Gość olgalolga Napisano Wrzesień 23, 2013 Otóż jak w temacie, jestem w klasie maturalnej noi za niedługo trzeba będzie podjąć decyzję jaki kierunek studiów wybrać. Na maturze planuję zdawać na rozszerzeniu: angielski, historie, wos i matematykę. W kwestii planowania przyszłości mam 3 scenariusze: I - studia prawnicze - choć zdaję sobie sprawę z realiów panujących na rynku pracy, to teoretycznie nie powinnam się martwić ze względu na fakt iż połowa mojej rodziny to prawnicy (zarówno sędziowie jak i posiadający własne kancelarie adwokaci i radcowie prawni). Choć może to głupio zabrzmiało nie sugeruję że w życiu należy bazowac na znajomościach ale start miałaym jednak ułatwoiny. Tylko tutaj pojawia się pytanie - czy warto zostac w Polsce?? Pomimo że naprawdę ten kraj lubię i nie należę do grona rozpieszczonych kosmopolitów to jednak rzeczywistość tak kolorowo nie wygląda, a po studiach prawa raczej nie miałabym mozliwości wyjazdu... II - finanse i rachunkowość - jest to ciekawa jak dla mnie alternatywa, z tymże o ile matmę kocham to przedsiębiorczości nienawidzę. Boję się czy nie jestem zbyt temperamentna na wykonywanie monotonnego zawodu księgowego. III - I tutaj właśnie pytanie do Was: jaką inną alternatywę byście mi polecili?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach