Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

MałaNadziejo robiłam tylko podstawowe badania w tym tsh i mam w normie. Pojadę teraz po okresie do gina i jak nie zleci mu badań to pewnie na własną rękę sobie prywatnie zrobię ale muszę i tak m wyciągnąć na badania.. już z nim rozmawiałam-niechętnie bardzo ale raczej pójdzie..

Tak , to duzo lepiej jesli beda w osobnych workach. Ale to jeszcze lekarz musi zobaczyc i potwierdzic za 2 tyg. Tj 7 kwietnia. Pozniej wam wysle zdjecia. Ja tez jeszcze wozkow nie ogladam bo nie chce zapeszyc. Dopiero wszystko po 3 miesiacach zaczne ogladac. Malanadzieja - moze jednak zrobia teraz tez usg? Betka - daj koniecznie znac co lekarz powiedzial

Dam znac na pewno jak tylko wroce :-) Dziewczyny ja sie nie bede wypowiadala i nawet nie bede ogladala wozkow poki co bo by mi chyba serce pekalo :-( Bullitko to cudowne wiadomosci :-) bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku z dzieciaczkami :-)

Betka - a przypomnij ile sie staracie? I koniecznie meza namow na badania. Evelynka - to teraz bedziesz miala monitoring??

Bullitka napewno nie zrobia bo takie tam sa zasady. Pojde do gina ktory umowi mnie na usg do specjalisty pewnie za ok 2 tyg mam nadzieje. Daisy no co????:-) ja raczej nie pieke bo nie mam talentu;-) Dziewczyny przepraszam ze to powiem. Nie chce zadnej absolutnie urazic ale nie mozecie miec takiego podejscia. Przeciez naprawde nie staracie sie latami. Wiekszosc zdrowych par stara sie do roku. Spojrzcie na Neske. Rowny rok. Ja to samo. Bullitka przez jakie pieklo musiala przejsc. Z takim podejsciem bedzie Wam jeszcze trudniej zajsc. Naprawde.

Bullitko dzis mam pierwsza wizyte w klinice, pewnie to bedzie taki wywiad i pewnie mi zleca jakies badania tak mi sie wydaje

MalaNadziejo ja to taka jestem ze tak marudze bo wole sie mile zaskoczyc niz rozczarowac ale nadzieje caly czas mam chociaz z kazdym miesiacem jest co raz trudniej ale caly czas probuje, cos dzialam. Sama chyba wiesz jak jest, pamietam jak pisalas ze to Twoj ostatni cykl z clo i wiecej nie bedziesz sie starac

MalaNadzieja no nic rozesmialam sie ze nie masz blaszki a jablecznik chcesz piec :p Ja się z Tobą zgadzam w 100 %. Nie ma co jęczeć, ja sama jęczydupa Wam to mówię. Tzn każdy ma jakiś tam gorszy dzień, byłabym hipokrytką, gdybym Wam zwracała uwagę, a sama się dołowała brakiem ciąży non stop. Pocieszcie się, że Wy macie prawie 2 x tyle szans co ja na zajscie, bo ja mam przynajmniej do tej pory o wiele dluzsze cykle od Was, Betkę zdublowałam nawet :D W końcu kazdej z nas się uda, zobaczycie, wszystkie będziemy szczęśliwymi mamusiami. :) :) :) Ja się zbieram do lekarza trzymajcie kciuki zebym dostala jakis szybki termin i zeby mnie nie skasowal za te przyjemnosc za duzo :P

Zgadzam się z tym, że nie wolno nam się załamywać i dlatego też zawsze staram się być twarda i chyba jakoś nawet mi to idzie.. teraz mam mega mieszane uczucia, bo nie wiem co się stało i jeszcze ta choroba, ale obiecuję Wam, że za chwilę wstanę na nogi!!! Pisząc to aż sama się wzruszyłam :)

