Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KingaStefankaFanka

W takiej sytuacji gotowałybyście obiad

Polecane posty

Wyobraźcie sobie, że mąż je obiad w pracy, a dziecko w przedszkolu :) Czy w takiej sytuacji gotujecie obiad w domu żeby zjedli sobie wszyscy razem, czy rezygnujecie z obiadu na rzecz lepszej kolacji...bo w sumie wszyscy obiad jedzą już poza domem i potem drugi raz...a dla siebie samej niespecjalnie warto gotować.

Gość gość
Dlaczego dla siebie samej nie warto gotować???

Gość gość co nigdy nie ma dość
Oczywiście że zrezygnowałabym z obiadu na rzecz np. ciepłej kolacji. Nie cierpię stać przy garach jak nie muszę :D

Gość gość
jakieś naleśniczki wszyscy zjedzą, a dziecko wiadomo ile zje w przedszkolu?

Nie jestem za bardzo za jedzeniem, dlatego uważam, że nie warto gotować ze względu na mnie :) mogę też zjeść coś na mieście, albo kanapkę i nie będę się czuła pokrzywdzona :) Co do dziecka to moje jest takie że wszystko zje, nie ma obaw żeby w przedszkolu nie zjadło obiadu. Zazwyczaj jeszcze woła o dokładkę.

Gość ja nie gotuje w ogole
maz je w pracy, dziecko w przedszkolu, ja w pracy i z pracy czasem przynosze jeszcze kolacje:P Tylko w wolne dni gotujemy badz idziemy na miasto, a jak mam wolne w tygodniu to jade do pracy na obiad:D

Gość gość
ja bym gotowała zupy- każdy napewno chętnie zje zupkę po pracy . A zupę to masz na 2-3 dni

Gość gość
Oczywiście, przecież JA jestem najważniejsza :D ( Jak nie będę się zdrowo odzywiać i o siebie dbac, to kto zadba o dzieci i męża??) A kolację w takiej sytuacji robiłby mąż - żeby była równowaga. Kobiety, szanujcie się! Jak wy się nie będziecie szanowac, to na pewno szacunku nie da wam mąz czy dziecko...

nie gotowałabym w takiej sytuacji obiadu. Możecie zjeść razem kolacje i śniadanie w weekend

Gość gość
Ja tez nie gotuje w domu,wyjatkiem sa wekendy wtedy mamy wolne to i upichcic cos wypada :")

Gość gość
Mimo,że teraz jestem w domu to rodzina za mnie zdecydowała,że mam nie gotować ;P Więc jak mąż jest cały tydzień w delegacji a dzieci jedzą obiad w szkole to ja zjem "byle co" Przynajmniej mogę zjeść jakieś sałatki i nie napychać się kaloriami ;P

Gość gość
Jak lubisz gotować i chce ci się- to OK. A jak nie, to po co?

Lubię gotować i chętnie gotuję kiedy mam czas :) ale niedługo zaczną mi się znowu studia, może jakaś praca...i jak sobie przypomnę ile się wtedy muszę nagimnastykować żeby ten obiad co dziennie upichcić to mi się go odechciewa :o :) nawet jeśli co drugi dzień gotowałby mąż to i tak sądzę że to bez sensu w sytuacji kiedy każdy już jest po jednym obiedzie...albo może być, jak w moim przypadku ;)

Gość gość
Ja bym gotowala nawet dla siebie samej, nie najadam sie kanapkami czy jakimis swinstwami.

Gość gość
Zamiast obiadu jedz lekki lunch, a wieczorem zrób porządną obiadokolację i tyle :)

Gość gość
Nie gotowalabym, zupy u nas tez nie ida. Robilabym,zreszta robie, pozne obiadokolacje. Jakies zapiekanki np. Nalesniki,czasem jakis gulasz. Ryba na parze z warzywami. Takie konkretne jedzenie. Jemy ok 17-18.potem juz bez kolacji. W prawdzie dziecko z nami nie je bo za male,ale mysle,ze nawykow zmieniac nie bede.

Gość gość
Ja też bym robiła raczej coś szybkiego na ciepło na kolację, albo po prostu kolacja wspólna. Ale i obiady nieraz robię szybkie, więc dużej różnicy nie ma.

Po prostu ze wspólnego rodzinnego obiadu przerzuć sie na wspólne kolacje :) a tu dowolność potraw jest duża :) a obiad w weekend. Chociaz w moim przypadku to i tak albo u jednej albo u drugiej mamy. Bo w weekendy chcą nas zobaczyć :)

Gość gość
nie pracujesz i nie chce ci się gotować? Na pewno gotowałabym coś co można odgrzać na kolacje a sama jem tylko lekkie kolacje, nie takie na ciepło tylko sałatka, kanapka i sok.

Niektórzy nie lubią obiadów, tak jak ja kiedyś np. nie jadałam śniadania... teraz sobie nie wyobrażam go nie zjeść. Grunt to odżywiac się zdrowo a nie posilkowo :) tak jak moja mama: "trzeba wszystko jeść!, trzeba jeść obiad, jak to tak bez obiadu..." paranoja :) jak pilnowała mojej siostrzenicy dosłownie co 30 sekund pytała czy coś zje...

Gość gość
Autorko ,ale ty pytasz ,czy oznajmiasz bo nie kumam? o co ci chodzi? sama to wymysliłas? rozkminiasz ? czy co? bo nie rozumiem ty chcesz obiady ,a maz nie ,czy ty nie chcesz gotowac ,a maz chce zebys gotowala? o co ci chodzi.Nie rozumiem bo jezeli pytasz ogolnie to to zalezne ejst od tego czy domownicy pojadaja sobie poza domem czy nie PROSTE I LOGICZNE

Gość gość
Gosciu nie rozumiesz?autorka pyta co inni by zrobili w takiej sytuacji. Wg.mnie pyta czysto z ciekawosci. Sama nie raz zadaje pytania,zeby rozeznac sie jak inni postepuja a nie by inni mi cos powiedzieli bym zrobila tak i tak.

Gość celina e
Nie gotowalabym,bo ja obiadow nie lubie jes . Takiego wielkiego daniska. Jakos mi tak potem ciezko. Wole tu cos skubnac,tam skubnac- wiec ten obiad to by nie byl dla nikogo

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi🌻 Macie rację :) przerzucę sie na jakieś lepsze kolacje :) też mi sie wydawało że taki pomysl jest w mojej sytuacji najlepszy. I właśnie dlatego pytałam - żeby przeczytać co inni zrobiliby na moim miejscu :) I tak, nie pracuję obecnie zbyt regularnie, a mimo to planuję nie gotować obiadów poza weekendami :) wiem, jestem leniem i dobrze mi z tym :p

Gość gość
ja jestem w podobnej sytuacji ,nie gotuje dla siebie ,gotuje i to nie zawsze tylko w weekend .dla samej siebie by mi się nie chciało