Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Dziewczyny a czy ktoras z Was robila badania nasienia? W którym dniu od stosunku jechaliscie na badania? Bo mysle zeby jutro pogonic lubego to bylby 3 dzien po. To chyba bedzie ok skoro ma byc 2-7? :p Wiem, wiem, durne gadanie skoro jest wyraznie napisane :p Jestem ciekawa jak bylo u Was :) * Agnes kurcze a Wy czemu jeszcze badania nie robiliscie w sumie tak sobie mysle przeciez mąż może dać Ci pojemniczek i mozesz jechać za niego :) Daleko macie pociągiem do Gdańska? Nie ma tam u Was gdzies bliżej jakiejś kliniki niepłodności żebyście tam mogli to zbadać?

Joanne - przyjdz do mnie to odpoczniemy razem bo moj maz do 22 w pracy to tez siedze sama. Agnes - przez chorobe tez moze pojawic sie takie krwawienie. I tabletki, mowilas ze bralas antybiotyk?? Daisy - ja wiem cos o tym bo sama bralam. To jest : olej z wiesiolka firmy oeparol. Jak bedziesz kupowac to powiedz ze chcesz tej firmy bo sa tez inne. Ten olej jest na sluz zeby byl bardziej plodny. I mozesz go uzywac tylko do owulacji bo potem jesli sie uda zajsc w ciaze to moze powodowac skurcze i wypchnac zarodek z macicy. Wiec zapamietaj brac tylko do owulacji!! Kosztuje ok 10 zl w aptece. Ja go tylko stosowalam 2 miesiace bo mi sie tyle sluzu wytwozylo ze maz nic nie czul. Powiedzial ze jakby maczal w szklance wody. :D

To ja se daruje skoro nie wiem kiedy owu a tak to w ogole mi się wszystko popapra. Tesciowa sie reklam naogladala i naczytala pewnie w necie haha. Mam nadzieje ze naszego forum nie podczytuje :D

Daisy - teraz jest idealnie. Nie moze byc mlodsze niz 2 dni i starsze nic 5. 3 dni to takie idealne. I pamietaj ze m musi to sam zrobic, bez twojej pomocy. Nie wiem czemu ale tak jest. Wiec jutro to idealna okazja

No wlasnie ja wiem ze musi to musi być na ręcznym haha :p Szkoda bo jedna okazja przepada :D A dlaczego? Dlatego, żeby tam były czyste plemniki, bez ph pochwy, bez śluzu, śliny itp. No więc jutro to jakoś załatwimy :p Starsznie się cieszę, że luby tak na lajcie do tego podszedł, od razu jak mu mówiłam, ze będzie się musiał przebadać to tylko powiedział 'Ok powiedz kiedy mam jechać' :) Przerazal go tylko ten pokoik gdzie jest kolejka i panowie siedza tam jeden po drugim bleee :p

Daisy - moj maz to ma doscwiadczenie w tych sprawach bo chyba z 8 razy dawal do badania. Najbardziej sie wkurzal jak musial w niedziele o 8 rano wstac zeby wyprodukowac nasienie. Ale sie z niego usmialam jak mi opowiadal ze z glupia mina o 8 rano musial zaniesc nasienie do szpitala.

Hehe no widzisz, ale widocznie było warto. Więc my poniekąd jutro będziemy wiedziec, na czym stoimy. No bo wyniki po 4h to wtedy raz dwa się umawiam na wizytę do gina, ale chyba jeszcze nie ma sensu zaczynać monitoringu tak wcześnie. Chociaż nigdy nie wiadomo, bo jak każdy cykl inny to kto wie. Np. dziś mnie już czuję pobolewają jajniki czego tak szybko to raczej nie doświadczałam.

Nieee, my mamy blisko. Pani mówiła, że w godzinę trzeba dowieźć, najlepiej 45 minut więc powiem tak, że jak nie ma korków i pociśniemy trochę to za dnia 25 minut i będziemy w Invikcie. Chyba, że trafi się nauka jazdy po drodze przed nami gdzies :p

Daisy - a ktory masz dzien cyklu? Bo ja mialam monitoring od 10 dnia cyklu zaczety i potem z testami tez od 10 dnia.

