Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputer1

wielka czerwona krosta na pochwie

Polecane posty

Gość komputer1

Hej. Mam 17 lat i nie dawno na wargach sromowych wyskoczyla mi duza podskorna czerwona krosta. Pojawila sie jakos w środe. Jak dotkne mocniej to boli. Dodam ze nie jestem juz dziewica. Troche sie boje. A w dodatku jestem chora kaszel katar i te sprawy. Co to może być? Proszę o pomoc!

Gość komputer1
A w dodatku gdy wezme to w palce to czuc guzka

Gość gość
Jak nic ciąża pozamaciczna

Gość gość
To moze byc opryszczka. Udaj sie do ginekologa, on Ci najlepiej doradzi. My nawet tego nie widzimy.

Gość gość
Nie masz wyjścia -nie wiadomo co to jest więc albo pójdziesz na wizytę albo będziesz czekać licząc że samo zniknie. Nikt ci online nie powie co to.

Gość komputer1
A czy te opryszczki moga być grozne?

Gość hininka
typowa Polka....d**y daje, ale u Gina nie byla, pojdzie jak bedzie potrzebowala usunac...

Gość komputer1
Wez spadaj. Nie daje d**y. Kocham sie tylko z moim chłopakiem. I nie boj sie zabezpieczam się

Gość gość
czyli jednak dajesz d...y. Proponuję Ci trochę się dokształcić i zainteresować gdzie masz pochwę a gdzie wargi sromowe , bo to są dwie różne rzeczy.

Gość gość
najlepiej zrób zdjęcie tej krosty i wrzuć do internetu, chętnie zobaczę jak to wygląda

Gość gość
czego teraz ucza na biologii? rozwalasz mnie autorko ... u ginekologa nie bylas bo nie(boisz sie nei chcesz) a z chlopakiem sie bzykasz i sie zabezpieczasz, ciekawe jak sie zabezpieczasz skoro nic nie wiesz o budowie drog rodnych i co gdzie masz skoro pojawila sie jakas krosta- to moze masz jakas infekcje, zapalenie, grzybice, chorobe weneryczna - trzeba isc do lekarza. jak sie boisz isc do faceta to znajdz sobie kobiete lekarza, wez ze soba matke, siostre kuzynke

Gość gość
Po pierwsze KROSTA to jest coś co zawiera treść ropną.

Gość gość
Miałam to samo, samoistnie znikło po jakimś czasie. Najprawdopodobniej był to wrzód, który uaktywnił się jak miałam obniżoną odp***ość. Lekarz mówił, że może to powracać, np. w wyniku przeziębienia, ale naszczescie już nigdy mnie to nie spotkało.

Gość gość
Opryszczka to choroba weneryczna, która zostaje z Tobą do końca życia. Ginekolog przepisze Ci leki, które uczynią objawy niewidocznymi jednak choroba nadal zostaje w formie uśpionej. Co jakiś czas możesz mieć nawroty. I żeby Cię uświadomić przy stosunku ZARAŻASZ partnera, który potem będzie się borykał z takim samym problemem jak Ty do końca życia. Rusz d**ę i idź do ginekologa ! Masz 17 lat, prowadzisz aktywne życie seksualne, a u lekarza nigdy nie byłaś. To jest po pierwsze nieodpowiedzialne, bo w tym wieku powinnaś już robić badania okresowe takie jak cytologia, która umożliwia wykrycie raka we wczesnym stadium, co daje większą szansę na wyleczenie. Najlepiej porozmawiaj o tym z mamą.

Gość gość
hehe sie zabezpiecza :D wkoncu drzwi zamknela :P

Gość gość
Wystarczy, że partner był chory i zakładając prezerwatywę dotknął swojego sprzętu, a potem nieumyte ręce pchał wiecie gdzie i gotowe!

Gość gość
"duża podskórna czerwona krosta, jak dotknę to boli" - jak odrastają włoski to te krostki są zazwyczaj małej wielkości o ile się w ogóle pojawią i nie bolą, prędzej swędzą.

Gość gość
Mi chodzi o ten wrastający :) Który nie może się przebić, tworzy się mały stan zapalny (dlatego boli) jak się już przebije to jest na moment jeszcze czerwone ale już nie boli :)