że rad udziela mi m.in. osoba, która nie widzi różnicy między pozycją dziecka w nosidełku, chuście i łonie matki, bo dla niej ono wszędzie tak samo "siedzi" i która sugeruje, że kupowanie gondoli jest zbędne, ale za to można kupić kosz Mojżesza (albo hamak) i broni zdania niczym lwica, choć totalnie nie ma racji, przy okazji utożsamiając pobyt dziecka na powietrzu z przymusem spacerowania z nim, jakby nie mogło sobie na tym powietrzu przebywać dowolną ilość czasu bez drepczącej na siłę za wózkiem matki. No ubaw mam tu od wczoraj pierwszorzędny! :)

Gość Anielka Helenka
O a Ania przez przypadek podała kolejny świetny przykład tego na jakiej zasadzie działa biznes Mamas&Papas. Wózek Joolz jest produktem holenderskiej firmy o tej samej naziwe. Model nazywa się Bloom, ale M&P zamówiło sobie od producenta Joolz wózki flagowej marki M&P i stąd logo na stelażu. :) Tak oto działają siecióweczki. Przykłady można mnożyć i mnożyć... Ogólnie kierowanie się wyglądem wózka jest w moim przekonaniu (i doświadczeniu!) zupełną głupotą, ale wiem też że jest nagminne szczególnie wśród młodych dziewczyn i pierworódek. Ale zazwyczaj przy drugim dziecku człowiek jest mądrzejszy.

Gość gość
Ja mam zamiar kupić wóżek Mamas&Papas skate ale zupełnie nie uważam ze to wóżek z górnej pólki bez jaj :classic_cool:

Gość Anielka Helenka
na Ziemię przygotować jutro tych czworga (przepraszam za literówki i przejęzyczenia)

Gość Anielka Helenka
Skate to Peg-Perego. :) Co ty się tak dzisiaj tym Mamas&Papas ekscytujesz? Ach, ta świeża emigracja zarobkowa w UK...

Gość exdebillmobilny
Fascynujace jest jak osoby nie potrafiace czytac radza sobie z pisaniem. Gdzie ja napisalam, ze gondole sa zbedne???napisalam tylko o swoim wyborze! Gdzie ja napisalam, ze nie widze roznicy miedzy pozycja dziecka w roznym osprze ie? Cytuj wreszcie gdzie??

Gość gość
Wiem idiotko jaka to firma. Na emigracji to ty co najwyżej gary zmywasz.Ja nie musze.

Gość Anielka Helenka
Wczoraj kochanieńka, wczoraj pisałaś te dyrdymały. Ochłoń, wróć do tych stron i sobie poczytaj.

Gość gość
Ohahah jak czytam te wypociny to padam. Ania33333 to taki żałosny przykład panienki która ledwo ruszy duupe za granice Pl i uważa się za kogos lepszego. Z takich wieśniar śmieje się cała reszta europy. Masakra zenujące i w ogóle o czym tu pisać hahahahah :classic_cool:

Gość gość
Wczoraj mnie tu nie było, mam życie realne nie pisze na forum każdego jeżeli ty tak robisz to wspólczuje.

Gość Ania33333
A co to emigracja jakieś modne słowo czy co? Normalnie sie pracuje jak wszędzie tylko za większe pieniadze.

Gość Ania33333
Mamas&Papas nie są wózkami z górnej pulki to jakie dla ciebie są może na zamówienie ci robią w Polsce?

Gość gość
mamas&papas jest juz polsce i nie sa to jakies ekstra drogie wozki tansze niz maclaren i mutsy widze ze nikt nie docenia np inglesiny ktora wcale tania nie jest ale nie jest lansiarska

Gość Ania33333
No i?zal ci ?ze pracuje i mam na to na co ty nie masz ?

Gość Ania33333
No i dobrze niech bedą w Polsce tez:)

Gość Anielka Helenka
Jak ktoś chce to i w kraju ma porządne i nie musi na siłę wyjeżdżać, bo go sytuacja nie zmusza. Zabawne jest to szydzenie z rodaków, że "o, patrzta, przyjechała z Polski w odwiedziny i ma skunksa na głowie, dziecko w rękawiczkach, skarpetkach, czapce i ze spinką we włosach, fuj co za wiocha! nie to co U NAS w naszym UK! bo U WAS w PL to blablabla..." :D Haha! Uwielbiam tą młodą emigrację za chlebem i jej "tude". Szczególnei to: bo U WAS w Polsce ..., a U NAS na Wyspach... Żałosne.

Gość Anielka Helenka
M&P jest w Polce od 10 lat. Ale odkrycie. Rety.

Gość zatkna synowa
Ooo widzę, że się wątek rozwinął :) Anielka Helenka bez obrazy, ale robisz coś jeszcze prócz siedzenia na kafe? Aktywność wzorowa :)

Gość exdebillmobilny
No cytuj, cytuj, jak uda ci sie cos takiego znalezc, naprawde ciezkie zycie bedzie mialo twoje dzidcko jak tak je bedziesz rozumiec.

Gość Anielka Helenka
Ex masz rozdwojenie jaźni od tej zmiany nicków czy jak? Jeśli cię tu wczoraj nie było to jestem mrówką faraonką. :)

Gość Anielka Helenka
Zatkana, weekenduję. :) Wiesz, w zaawansowanym okresie gestacji trudno robić coś poza "couchingiem". Na wrotki się nie wybieram w najbliższych tygodniach. :) Takiego ubawu z ludzi to dawno nie miałam jak tu od wczoraj. Specyficzne miejsce, doprawdy.

Gość exdebillmobilny
Jakie rozdwojenie jazni? Zaczynam Miec wrazenie, ze gadasz o swoich udrekach...pisze z telefonu teraz, gdzie sobie wbilam latwiejszy nik, tyle.

Gość Ania33333
Biedna to po co tu siedzisz całymi dniami skoro to takie nietypowe miejsce dla takiej samozwanczej inteligencji?czyzbys nie miała przyjaciół chętnych do słucha ja twoich wypocin

Gość gość
Witam ja wrócę do tematu kupiłam wózek bardzo tanio,woziłam w nim dziecko do 2 lat był duży i wygodny.A i te wasze pyskówki są po prostu śmieszne trochę luzu !!!