Daisy - no to tak zrobcie. Masz pojemnik na nasienie?? Przygotuj mi laptopa i jakis filmik to zalatwi to od reki!! :P no i moze dla niego tez mniejszy stres

No zapomnialam napisać. Ja dziś mam 8 dc, ale cykle między 30 a 46dc. Jutro zadzwonię się umówię na wizytę, najwyżej pójdę kontrolnie bo i tak zrobi usg, zobaczymy co i jak tam ogólnie pogawędzimy o plemnikach itd i wtedy ustalimy co dalej. Jedno co mnie martwi to po zabiegu to nie zrobię żadnego monitoringu nawet..Więc 24dc mogę mieć ostatni monitoring - rano przed zabiegiem. A to może być jeszcze przed owu nawet. Luteinę nie wiem czy będę mogła brać, może dopochwowo jo, ale pod język to na pewno nie. Co ciekawego jeszcze mi laryngolog powiedzial to ze jak mi sie zagoi to wszystko to bede musiala zbadac krtan dokladniej bo mowi ze widzi ze mam wszystko tam napuchniete i czerwone. Myslal ze mam zgage itp i ze mam refluks ale mowie nic takiego nie mam :/ więc trzeba bedzie przebadac. Pewnie jakas gastroskopia mnie czeka..

Coś Ty mój luby nie ogląda filmików. Powiedział ze bede musiala mu pomóc trochę haha więc jutro wpadnie z pracy w ciągu dnia to zrobię mu mały pokazik czy coś. Nie bądźcie złe ze takie pisze rzeczy, no ale nie wiem jak do tego podejsc. Filmik to w gre nie wchodzi na pewno, bo on poprostu nie oglada i juz. Ja muszę Was przeprosić póki co bo muszę po córcię lecieć :) Buziaczki :*

Daisy - to wlasnie zadzwon moze najlepiej i zapytaj od kiedy masz zaczac robic monitoring przy takich dlugich cyklach. Bo ja mialam 28-30. Ale z drugiej strony moze jak pojdziesz szbciej to cos dostaniesz zeby skrocic te cykle.

Też racja. Ale jakby mi dała teraz, np od 14 dc jak pisała MalaNadzieja, to mi wypadnie @ na termin zabiegu, a nie można na zabieg iść z @ bo krwotok itp. No tak źle i tak niedobrze. Niech się samo uda i już :p Uciekam :*

Daisy - haha no chyba ze tak :). Tylko pamietaj zeby go nie dotykac. Bo takie pokazy to " zle " sie koncza :P.

A mojej przyjaciolki maz jak jezdzi do invicty na badanie nasienia to sobie chwali ten ich pokoik :-) nawet mu sie udalo mojego m namowic na badanie... Ale naszczescie nie musial. My mamy niby samochodem jakies 40min do gdanska ale mogliby jednak nie zdazyc... On zawsze oddaje tam na miejscu. A juz kilka razy byl. Daisy a robicie tez to badanie z dna plemnika czy jakos tak?

Witam Was :) Daisy to ja idę dziś oglądać mieszkanki, ale dopiero na 18, więc dam Wam znać pozniej co i jak :) * Bullitko śliczne fasolki :) cieszę sie, ze wszystko jest w porządku i będziesz pod taka ścisłą kontrola i opieką :) * Agnes super, ze z mężem już okej i staranka były :) mam nadzieję ze chroba wkrótce odpusci :) * Evelynko, Betko nie martwcie sie, na każda z nas przyjdzie pora. Glowa do góry i uśmiech na twarzy :) * Mała Nadziejo bardzo ładny wózek. Ja mimo, ze nie mam dzidzi to wózek już wybrany :) hahaha, graco symbio mi sie podoba :) * Aaga, Joanne mam nadzieję ze to zle samopczucie minie po 12 tc i będziecie sie już tylko cieszyły. Przepraszam jeśli sie do którejś nie odnioslam, ale siedzę w pracy i pisze z telefonu.

