Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd bierzecie mięsko dla niemowlaków

Polecane posty

Gość gość

Bo dla takich małych dzieci najzdrowsze jest ekologiczna sprawdzona cielęcinka, kurczaczek, króliczek. I co każda z was ma zaprzyjaźnionego hodowce, który ma swoje zwierzęta? Nie atakuje, tylko po prostu pytam bo nie wierze że tak jest

Gość gość
Tyle zdrobnień w krótkiej wypowiedzi. ;P

Gość gość
Z d**y. Wieprzowej albo wołowej.

Gość gość
Moje niemowlątko je cielątko i kurczątko od pradziadziusia i prababusi z wioseczki.

Gość gość
i wszystkie mamy mają babciów i dziadków na wsi ? Nie wierze

Gość gość
bo wydaje mi się, że większość kupuje zwykłe mięso w supermarkecie a tu się chwalą, że mają łekologiczne z wioski

Gość gość
Moja na pół roku i królika kupuje od kolegi który hoduje. Kurczaka wujek mi załatwia na farmie u swoich znajomych jak bierze dla swojego syna to odrazu dla mnie. Wołowiny Narazie nie Dawalam ale pewnie kupię w jakimś sklepie miesnym bo inaczej nie załatwie. Wieprzowinę dostanie chyba dopiero w grudniu bo kupimy wtedy świnie od teściowej sąsiada. Chyba że uda sie coś wcześniej załatwić ale to sie okaże. Może jeszcze coś sie zmieni i kupię w sklepie.;D

Gość gość
Królika kupuję w Lidlu, jak jest promocja. Kaczkę, kurczaka, indyka, wieprzowinę (schabowe, mielone) w Biedronce albo w Lidlu, czasem w Kauflandzie. Dziecko ogólnie je to co my, przecież to taki sam człowiek.

Gość moi rodzice akurat
Mieszkaja na wsi. Kroliki tata zaczal hodowac. Hoduje tez kaczki i kury. Swinie,kiedys,teraz wola kupic od sasiada. Z wolowina mamy problem.pewnie dam ze sklepu.

Gość moi rodzice akurat
A nie ze sklepu. Przepraszam:)zapomnialam o rodzinie drugiego zmarlego meza mojej babci,bo maja rzeznie :)

Gość gość
ze wsi.rodzice na wsi maja dzialke a ze to typowa wies to ludzie hoduja zwierzaki no wiec mamy..

Gość KingaSyefankaFanka
Jak to skąd :) mój mąż codziennie odrzutowcem leci na Syberię upolować zwierzaczka na mięsko dla dziecka :) wiadomo że tam powietrze najczystsze i mięsko z takiego zajączka normalnie super klasa :p

Gość gość
a ja nie ma rodziny na wsi, mieszkam w dużym miesecie, i daje słoiczkowe i tyle :)) jak skończy rok to może będę kupować gdzies już normalne

Gość gość
ze szczura

Gość gość
Przypełza

Gość ekologiczna matka
a ja sama hoduję świnkę, króliczki i kurki i osobiście je rżnę i patroszę, żeby dzidziuś miał najlepsze mięsko. marketom nie ufam!

Gość gość
Ze słoiczków. Dziecko je królika, jagnięcinę, indyka, wołowinę w daniach ze słoiczków. Jeśli ja mu coś tam gotowałam to dawałam pierś z kurczaka, normalnie ze sklepu. No i raz zrobiłam mu pulpeciki z mięsa mielonego z indyka (z lidla chyba).

Gość gość
aa dodam, że my również nie jadamy królika, indyka czy tam innego mięsa.. tylko jak już to właśnie filet z kurczaka (smażony w panierce, w papirusie) albo pałki/ćwiartki kurczaka w daniach z woreczka, ewenetualnie mięso mielone (jako kotlety czy tam z piekarnika).. Więc nie będę kupowała dla dziecka odrobinki innego mięsa..

Gość gość
kurczak-sklep, niedaleko, wiem, że mają świeże, dziadkowie hodują-bardziej dla jajek i jak zabiją, mama gotuje rosół to najpierw odlewamy Małemu "wodę", potem mama przyprawia, dajemy mu mięso z rosołu, marchewkę i makaron i je rosół z nami. Ma 8 mcy królik-dziadkowie trzymają, ostatnio zabijali, to 1 był dla Kuby, poodcinałam mięso i zamroziłam. indyk-tylko w słoiczkach, u nas się mięsa z indyka nie jada. cielęcina-to samo co indyk.

Gość gość
Mięso kupuję na rynku. Nie daję dziecku mięsa z marketu, szczególnie tego paczkowanego. Warzywa kiedyś kupowałam ekologiczne przez interenet, ale teraz przy drugim dziecku daję normalne z marketu lub z rynku (bez znaczenia bo i tak to wszystko jest sypane).

Gość gość
Kupuję w sklepie mięsnym. Mam taki na osiedlu, nie jakis firmowy. Maly sklep z dobrym miesiem.Ewentualnie Olewnik.