Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Joanne nie wiem kiedy byłam pierwszy raz ale ni było widać serduszka. Ciąża wyglądała na młodszą . 07.01 było widać serducho :-) A teraz maleństwo rośnie jak na drożdżach :)

Gosciowa - cudownie :D. Tez juz bym chciala miec takie zdjecie :) Joanne - to bedziesz szybciej niz ja :). Juz nie moge die doczekac :)

I się przyznam , że też mam ochotę pójść na strych pobuszować w małych ciuszkach :-D ha ha tak dzisiaj mnie wzięło... No ale zrezygnowałam , bo po co :) Jeszcze kupa czasu do prania Hmmmm gdzieś 15 tygodni :-D

Bullitka - wiem co czujesz?? ja nogami tupię, chcę wiedzieć już i zobaczyć :) jeszcze tydzień :) gosciowa - to nie będziesz miała za dużo do kupienia pewnie, zostawiałaś wszystko, czy część oddawałaś??a cała większa wyprawka stoi czy się pozbywałaś??

Gość gość
Gosciowa super fotka :-) Daisy kochana jak sie czujesz? MalaNadzieja

Gosciówa, ale świetny maluszek :):) Joanne, Bullitka teraz czekamy na wasze maleństwa :):) Bullitko ja do pracy będę robiła różne dekoracje między innymi na okno :) Przeważnie korzystam z gazetek rożnych z szablonami do przerysowania :) Będę tez robiła kurczaki z jajek styropianowych metoda karczocha :) Wpiszcie sobie w google, to zobaczycie jak to wygląda ;)

Gość gość
Czesc kochaniutkie :) * Agaa to udanego wypoczynku w zakopanym odezwij sie do Nas po powrocie:* * Eveline napisz co lekarz powiedział. co tam u Ciebie jsetesmy z Tobą cokolwiek by się działo :* * neska zajrzyj do Nas :* * o Aagnes widzę że masz dwa loginy: gość i agnes :D szaleństwo dostaniesz rozdwojenia jaźni a to niebezpieczne :P widze, że wyrabiasz sobie kondycje na rowerze ja narazie daje sobie wycisk na orbiteku na rowerek jeszcze jak dla mnie za zimnoooo brrr a co do badań to czy bedzie to w marcu czy kwietniu nie ma znaczenia najważniejsze żebyście razem podjęli z mężem decyzje o badaniach i wspólnie na nie pojechali. musicie oboje sie wspierac w kolejnych krokach w staraniach o dziecko nie, że jedno chce zrobić badania a drugie nie. razem będzie Wam łatwiej prze to przejść niż w pojedynkę. * Gościowa gratuluję zdrowej córeczki:) u mnie narzeczony wkońcu wybrał imię ja odpuściłam za pierwszym razem ale za drugim decyzja o imieniu należy do mnie :D HIHI moje typy to Dagmara, Nina, Kalina, Aleksandra, Ola, Pola i Natalia. Gościowa ja na początku tez byłam nastawiona na chłopczyka tak wszyscy mi mówili o chłopaku co czasem mnie bardzo drażniło.a ja miałam ciągotki do słodyczy i wszystkiego co słodkie :P a tu ups dziewczynka hihi jak powiedzieliśmy o dziewczynce to dziwiły mnie niektóre odpowiedzi czy w rodzinie, czy w poczekalni u gina,wśród znajomych w stylu a to chłopak będzie następnym razem jakby dziewczynka nie była powodem do takiej dumy jak chłopak dziwne podejście mają niektorzy ludzie poważnie. ja w ciązy jak już wybraliśmy imie nie wyobrażąlam sobie pomyłki jak już przywyklam do tej mysli, że bedzie córka. teraz tez mi trudno sobie to wyobrazić, ze moja karolka mialaby być karolem :P i wcale się nie obraże jakby karolinka miala siostrzyczkę hmm Klainkę albo Ninkę :) a może Kalinę i Ninę :P hihi * Daisy jak wyniki badań? jeśli możesz to powiedz jakie konkretnie badania miałaś robione? test z wypiciem glukozy mialaś? * Mała nadziejo do bacikowego wystarczy wpis w karcie ciąży, że byłaś przed lub 10tygodniu ciąży u ginekologa. U mnie nigdy nie było problemu ze zwolnieniem. ale sa różnie lekarze i różne szkoły. jeden profesor nie chciał mi wypisac zwolnienia ponieważ nie widział problemu w tym, ze palmię i pracuje z cytostatykami ("chemią") co jest zabronione w ciązy i oczywiste i jasne jak słoneczko także są lekarze i lekarze :/ badanie w kierunku hiły jest standardowym badaniem powinno byc robione dwa razy w ciąży na poczatku i pod koniec. * Bullitko przepraszam, zę tak trochę jakby prywatne pytanie i nie odpowiadaj jak nie chcesz :) Twój mąż jest holendrem tak? jak się poznaliście? czy to przez swojego męża wyjechalaś do holandii czy juz wcześniej wyjechałas? A MI NA UPROCZYWE NUDNOŚCI DO POTEGI ENTEJ dr zlecila CZYSTA witaminę B6 w tabletkach i pomagało chyba na czczo ja połykałam ale palca nie dam sobie uciąć:P w 8 tygodniu będzie naprawde bardzo dużo widać u Twojej kruszynki niech lekarz nie żałuje i zrobi jak najwięcej zdjeć dzidzi. * Joanne bodziaki, skarpeteczki, buciki, czapeczki, wózeczek, rożek, kocyki ....sama przyjemność kompletowanie wyprawki. ja do szpitala pakowałam się dzien wczesniej dużo bylo zameiszania ale nigdy nie moglam sie zebrać a wszpitalu naprawde nie wiele trzeba dla maluszka w Policach jest nawet rozpiskaco nalezy mieć dla maluszka. a tak nawet troskę sie wysililam i poszperałam i mam. u mnie w 4 tygodniu pęcherzyk ciążowy miał średnicę 4,5mm a w 6 tygodniu i 1 dniu moje maleństwo miało 6,2mm. mam całe mnóstwo zdjęć także zbierajcie super się potem to wspólnie ogląda bardzo ciesza takie zdjęcia :) * Zacieszka bądź dobrej myśli wiem,że czasem trudno ale sama mala nadzieja Ci powie jak było jej trudno a jednak dziś się cieszy ciążą :* * Mała mi a jakbym chciała pracować z takimi maluszkami to najprościej gdybym.... no wlaśnie co bym mogła zrobić w tym kierunku? :) * Betko głowa do góry uda Wam się na pewno :* musisz być dobrej mysli dziewczyny sa na to najlepszym dowodem tez nie były optymistkami w tych sprawach a tescik jednak pokazal dwie kreski także uda się :* Życzliwa