Malanadzieja - my mamy 2 minuty do szpitala wiec tyle dobrze. Jesli facet naprawde chce miec dziecko to nie wazne czy musi w fomu czy pokoiku zalatwiac te sprawy. Wazne aby sie badac . A powiedz czym wyleczyli tego twojego kolege? Bo mojemu m to nic nie pomoglo. Ale ja go leczylam takimi lekami bez recepty z apteki

Bullitko on mniel zylaka na jadrze. Od tego sie zaczelo. Chodzil do urologa. Mial operacje jakas nawet. A potem dluuuugie leczenie antybiotykami, nawet tez bral clo. Zastrzyki jakies. Naprawde pelno tego wszystkiego. No i leczenie faktycznie dlugie. Teraz ma wynik nawet troche powyzej normy wiec sie ciesza. No ale co z tego jak i tak im nie idzie. Lekarz kazal probowac im do lata. A wtedy juz w inviccie pokieruja ich dalej. Najpierw pewnie inseminacja. Ja naprawde bardzo mocno trzymam za nich kciuki bo tyle lat staran... Az sie serce kraja

Zyczliwa - dopiero zobaczylam fotki . Jaka nasza Karolcia jest slodka :D. Jakie ma piekne brazowe oczy !!! Slicznotka :). Daisy - felgi tez fajne!! Czarne :).

Mała Mi - tutaj masz stronę z opiniami rodziców na temat wózków, czytam i czytam o tych, które mi się podobają, ale wizualnie to nie wszystko, niestety...ładnie wygląda ten o którym piszesz, ale martwią mnie te kółka... http://www.bangla.pl/opinie/p6395/graco-wozek-symbio oj Kochana no i mam nadzieję, że złe samopoczucie minie już niedługo, ale był spokój na kilka dni, znowu to samo...echhh daj koniecznie znać, jak mieszkanko :) Daisy - myślże, że ze śliną nie ma problemu :P, my 1 raz też wieźliśmy, później M wchodził do pokoiku :) oczywiście możesz z nim wejść, no i u nas taaakich kolejek nie było, najlepiej z rańca pojechać :)

Mala mi - powidzenia :). Oby to bylo wasze wymarzone M :). Malanadzieja - przykre. A co jest teraz problemem? Mam nadzieje ze wkoncu sie im uda. Ja wiem jak to boli . Zreszta kazda z nas wie

Mala mi koniecznie daj znac. My tez moze bedziemy szukac innego mieszkania. Ale u nas to masakra. 20 chetnych na jedno wolne mieszkanie i trzeba dowiadywac sie po znajomyh bo raczej niema w necie ogloszen. A chcielibysmy najlepiej jakies mieszkanie w kamienicy zeby juz troche pomieszkac

Bullitka no wlasnie teoretycznie nie ma zadnego problemu. Tylko to lekko podwyzszone TSH. wynik 3,4 Joanne a o tym co ja wkleilam nie ma opini?

Joanne czytałam o tych kółkach, ze terkocza cY coś, ale gdzieś wyczytalam, ze wystarczy założyć zwykle uszczelki i sie tak nie odbijają. Super sprawa jest z ta przekladana rączka, bo w każdej chwili można zmienić bez przekladania siedziska :)

MałaNadzieja - no właśnie nie znalazłam...to producent Karex i po tym tez nie było...a fajna strona bo wiele jest komentarzy :)

Mała Mi no i podobno spacerówka nie kładzie się na płasko, zależy czy komuś to przeszkadza czy nie...ale rączka...fakt bajer :)

Fajny ten wozek wizualnie ale cena mnie przerasta. Zreszta nawet jakbym miala taka kase to chyba nie dalabym tyle za wozek na 2 lata... A juz napewno niie jakbym miala jeszcze jakies uszczelki zmieniac czy cos... Nie za taka kase.

