Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z zatrzymanie laktacji jestem w kropce

Polecane posty

Gość gość

od piątku ściągałam się bandażem, mało piłam i nie karmiłam małego. Dzisiaj mam cycki jak donice i bolą strasznie:( mam tabletki bromocorn ale naczytałam się o skutkach ubocznych i sama nie wiem co robić czy naturalnie zatrzymać laktację czy tabletkami. Teraz mam na sobie bardzo ciasny stanik ale i tak po ściągnięciu czuje jak mleko nachodzi. I na to wszystko na przyszły weekend wyjeżdzam:( czekać czy brać tabletki

Gość gość
pij szałwie.od razu wiedzialas ze nie bd chciala karmic?u nas w szpitalu np jak ja nie chcialam podpisalam odpowiednie dokumenty i dostalam leki na wstrzymanie laktacji

Gość gość
ja ci nie pomogę, mogę jedynie podbić- ja robiłam na odwrót bo pokarmu malo a chciałam jak najdłużej karmić

ja po jednej(!) tabletce bromergonu mialam taka faze ze masakra. mysle ze dobrze wszystko robisz ale jednak ten taki odczuwalny nawal musisz sciagnac. ja tak robilam- po troche, zeby tylko sie lzej zrobilo i sam zanikl w koncu. w piersiach byl jeszcze przez 2 miesiace ale jak sama to "sprawdzilam", piersi mialam miekie i mi sie przestawalo samo z sibie lac z nich

Gość gość
karmiłam synka przeszło 9 mc.

Gość gość
nie bierz tabletek.jak ci sie guzy porobily to rozmasuj i sciagnij pokarm rob tak co jakis czas.sam ci zaniknie.a jeszce jest sposob goraca woda z sola

Gość gość
Sciągaj pokarm laktatorem bo Ci się zapalenie zrobi. Tylko nie ściagaj za wiele. Ja tak robiłam i pokarm zanikł.

Gość gość
dzisiaj kupię szałwię i bede pić 4 razy dziennie. Jak do jutra nie zrobie sie lzej wezmę tabletki. Do tego wysłałam mamę po kapustę.

Gość gość
Ale Ty głupia jesteś zamiast ściągnąć nieco pokarmu to doprowadzasz do zastoju i matka Ci po kapustę musi lecieć :o

Gość gość
Ściągnij trochę pokarmu tyle aby poczuć ulgę i piersi zmiękły. Nie można zostawiać przepełnionych piersi bo zrobią się zastoje a potem stan zapalny. Ja karmiłam ponad rok i gdy zdecydowałam się odstawić i właśnie tak robiłam jak napisałam wyżej.

Gość gość
nie nie mam zastoju, po prostu babcia doradziłą że kapusta też jest na to dobra. Pilnuję żeby nie mieć guzków i zastojów ale muszę sciągać pokarm co 3h bo mi cycki porozwala. I głupia to jesteś Ty nie pytająco zdanie a oceniając

Gość gość
Jak masz twarde cycki i Cię bolą to nie masz zastoju?

Gość gość
laktator do 2 tyg pokarm zaniknie

Gość elizzabeth2728
może ściągaj i zamrażaj ten nadmiar, bosz ja tak walczyłam o pokarm, nie mogę czytać jak kobiety chcą się pozbyć "problemu"

Gość Inkachasia
Można zawsze spróbować ekstraktów z ziół, które zwiększają laktację powiekszanie-biustu.net.pl

Gość gość
ja dostałam od gin tabletki dostinex po 2 dniach mleka nie było. niestety drogie

Gość gość
Ja ściągałam laktatorem. Najpierw 4 razy dziennie, potem 3 razy, później raz dziennie, póżniej co 2 dni i tak się skończyło. Bez bólu i problemów. Jak masz pełne i bola to ściągnij chociaż trochę. Z dnia na dzień będzie mniej.