No i tak ma byc. Pozytywne nastawienie. Uda sie napewno. Macie jeszcze spokojnie czas do roku ;-) Evelynka ja wiem ze tak mowilam. Z tym ze u mnie byla ttoszeczke inna sytuacja bo ja clo bralam przez 4 mce a nie przynosilo efektow. A jak nie clo to co mi mialo pozostac? No i staralam sie rok ;-) a z tego co pamietam ty kochana od pazdziernika. Wiem ze chcialybyscie wszystkie zajsc jak najszybciej ale nie ma tragedii evelynka od pazdziernika.... Przeciez tak naprawde to malo komu udaje sie zajsc w 3-4 cykle. Daisy powodzenia :-) a jablecznik upieke bo mam mi blaszke pozyczy heh

Moja przyjaciolka wlasnie tez do mnie pisala ze dostala @. Staraja sie od 4 lat. Najpierw leczyli meza bo mial bardzo kiepskie nasienie. Ale jest juz ok z nim. A teraz dalej sie nie udaje. Ona ma lekko podniesione tsh 3,4. Jej to jest dopiero trudno. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Opowiadalam Wam kiedys.

No tylko ze ja mam jeszcze pco, ale juz nie marudze ma byc dobrze i bedzie :-)

Napewno wszystkim wam sie uda. Ja nawet jeczalam juz po invitro ze napewo sie nie udalo bo nic nie czuje, i ta hiperstymulacja i 2 lata staran, i 4 nie udane iui . Oj jak to bolalo jak wszyscy dookola byli w ciazy tylko nie ja. Te putania, te spojrzenia . Ach jak ja tego nie nawidzilam. Doszlo do tego ze nie chcialam chodzic na imprezy rodzinne bo tam albo dziewczyny z dzieckiem albo w ciazy. A teraz dostalam prezent . Podwojna nagrode !! I wierze ze kazdej z was sie uda!! Bez wyjatku !! Evelynka - to dobrze ze zaczeliscie dzialac. Z pomoca kliniki napewno uda wam sie duzo duzo szybciej. Malanadzieja - zostaniesz juz u tego lekarza? Daisy - obys jak najszybciej termin dostala na wyciecie bo potem w ciazy to bedzie ciezko

Evelynka marudz jak potrzebujesz. Tylko nie mozesz sie zalamywac. O to mi chodzi. Ale jestes chyba pod jakas opieka lekarska ze wzgledu.na to pco

Bullitka mysle ze zostane. Zobacze po pierwszej wizycie, ale i lekarz i przychodnia ma naprawde dobre opinie. Kobiety jezdza do niego i prywatnie i normalnie. Duzo znajomych z mojego miasta tam jezdzi. Pojade i zobacze.

czesc dziewczyny nie bede odnosila sie do wszystkich postow bo jestem nienastrojowa. zle sie jeszcze czuj****ardzo slaba jestem. z mezem oki. nawet staranka byly:-). mimi ze jestem bezsilna. maz w weekend pracowal ja spalam. ogolnie kuepsko z samopoczuciem u mnie.

Malanadzieja - no pewnie ze zostan. Jak ma dobre opinie. :) Agnes - ciesze sie bardzo ze z mezem oki :). I nawet starania. Oby owocne :). Juz wiadomo kiedy maz musi wyjechac?? Ze tez ten wirus tak dlugo cie meczy

Bullitka- w sumie nic niewiadomo. albo sroda albo niedziela. a teraz pospie troche wzielam leki.