Gość gość
Bullitko pewnie w przyszłym tygodniu Karolka będzie mieć wizytę, mój narzeczony ma podjechac i umówić Malutka na wizytę do ortopedy. szczerze myślałam,ze juz Jej przeszło ale dzisiaj co jakiś czas popłakuje tak jakby Ją coś bolało i podejrzewam, ze to wlasnie nózka. Bullitko ale duże już Twoje Malenstwa i beda coraz wieksze z tygodnia na tydzień :) pewnie do środy dostaniesz luteine a potem fruuu do Polski na wizyte :) dziękujemy za miłe słowa:) * Joanne Bullitka ma rację powinnaś zadbac o to żeby ktoś byl z Tobą zwłaszcza jak tak źle się czujesz :* jak skończe robic prawko jazdy to będę wpadac z kontrolnymi wizytami :p hihi Joanne jak z ciśnieniem? dalej lekko podwyższone. musisz jak najwięcej wypoczywać i postarac się nie stresować. jutro wizyta takze pozbieraj wszystko w myslach co Cie niepokoi, wszystkie objawy ktore Ci tak dokuczają i powiedz o tym lekarzowi. Kochana fakt ciązy zgloś w swojej przychodni do której należysz ale wlasnie tak bardziej bliżej 20tygodnia. taka wizyta raz w tygodniu a potem dwie będa dla Ciebie dobre zwłaszcza, jak nie będzie Mężusia w domku to napewno taka kontrolna wizyta Cie uspokoi. * Gościówa pewnie dlatego ciut wcześniej masz to badanie w kierunku cukrzycy. ale to bardo dobrze świadczy o lekarzu, ze chce Cie skontrolowac. cukru w moczu jendak nie powinno byc i faktycznie cukier na czczo masz troszke wyższy.przedewszstkim nie denerwuj się przed badaniem. jak zniosłaś to badanie poprzednim razem? bez problemu wypiłaś roztwor? jak już Ci wyskoczył to zwiększ częstośc smarowania albo poprostu popraw oliwką. * Betko ciesze się, że jesteś juz po wizycie i wiesz z czym walczysz. wypoczywaj jak najwiecej, jedz duzo owocow i warzyw. pamiętaj o lekach. morfologie kontrolną Ci zlecił? dużo zdrówka, sciskamy Cie z Karolcia :*pewnie przze ten wirus spóźnł Ci się okres. ja tez podczas staran mialam taki jeden cykl ktory mi sie bardzo wydluzyl a potem okazalo sie, ze sie rozchorowałam. organizm rożnie reaguje na takie niespodzianki jak wirus. * Daisy to zyczę Ci zeby wszystko poszlo szybko, bez żadnych komplikacji. bardzo szybki termin masz także dobrze, nie ma co się "pieścić" z tym. autko super wygląda :) Daisy jaki "lans" jak kiedyś się spotkamy to wszystkie po kolei bedziemy sie "lansowac" w Twoim samochodzie po mieście :p hehe mysle ze, tez chodzi o to,że dla mężczyzny o chyba mniejszy stres i obciązenie jak ma "to" zlatwić sam. wkoncu ktoś będzie badać Jego nasienie a mężczyźni mysle, że biora te sprawy bardzo osobiście jakby to mialo swiadczyć o ich męskości. a tylko my o tym wiemy, że tak nie jest :) * Mała nadziejo dziękuje :) Karolcia sciska swoje Ciocie :* Mała nadziejo nie wiem czy Tobie kiedys pisałam ale właśnie moja koleżanka ze studiów też miała takie TSH i zaszła w pierwszym cyklu starań. najlepiej miec w okolicy 1 ale wyższe TSH tez nie przekreśla szans na zajście wciąże. chyba, ze ma sie pełnoobjawową niedoczynnośc tarczycy a przy takich wartościach to raczej niemozliwe ale WARTO zeby lekarz pilnowal TSH w ciązy. Koniecznie skontroluj sobie TSH po porodzie czasem wystepuje poporodowe zapalenie tarczycy a Ty masz w granicy normy ale warto żebyś pamiętala o tym zwłaszcza,ze jest bliżej gornej granicy. * Mala mi powodzenia :* uciekam na spacerek z Malutka odezwe sie wieczorkiem. sciskam i dziękuje za mile słowa pod adresem ojej Karolki :) życzliwa