Gość gość
Joanne u mnie w 4 tygodniu było widać pęcherzyk ciązowy i ciałko żółte natomiast w 6 tygodniu i 1 dniu już biło serduszko mojej kruszynce. życzliwa

Życzliwa - w niedzielę jak byłam w szpitalu, lekarz powiedział, ze mam pęcherzyk średnicy 1 cm...to chyba duży??no i dodam, ze napisał 4 tydzień (bo był ostatni dzień 5 tygodnia) :) a jak córcia?? nóżka dalej boli?? robiłaś jej badania krwi??

co do becikowego, to ja jestem zmuszona z niego zrezygnować, ale mam nadzieję, że dadzą komuś bardziej potrzebującemu :)

Joanne - moja siostra urodziła troszkę ponad rok po mnie więc dałam jej wszystko co miałam , a teraz powoli mi to wraca jak Amelka z tego wyrasta :-) Mamy leżaczek-bujaczek, ciuszki wszystkie jak nowe, laktator, podgrzewacz, łóżeczko (Tosia się wychowała w tym co ja, a druga córeczka wychowa się w tym co M ) :-). Z takich większych zakupów to wózek, a z mniejszych to pościele, butelki, nianie i pewnie ciuszki,bo się głupia nie oprę :-D no i wiadomo do higieny wszystko . ... Życzliwa dziadek M jest nie pocieszony, że będzie druga prawnuczka - myślenie starych ludzi , bo przecież nazwisko :-/ Wkurza mnie to strasznie ehhh. Ale co zrobić . Mi tam w sumie bez różnicy było- ważne żeby zdrowe

gosciowa - to trochę Ci odpadnie :), ja to już chciałabym tulić maleństwo do serducha :) teraz z M jak chodzimy po parku i tylu tatusiów z dzidziami, to śmieję się, ze też tak będzie biegał z maleństwem jak ja będę chciała odespać :P

No właśnie Joanne z jednej strony fajna praca twojego M długi czas go nie ma ale i też długi czas jest :-) Kiedy wypływa znowu?

Życzliwa, żeby pracować z dziećmi, to teraz przede wszystkim studia. Ja kończyłam licencjat z edukacji wczesnoszkolnej z wychowaniem przedszkolnym, więc mogłabym też pracować w zerówce i klasach 1-3, ale w szkole się nie widzę :D Magistra mam z innego kierunku pedagogicznego, jako wyjście rezerwowe gdyby coś ;) Ja miałam, to szczęście, że załapałam się na staż z pośredniaka jeszcze na studiach licencjackich, gdzie trochę przesiedziałam, więc miałam juz jako takie doświadczenie, a po licencjacie miałam szczęście i 2 tygodnie po obronie zaczęłam prace, jako nauczyciel w przedszkolu prywatnym, a od września dostałam prace w p-lu publicznym, wiec chyba trochę w czepku urodzona jestem jeśli chodzi o pracę :)

gosciowa - powiem Tobie, że nam odpowiada taki system pracy :), wypływa teraz 21 marca na 10 tygodni :) * Małą Mi - tylko pogratulować szczęścia, ja po obronie też dostałam wymarzona pracę, niestety z powodu mojej głupoty odeszłam stamtąd z własnej woli i już 3 rok nie mam szczęścia :), ch0oć 1,5 roku pracowałam w tej samej branży :) tak jak piszesz, niektórzy są w czepku urodzeni :)

Jestem:) Czytam ale jakoś nie mam weny żeby coś pisać:) Gościówa śliczniutka córeczka:) MałaNadzieja ja też robiłam badania w zeszłym tygodniu m. in. na kiłę. Hiv też ale trzeba czekać tydzień na wynik także dopiero jutro będzie.