Gość gość
Czesc dziewczyny :) Aga,Betko dziekuje dziewczyny ja dzisiaj czuję się znacznie lepiej, Luby też- chyba na podróż tak źle zareagował ponieważ ani dobrze sie nie wyspał w podroży do Krakowa ani dobrze nie zjadł i dlatego dopadł Go taki kryzys. w tym tygodniu skontroluje sobie TSH i będę już wszystko wiedzieć a Karolcia jak narazie dobrze zobacyzmy po wnikach w środe albo w czwartek obie pojdziemy na pobranie krwi. Tatuś ma za miękkie serce mówi, że nie ma sił patrzeć jak Ja kują. * Betko cieszę się, że idziesz do lekarza mam nadzieje, ze zleci Ci chociaż kontrolna podstawową morfologie, tej goraczki i krwawień z nosa nie powinno się lekcewazyć . wracaj do zdrowia i koniecznie znajdź czas żeby odpocząc,nabrać sił i zadbać o siebie. * Daisy tez jestem tego zdania, że na foteliku do samochodu nie nalezy oszczedzac. moja kierowniczka z pracy (jeszcze z czasów studiow) miała wypadek samochodowy i policjant powiedzial wyraznie gdyby nie dobra jakosc fotelikadladziecka ten wypadek mógł się skonczyć tragicznie a samochód uderzył w bok samchodu po stronie dzieci. * jeszcze raz powtarzam, ze chętnie oddam mój wozek 3w1. nawet jak ktos nie potrzebuje fotelika to przdaje się jak Malenstwo nie ma ochoty oglądac swiata z gondoli a nie potrafi jeszcze siedziec. można umiescic maluszka w foteliku i wtedy ma i wygodnie i wszystko widzi (fotelik jest od 0 do 13kg) * Bullitko to wspaniala wiadomosc, ze wszystko dobrze! tak się ciesze. do konca I trymestru zostało już tak nie wiele a potem chwila moment i bedzie 20 tydzień szybko czas minie sama się przekonasz. mi dłużył się okropnie czas po 23tygodniu pod koniec ciąży miałam tyle "zabawy" z wyprawka, ze czas szybko minął :) bullitko nigdy nie wstydź się prosić o pomoc po porodzie. przy bliźniakach opieka jest wyzwaniem także na pewno przyda Ci się do pomcy każda zyczliwa Wam osoba. * PAMIĘTAJCIE DZIEWCZYNY. dobrze jest zgłosić bycie ciąy w swojej przychodni. wtedy położna ma obowiązek poprowadzić opiekę przedporodową od 21 tygodnia do końca ciązy.taka wizyta jest na poczatku raz w tygodniu a później dwa razy w tygodniu jest to fajne ponieważ taka położna i edukuje ale też może zbadać tętno płodu także myślę, ze jest to bardzo dobra sprawa.można też zadzwonić w każdej chwili jak coś nie pokoi to doradzi i dobrze, zeby od czasu do czasu sprawdzić tętno płodu a wizyta u Gina wiadomo nie należa do najczęstszych * Aagnes wracaj jak najszybciej do zdrowia, buziaki,odpoczywaj :) * Evelynka wiedz, że zawsze trzeba być dobrej mysli. tu dziewczny same bardzo dużo przeszły i stresów i niepowodzen a jednak są w ciąży.czasem warto trochę odpuścić, złapać oddech ale wiara, ze się uda i pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. tak samo ważne jest to żebyście trafili na dobrego lekarza musicie byc przekonani co do Niego,ze Wam pomoże jesli nie czujecie tego to szukajcie dalej. * Agaa co do dolegliwosci ciazowych to zawsze bedzie "cos" musisz byc dzielna dla tego Malenswa znajdzeesz w sobie siłeale dobre est od czasu do czasu sobie pomarudizć. tokiedy wizyta chyba już w tym tygodniu tak? wrzuce za chwile kilka fotek Karolki :D ale czekamy te na zdjecie Twojego Maleństwa :) * Mała nadziejo świetny wozeczek zwłaszcza ten jasny na głównymzdjęciu. jesli jestes do Niego przekonana to czemu nie? ślicznie wygląda. bardzo dobrze jak gondola ma regulowane oparcie w moim wózku tego nie ma a w wbrew pozorom to bardo przydane rozwiazanie i ak aj kpisze Daisy znaczenie ma z jakiego materiału zrobiona jest wyściółka i żeby ubierając dziecko nie przegrzewac Go. kiedy zmiana fryzury? * Gościowa masz fajny brzuszek ani jednego rozstepu także sama radość :) koniecznie daj znac jak wyniki glukozy/ a ktory to bedzie tydzien? nie za wczesnie? * Daisy czarne felgi sa boskie widziałam u moich znajomych takie w mercedesie i super się prezentowały. a jaku Ciebie z tymi plamami co CI wyskakiwały? hmm? coś nie wyjaśniło? zaraz wrzuce fotki. pozdrawiam, życzliwa

Zyczliwa - jak dobrze ze z wami juz ok. Moze faktycznie przemeczenie :). A Karolinka kiedy ma badania na te nozke?? Joanne - daj znac co u ciebie no zaczynam sie martwic

Gość gość
Wyslalam Wam @ z felgami :) ja w kolejce siedze. Daisy

witajcie Kochane :) wybaczcie, ale ja w biegu, może dlatego tak źle się czuję :( znowu mdłosci wróciły, umieram z bólu żołądka i jelit (powtórka sytuacji z wyjścia ze szpitala), kręci mi się w głowie, nawet jedzenie nie pomaga...ogólnie to ciąża mi nie służy...wyglądam jakbym nie spała z tydzień, ledwo żyję i wyć mi się chce :( dobrze, że chociaż u niektórych z Was dobrze :) byłam dziś w urzędzie pracy listę podpisać :P i do koleżanki zajechałam...brzuchol mi urósł ale chyba przez powietrze i ból, ogólnie bolą mnie nawet biodra, chyba maluch się rozpycha :), dlatego zamówię juz teraz jakieś getry bo spodnie mi brzuch uciskają, niech tylko zdrowo rośnie, jutro wizyta na 11.00 i kartę zakładamy :)a tak na marginesie to serducho mnie ciągle boli, scisk mam dziwny, ale to pewnie nerwobóle, ogólnie przeżywam to złe samopoczucie i resztę. Bullitka - ale Twoje cudaki juz duże :D, fajnie, że będziesz pod stałą opieką, teraz się nie zamartwiaj :) wybaczcie, przeczytałam pobieżnie i Daisy ma rację, na foteliku nie ma co oszczędzać, wiadomo, jak komuś niepotrzebny to ok, ale to jest bezpieczeństwo maluszka...ja pewnie kupie maxi cosi, zerknę na wózki MałaNadzieja - powiem Ci, ze znalazłam fajna stronę, gdzie mamy oceniają wózki, poszukam i Ci linka wyślę jak coś, tam też wyczytałam o x landerze, chyba zrezygnuję..a co do gondol, wielkość jest uzależniona od pory roku w której się rodzi, po co mi wielka jak będę jeździć Nią 5-6 miesięcy :) no ale każdy ma swoje priorytety :)na wiosnę, w maju już na pewno do spacerówki przejdziemy :)

Życzliwa - a moze orientujesz się...ja prowadzę ciążę w klinice prywatnej, co z położnymi?? kurcze jestem zielona, no i tak jak pisałam, zrezygnujemy z becikowego...problemy nam nie są potrzebne dla 1 tyś. :|

Ja wlasnie wrocilam z przedszkola. Jeszcze akurat jutro uest zebranie ehhhh. Musze zaprosic mame i tesciowa na kawe do poludnia. Zyczliwa dobrze ze mezowi juz lepiej, mam tez nadzieje ze Twoje Tsh bedzie mniej wiecej w normie. A co do pobierania krwi u dziecka... Oj wiem co to za bol. Na wozek narazie sie nie decydujemy tylko ogladamy z grubsza.... Wogole to chyba kupimy wozek dopiero po porodzie. Zobaczymy. Chyba ze uzywany, to pewnie szybciej.