Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2x mama

chcę mieć drugie dziecko

Polecane posty

Gość 2x mama

mam córeczkę, która ma dziesięć miesięcy i bardzo chce mieć drugie dziecko. Czy jest ktoś kto planuje tak szybko drugą ciążę? albo ma taką różnicę wieku między dziećmi?

Gość gość
to zależy jak rodziłaś bo jeśli miałaś cesarkę to wstrzymaj się może aż miną dwa lata dla własnego bezpieczeństwa bo mogą wystąpić komplikacje z blizną,a jeśli rodziłaś siłami natury i czujesz się na siłach być znowu w ciąży i zajmować się małym dzieckiem to bierz się do roboty!!!ja widzę same plusy tak małej różnicy wieku,póżniej będzie łatwiej jak dzieci podrosną.ja jestem w drugiej ciąży ale różnica to dwa lata,miałam cesarkę więc wolałam nie ryzykować i dojść porządnie do siebie

Gość 2x mama
rodziłam naturalnie, więc problem blizny akurat mnie nie trzyma. Troszkę przeraża mnie tylko czy dam rady z dwójkom bo poza mężem nie będzie mi miał kto pomóc ( a wiadomo, mąż cały dzień w pracy). Ale moje chęci przewyższają obawy i jestem już zdecydowana tylko chciałabym czasem popisać z kimś kto powie w trudnych chwilach "wiem przerabiałam to" albo "mam tak samo"

Gość gość
na początku będzie ciężko ale mała różnica wieku istnieje szansa że dzieci będę się razem bawić i potem będzie łatwiej jak już wyjdziesz z pieluch itp Ja też żałuje że się wcześniej nie zdecydowałam mam różnicę 4,5 roku.

witam , Ja też tak miałam, że chce zaraz następną ciążę, ale to trochę za szybko Twoje dziecko jest jeszcze za małe musisz się nią trochę nacieszyć kiedy będzie drugie dziecko nie będziesz miała tyle czasu co teraz a teraz będzie Cię najwięcej potrzebowało.Naciesz się pierwszym dzieckiem a kiedy poczujesz już ,że Twoje dziecko jest duże i już nie chce się przytulać zacznij się starać o drugie :) To jest tylko moje zdanie a zrobisz co zechcesz . :)

ja naprawdę chciałam druga ciążę siedziało mi to w głowie cały czas. Moje dziecko ma trzy latka wiec to jest dobra różnica wieku ,ale teraz zaczął się jąkać z niewiadomych przyczyn i potrzebuje jeszcze więcej uwagi jak był mały . Więc następna Ciążę planuje na marzec przyszłego roku :)

Gość gość
up