Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to już chyba jest

przed porodem pomocy

Polecane posty

Gość tak to już chyba jest

Dziewczyny, za 2 dni mam termin porodu. Chciałabym Was zapytać o kilka rzeczy : 1. Czy polecacie znieczulenie ZO ? Czy ono boli ? Czy jest bezpieczne? 2. Czy polecacie lewatywę ? Czy zrobienie lewatywy boli ? 3. Czy powinnam przy porodzie poinformować lekarza, że chcę mieć nacinanie krocza tylko jeżeli to będzie konieczne ? Czy zdać się na ich wiedzę i nie mówić nic ? 4. Czy przed porodem towarzyszyły wam wzdęcia ? Od paru godzin nie potrafię się opanować, ciągle mam wzdęcia I ogółem jakieś rady przed porodem od doświadczonych mam ? Co zabrać, czego unikać? Co robić w całym tym szoku porodowym ? ( może dodam, że nie mam żadnych przeciwwskazań do sn, dlatego nastawiam się na poród naturalny) Z góry dzięki za cenny rady !!!!!!!

Gość gość
3. TAK mówić, bo natną Ci standardowo - konieczne czy nie

Gość gość
Wybacz ale albo to kolejna twoja prowokacja (dość żałosna) albo dziewczyno jesteś jakaś (delikatnie mówiąc) nieprzytomna :O

Gość gość
1. Mama miała ZO przy okazji innej operacji. Nie bolało, żyje.

Gość gość
nie mmialam znieczulenia, lewatywy, naciecia. córka wazyla 3250. Porod był wywolywany, bolało najbardziej jak pekalam.

Gość pogodna z
2. Czy polecacie lewatywę ? Czy zrobienie lewatywy boli ? Lewatywa nie boli i dla własnego komfortu powinnaś się na nią zgodzić. 3. Czy powinnam przy porodzie poinformować lekarza, że chcę mieć nacinanie krocza tylko jeżeli to będzie konieczne ? Czy zdać się na ich wiedzę i nie mówić nic ? Tak, bo inaczej natną 4. Czy przed porodem towarzyszyły wam wzdęcia ? Od paru godzin nie potrafię się opanować, ciągle mam wzdęcia Wzdęcia, czy już masz bóle parte?

Gość gość
Biorąc pod uwagę, że ogólnie niewiele wiesz o tym, co się będzie działo przy porodzie, aż dziw bierze, że wiesz kiedy jest jego termin.

Gość pogodna z
Ale dlaczego nie chcesz nacięcia krocza. A co jak pękniesz? To będzie bolało, a nacięcia raczej nie poczujesz. Nie bój się, nie taki diabeł straszny jak go malują