Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karierowiczka a my tu w UK niby gary zmywamy

Polecane posty

Gość Hanna Lisek
zawsze lepiej zmywac Gary w UK niz w Polsce lepiej placa :P, :P, :P

Gość gość
Skonczy te swoja administracje i dolaczy do as , ale takiej to nawet tutaj na gary nikt nie wezmie... No to my polacy w UK mamy juz latke przyszyta. Polska to kraj durniow.

Gość gość
Zawisc i mysli , ze jest lepsza, czy o co chodzi?

Gość gość
Po tym studium na prowincji i administracji to ją do garów lub biedronki na kasę bez problemów wezmą.

Gość gość
Ja tam jestem ciekaw jak sobie teraz radzi ta legenda :D Typ pozamiatał, typowy POlaczek ;) www.youtube.com/watch?v=wMdpEjGEkGI

Gość gość
Moze i kasa za zmywanie garow w UK "lepsza", ale i zycie drozsze, na jedno wyjdzie.

Gość gość
na jedno nie wyjdzie! kasa cztery razy większa a ceny (tylko wynajmu!) dwa razy wyższe! żarcie w takiej samej cenie a samochody o połowę tańsze niż w Polsce!!!

Gość gość
Wyjdzie, wyjdzie. Zycie w pokoju, myslisz, ze to takie fajne? Jak zarabiasz minimalna to za caly etat masz ok.£900. Myslisz, ze to starczy na czynsz, rachunki, utrzymanie samochodu, jedzenie, ubrania??? :D Ahaha, dobre...

Gość gość
a od kiedy to minimalna ma starczyć na utrzymanie samochodu, ciuchy i przyjemności??? jak sama nazwa wskazuje ma starczyć na byle jaki kąt do spania i żeby z głodu nie zdechnąć!!!

Gość gość
To co w UK płaci sie za jeden ,czesto mały pokój ze wspolną łazienką,kuchnią to w PL opłacam mieszkanie ,własnosciowe 3 pokojowe. W UK samochody moze i tansze,benzyny mozna za wypłate wicej kupic,ale utrzymanie drozsze niz w PL.O naprawach nie wspomnę.

Gość gość
Zycei na kupe mozna zniesc jezeli sie studiuje.Jedzie na urlop i nie przeszkadza komus kilkanascie dni mieszkac w pensjonacie ze wspolna kuchnia,łazienką lub za granica na saksach. Bo zycioe na kupe wtedy gdy przyjechało sie na stałe do jakiegos panstwa jest po prostu okropne i niech mi nikt nie pisze,ze takie zycie jest wspaniałę jezeli ktos latami mieszka z kims.

Gość gość
Z tego co wiem to na kupie mieszkają ludzie , którzy tu tylko na zarobek przyjechał. Nieznam nikogo , kto jest tu dluzej niz 4 lata i mieszka na kupie.

Gość gość
A to dobre. "Na kupie" mieszkaja tez Ci, co malo zarabiaja!

Gość gość
12:49 Dawno nie czytałem takich bzdur :D Przyznaj się, przeliczałeś funty na złotówki czy porównywałeś Pierdziszewo Małe z Londynem ? A może jedno i drugie

Gość gość
tak to jest jak ktoś w d.u.p.i.e był i g.ó.wno widział - ale się mądruje!!!

Gość gość
NIe trzeba byc aby wiedziec. Jezeli mieszkasz poza granicami PL.Zarabiasz ich najniższa krajową to neistety na kupie siedzisz,nawet jak na stałe już się jest. No chyba,ze UK dała socjalne mieszkanie,dopłaca do wszystkiego,wiec zgodze sie,ze mozna noramlnie zyc,ale to zycie nie jest wypracwoane z pracy własnych rąk czy mózgu,tylko po prostu wyżebrane i utrzymywane na koszt bogatszych podatników.

Gość gość
A Polacy w kraju mysla, ze w luksusach siedzisz jak zarabiasz £1000, bo na zlotowki przeliczaja. O zgrozo. A jak masz £2000 no to juz w ogole jestes Kulczyk :D

Gość gość
Zmywanie garów to zmywanie garów wszędzie :D

Gość juz widze jak
w polsce zarabiasz 1000 zl i sam mieszkanie wynajmujesz hehe. a w uk jak malo zarabiasz to mozesz sie przynajmniej starac o dodatek mieszkaniowy i wtedy bedzie cie stac na wynajecie malego mieszxkania zeby jak to ktos ujal "nie mieszkac na kupie" a swoja drogo nie znam tu nikogo kto przyjechal z mysla o zamieszkaniu na stale i kto wynajmuje mieskzanie z kims obcym. A juz nie wspomne o ludziach, ktorzy sobie mieszkania na kredyt kupuja.... ale nie ma jak wiedziesz wszystko najlepiej jak sie nawet tam nie bylo albo slyszalo wszystko ok kolegi lub kuzyna hehehe

Gość gość
Ja znam mnóstwo ludzi w Londynie, którzy mieszkają 'na kupie'

Gość gość
gówienne muchy często mieszkają na kupie!

Gość nie no jasne
a ci dalej swoje z tym londynem. Ludzie UK to nie tylko Londyn - jesli ktos wie ze bedzie zarabial minimu to sie nie pcha do stolicy. Kazdy normalny czlowiek to wie i tylko jacys ulomni nadal siedza w londynie skoro maja taka niska stawke. To normalne - nie stac mnie zyc w takim drogim miescie to sie wyprowadzam i zyje gdzie indziej gdzie ceny calego mieszkania sa takie jak za wynajecie pokoju w londynie

Gość gość
To ja pod mostem siedziec powinnam, bo za moje 16 gdz tyg. Dostaje tylko 720 f. Dzięki Bogu wiec za tego męża, :p,na kupie nie mieszkalam nigdy, nawet zarabiając kiedyś najnizsza. Zawsze z mężem mieszkaliśmy sami..a teraz place kredyt za 2 bez w 5 strefie Londynu, cale 420 f:D no mieszka. Juz na kupie, bo doszla corka:p a co do kariery, to zaczynalam od mycia kibli za 8 f za gdz. Nastepnie legalnie za najnizsza, po 2 latach, pracuje w garniturku za trochę powyżej 11 za gdz. Moze nie wielka rewelacja, ale praca typowo humanistyczna, i warunki pozwalające na opieke nad dzieckiem , dla mnie rewelacja:)

Gość gość
Mowimy tutaj tez o przypadkach kiedu osoba musi radzic sobie sama a nie wtedy kiedy wieksza czesc dochodow przynosi maz, wiadomo ze przy dwoch dochodach to jest inna historia. Jakbys miala sama zyc za najnizsza to tylko pokoj by ci zostal wiec skoncz udawac madrzejsza niz jestes.

Gość gość
5.09.13 [zgłoś do usunięcia] nie no jasne,to Ty sie uczepiłkas tego Londynu.Ja np.pisdze czały czas o miejscowosciach poza Londynem.Wszedzie za najniszsza,gdy pracuje tylko jedna osoba,majaca na uutrzymaniu rodzinę po prostu zyje b.skromnie.