Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mokrympoliczkiemosuchąkartkę

Fantazje seksualne a wiara w Boga

Polecane posty

Tak i to dla Tych swoich wielkich politycznych i ekonomicznych celów ustanowił zakazy, których nie przestrzega 90% ludzi? Weź Ty człowieku pomyśl - gdyby Kościołowi chodziło o wpływy i władzę zezwoliłby na antykoncepcje i seks przed ślubem,, bo miałby pełne kościoły... Czy Ty naprawdę tego nie widzisz? Twoje argumenty nie trzymają się logiki.

Gość XPMaximusXPX
niedouczonym dewotem, coś oślepł od tej miłości do Pana Boga

Gość gość
...SODOMIAAAA---- karą śmierci była obłożona ...może dlatego taka rajcójąca .....coooo?

Gość XPMaximusXPX
twojej pokręconej logiki na pewno nie.

Gość gość
no, temat prowokacyjny,nie ma już tak głupich ludzi,ale gratuluję pomysłu

Gość Kalafiornik51
Autorka jest żywym przykładem tego, jak źle może wpłynać na psychikę życie zgodne z przykazaniami KK. Teraz odczuwa wyrzuty sumienia i się dręczy - czy o to Bogu chodzi jako kochającemu ojcu?

Gość XPMaximusXPX
do któregu kręgu Piekła, bo w kręgu 8, przed ostatnim, zaraz potem już Lucyfer, są katolicy i średniowieczni papieże, a będę w kręgu pierwszym razem z ludźmi sprzed narodzin Jezusa

Gość gość
Mokrympoliczkiemosuchąkartkę Zostałam wychowana w typowej katolickiej rodzinie i to sprawia, że mam problem ze swoją seksualnością. Chciałabym się bez wahania oddawać rozkoszy seksualnej, ale moja wiara mi nie pozwala... xxxxx czyli chciałaby sie puszczać na prawo i lewo i jeszcze czuć z tego satysfakcję ?:D nie da się .

Gość Kalafiornik51
Ja tam autorkę rozumiem i współczuję tych chorych wzorców, z jakimi miała do czynienia do tej pory. Katole to szkodliwe jednostki, które chcą nam zniszczyć życie na ziemi.

O budowie piekła nie wiemy nic, a Ty dalej buduj swoją eschatologię na podstawie dzieł literackich :D Autorka, gdyby żyła jak Pan Bóg przykazał, by się nie męczyła. Więc problemem jej udręczeń jest życie niezgodnie z Bogiem :) Proste :) Choć wiem jak trudno okiełznać swoją seksualność, zwłaszcza w gimnazjum :)

Gość XPMaximusXPX
no to autorko pozostaje ci tylko, przeczytać Katolicki Regulamin Stosunków Płciowych dostępny w sieci, przeczytałem mimo, że jestem bezbożnikiem i będę się smażył w Piekle hahahahahahahaha

Gość XPMaximusXPX
nie wiesz nic bo jesteś nieukiem, nieoczytanym

Gość pomaranczlala
@mateuszr1989, no niestety tu się mylisz. Dante swoją "Boską komedię" napisał na podstawie wielorakich tekstów Ojców i Doktorów Kościoła. To nie jest czysta fikcja literacka, mimo że element fikcyjny niewątpliwie odgrywa w nim dużą rolę.

Mówię o nauce Kościoła, Ty o fantazjach pewnego pana ze średniowiecza :) O Niebie i o piekle nie wiemy nic, taka prawda. Kolejne argumenty ad personam - pogrążasz się coraz bardziej :)

ale dlaczegóż autorka jest taka dręczona skoro w Boga nie wierzy ?a tylko wychowała sie w rodzinie katolikiej i to pewnie dość tradycyjnie katolickiej :) A jeśli jednak sumienie ją oskarża to jednak wierzy ?

Gość Izzzabellaaa
Dlatego zostałam ateistką. Wiwat życie ziemskie!

Ojcowie i doktorzy Kościoła jeśli pisali o piekle czy niebie, pisali tylko o swoich wyobrażeniach. Nic więcej. Nigdy tam nie byli i ich wypowiedzi w tej sprawie dla katolika są z poznawczego punktu widzenia nic nie warte.

a ojcowie i doktorzy koscioła na jakiej podstawie opisali i nazwali piekło ?:D

Gość pomaranczlala
Na podstawie analiz świętych tekstów i objawień oficjalnie uznanych przez Kościół Katolicki za prawdziwe.

a jakież to śa te święte teksty ? kto jest ich autorem ? czy przypadkiem nie tacy sami ojcowie i doktorowie kosćioła tylko starsi ?

Gość pomaranczlala
@mateuszr1989, przykro mi, ale teraz bluźnisz. Te teksty Ojców i Doktorów Kościoła są uznane za święte i zgodne z prawdą przez ich badaczy i ostatecznie KK.

Gość XPMaximusXPX
znasz tylko jeden zwrot po łacinie , biedaku? nie przyjęli do seminarium i sfrustrowany.....

Gość Kalafiornik51
Dewotko, skończ już się tutaj popisywać. Współczuje Twojemu staremu, musisz być niedoj****a :D

Gość pomaranczlala
Owszem. Tacy sami. I apostołowie, i inni osobiści świadkowie działalności Chrystusa i cudów.

Gość XPMaximusXPX
Mateuszu a poczytać ojca Pio to nie łaska, młody dewocie....

Nie bluźnię. W objawienia prywatne wierzyć nie trzeba - poczytaj Katechizm. Poza tym Ojcowie i doktorzy Kościoła zwykle objawień nie mieli. Pisali o swoich wyobrażeniach - mogli mieć rację, a mogli jej nie mieć. "Ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało". Nie zarzucaj mi bluźnierstw, bo widzę, że o teologii wiem więcej niż Ty :)

są uzanawane za święte i zgodne z prawdą .... przez innych ludzi . TE " śięte teksty " są naukami ściśle ludzkimi, przez ludzi spisanymi i przez ludzi powtarzanaymi . Ludzie także widżą w nich nieścisłości i brak logiki . Jedynie Biblia -całość jest Pismem Świętym i bezbłędnym

Gość vanitas vanitatum et omnia van
"Dlatego zostałam ateistką. Wiwat życie ziemskie!" Jednym słowem, wybrałaś szatana.