Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowa do rozpakowania

tydzień przed terminem porodu

Polecane posty

jestem tydzień przed terminem porodu, boli mnie brzuch jak na @ cały dzień i nic więcej się nie dzieje.... brzuch mi opadł juz kilka tygodni temu, dzidzia ma główkę tak nisko, że aż boli... czop mi odszedł tydzień temu po badaniu, dużo brązowego sluzu... nie raz mnie mdli , czasem wypróżniam się dużo łatwiej niż to bywało w ostatnich miesiącach... akcji porodowej brak... ból jak na @ jest nie mal ciągły i właściwie już z 10 godzin trwa i nic się nie zmienia...

Gość gość
U mnie nic się nie działo nawet w dniu porodu -w opinii lekarza miałam czekać jeszcze spokojnie. A zaczęło się jakieś 3godz. później od skurczy co 3min. a po kolejnych 3 godz. urodziłam.

Gość gość
Musisz cierpliwie czekać. Mi też to pozostało.

6 lat temu miałam poród wywoływany w 41 tygodniu, żadnych objawów... próba ruszyła mnie po kilku godzinach skurczami o 3 rano, potem kroplówka.. 18.30 urodziłam... teraz czekam aż się zacznie samo...

Gość gość
U mnie też odszedł czop, rozwarcie już było, brzuch opadł i pobolewał- ale raczej ciążył po prostu, dziecko ustawione i nic dalej nie ruszało, jeszcze dwa dni przed porodem lekarz mi przedłużył zwolnienie o tydzień bo mówił że nic nie zapowiada zmian... poród zaczął się nagle, bez dodatkowych oznak i szybko poszło.

niegdy nie wiesz i nigdy nie przewidzisz.u mnie 37 tydz. i 3 dni dziecko wysoko,szyjka dluga twarda i zamknieta.lekarz kazal mi sie w dniu terminu zglosic na wywolywanie bo on tu raczej nie wrozy naturalnego porodu.3 dni pozniej odeszly mi wody a (niestety dopiero) po kolejnych 21 godzinach) zostalam mama.prawie naturalnie ;)obylo sie bez cc :)

Gość tak to już chyba jest
Hej, ja za 2 dni skończę 40 tydzień ciąży. Rozwarcie ? - brak Czop ? - nie odpadł Wody? - nie odeszły Brzuszek ? - opadł tydzień temu Skurcze ? - hmmm ciężko mi to nazwać skurczami, raczej stały silny ból jak na @ trwający już 3 dzień.... Aha ciągnie mnie jeszcze w kroczu, taki mocny ból z podbrzusza.... Do tego powiem wam dziewczyny, że tydzień temu byłam w szpitalu. Robiono mi test oksytocyną i w ogóle nie zareagowałam na niego.... To już się staje ogółem bardzo męczące.. dziecko rośnie teraz najwięcej, brzuch z dnia na dzień jest cięższy, rozstępy pękają już przez cały brzuch ;/ Bóle krzyżowe to coś okropnego, nie wiem jak się położyć.... W nocy wstaję ok 7 raz do toalety, dawno już nie spałam całej ;/ Moja mała ciągle ma czkawki i uderza mnie główką w podbrzusze, co dość boli... Chciałabym już urodzić ;(;(;(;(;(

Gość Agusia_06
Witam przyszłe Mamy :) Mam na sprzedaż ciuszki dla chłopca(rozm. 50-110) i dziewczynki (rozm.50-80) Rzeczy były zakupione w Holandii i są w b.dobrym stanie. Mogę przesłać zdjęcia na e-mail. Cena 4zł/szt

U mnie 2 tygodnie do terminu. Już ciężko tak czekać :( najgorzej jest w nocy... tak kopie, wierci sie, ma czkawke, uderza mnie głową w pęcherz... Ból masakra.. Spac sie nie da. Mogłaby już przyjść na świat :) A powiedzcie mi. Ide dzisiaj do lekarza i chce zapytac. Bo mam, jak sie dzidzia rusza, takie ukłucia w pochwie. To ukłucie trwa 1-2 sekundy bardzo boli ale później mija. To normalne? Też tak macie?

Gość gość
fasolka- tak to zdecydowanie normalne :) Ja miałam takie bóle od 37 tc a obecnie jestem w 40 tc

Gość Beatkabb24
witam jestem w 39tygodniu i mam takie bule miednicy ze az chodzic sie nie da normalnie masakra

No to się ciesze i nie :) dobrze że to nic złego :) Mnie jeszcze boli troche kregosłup, ciągle mam slurcze wieczorem, ale po 1 godzinie mijają... Takie fałszywe alarmy :) Z tym że te skurcze zauwazylam że nabierają na sile. Teraz ból az promieniuje na nogi, kregoslup a nawet dolne partie... :)