Gość gość
Joanne duży, duży ten pęcherzyk może trojaczki się tam zamieszcza musisz wiecej imion wybrać tak na wszelki wypadek :P hihi joanne jeszcze nie bylismy u pediatry pod koniec tygodnia mamy wizyte ale dziś już nie jest taka marudna takze mam nadzieje ze wczorajszy kryzysik już sie nie powtorzy.nózka jak narazie dobrze chociaz jest wrażliwa jak się nieodpowiednio ja ułoży na przykład przy karmieniu to zaczyna sie placz. dzisiaj narzeczony mial telefonowac do ortopedy wieczorem podpytam co powiedział Szczesciara Mała mi ja juz za stara jestem na studia:P 5 lat na studiach w dzien w dzien od rana do wieczora dało mi w kość :P na jaki temat pisałaś prace? Gościowa i wcale Ci sie nie dziwię, że takie "gadanie" dziadkow dziala Ci na nerwy :* ja te część rzeczy już rozdalam ale pewnie mniejszą cześć zostawie tak na wypadek wpadki :P wózek oddam albo sprzedam z naciskiem na oddam :) ps juz nie moge patrzec na tego Putina w TV :/ Życzliwa

gosciowa - jak będzie pływał w tej rotacji to tak :), przed nim 2 kontrakty :)

Życzliwa na licencjacie pisałam "Wpływ zabaw ruchowych na rozwój dziecka w wieku przedszkolnym", a na mgr "Wpływ telewizji na zachowania agresywne dzieci 5 letnich w opinii rodziców" :)

Życzliwa - to daj znać co lekarze powiedzą :) co do pęcherzyka, to ładny, oby tylko zarodek w środku był :) czytałam, że pod koniec 5 tygodnia pęcherzyk powinien wynosić około 4,5 mm, ja mam 2x tyle, choć na karcie napisał 0,83 mm, czyli nawet nie jeden mm, ale zapewne chodziło mu o cm, jak sam powiedział, nie wiem, martwię się tym teraz....

Gość gość
Gościówa chce dzieci i to bardzo:) kompletowanie wyprawki to sama przyjemność takze część rzeczy tzn ciuszkow oddam a część rzeczy takich jak mata edukacyjna, podgrzewacz, laktator, kocyki, bujaczek, czesc ciuszkow w tym caly zestaw do chrztu a jest narpawde sliczny zostawię a mozze bedzie synek - Mikolaj :P a wozek chce zmienić był z drugiej reki takze bede chciala odświeżyć "dizajn" :) a łóżeczko ma bardzo duze po coreczce wystarczy do 6 roku zycia jest regulowane i rozkladane od noworodka do przedszkolaka :) życzliwa

Joanne - a jak wygladzja place u takiego marynarza? Zyczliwa - tak , moj maz to holender. Poznalam go w pracy. Kiedy ja awansowalam to on zmienil prace zeby nie bylo ze i w domu i w pracy nim dyryguje ;). Daj koniecznie znac to lekarz powiedzial jak maz wroci.

Gość gość
* dla coreczki wystarczy do 6 roku zycia Mala mi interesujące te tematy pewnie dużo wysiłku i czasu Cie to kosztowało ja pamiętam swoje prace i wiem ile czasu trzeba temu poświęcić :) a jak obrona poszło gladko? Neska śpiochu Ty :* Ja uciekam moj narzeczony wrocil a obiad w rozsypce :P życzliwa

Bullitka - powiem Tobie, że nie zarobiłby tutaj nawet połowy tego co zarabia tam :) dlatego marynarze jeszcze pływają, bo mogą utrzymać swoją rodzinę i nie martwić się, ze zabraknie im "na przysłowiowy chleb"

Bullitka-nie mało zarabiają marynarze, oj nie mało :-D Mój sąsiad to też marynarz wrócił niedawno ... ... Życzliwa kochana tak wyprawka to sama przyjemność ale też strasznie droga :-/ współczuję tym które muszą wszystko od a do z kompletować

Oj Życzliwa śpiochem zawsze byłam ale teraz to już przechodzę sama siebie:) Gościówa dlatego ja będę już od 20 któregoś tygodnia kompletować. Bo wszystko na raz nie dam rady bo chyba bym zbankrutowała:) Tym bardziej że łóżeczko i wózek na końcu. A to największy wydatek.

Joanne - ale mi chodzi jak to wyglada. Dostaja wyplate co miesiac, czy od kursu. I czy jest to zalezne od dlugosci czy gdzie plywa. I jakie sa roznice miedzy 1 kursem a drugim. Gosciowa - ty to masz juz blizej jak dalej :)