Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocniczka333

sprawdzony przepis na sernik

Polecane posty

Gość pomocniczka333

szukam przepisu ktory WYJDZIE, bo mam problemy z sernikami, czesto mają beznadziejną konsystencję :( macie sprawdzone przepisy?

Gość zboku
sernik wiedeński ze strony Kuronia jest banalnie prosty i po prostu nie ma możliwości żeby coś nie wyszło :P

Gość gość
ja zawsze pieke sernik z serka homogenizowanego, takiego we wiaderku. i najczesciej z waniliowego i wtedy odpowiednio mniej slodze. ale przyznam, ze moj sernik zawsze jest taki hm...lekki, dla niektorych malo sernikowy.

Gość gotuje bo kocha87
ja robilam ten sernik ostatnio i NIE MOZE się nie udac :)) pyszny jest! Do ciasta potrzebne nam będzie: 1 kg białego sera (zmielonego w wiaderku, doskonale sprawdzają się nawet marki własne marketów), 200 g cukru (sernik wychodzi dość słodki, można więc dodać mniej) 3 łyżki mąki pszennej 5 jajek małych lub 4 duże 125 ml śmietanki 30 lub 36% otarta skórka z 1 cytryny (lub cukier waniliowy jeśli wolimy sernik o tym smaku) rodzynki (opcjonalnie) dekoracja – np. pocięty na plasterki banan Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. (Z serem wprost z lodówki też się udało, ale lepiej nie ryzykować.) Na spód i wierzch: 170 g ciasteczek kakaowych (np. Łakotek) 50 g masła Przygotowanie: Miksujemy powoli ser, cukier i mąkę, uważając przy tym by zbytnio nie napowietrzyć masy. Następnie dodajemy po jednym jajku dokładnie łącząc je z innymi składnikami. Na koniec dodajemy śmietankę i otartą skórkę z cytryny. Spód stanowią dokładnie pokruszone (np. w moździerzu) 2/3 potrzebnych ciasteczek, które łączymy z roztopionym masłem. Ciasto pieczemy przez 20 min w 175C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120C i pieczemy kolejne 1,5h- 2h. Sernik powinien być zbity na środku i lekko zarumieniony. Chłodzimy go w temperaturze pokojowej a następnie w lodówce. Na wierzch rozsypujemy resztę dokładnie pokruszonych ciastek i dekorujemy wedle uznania.

Gość kochikochiii
szkoda że zdjęć nie macie :D az slinka cieknie, się zachcialo jesc:D

Gość gotuje bo kocha87
tu masz foty, o ile mi linka nie skasują;p www.blog.krainaobrusow.pl/sernik-cytrynowy-na-jesienna-depresje/

Gość kochikochiii
mniam! ale pysznie wygląda <3 pycha pycha! <3

Gość 4344343gg
biore w ciemno to ciasto, wygląda jak od mamy :D

Gość yumkaas
ja lubię wersje letnie serników, czyli na zimno :) a sernik amerykanski jedliscie? tylko ja sie pboje go zrobic

Gość yumkaas
oo widze ze na tym krainaobrusow tez jest na zimno:D czyli mowicie, ze sprawdzone przepisy z tej strony sa:?

Gość gotuje bo kocha87
nikt tego nie powiedzial jeszcze, ale ja powiem ;) robilam wszystkie przepisy jakie sie tam pojawiaja i serniki sa najlepsze, wiec polecam :)

Gość yumkaas
no i swietnie, bede robic! :)

Gość gość
Sernik z rosą:)zawsze wychodzi!

Gość gość
Dobry jest ser w wiaderku z Lidla 1kg pilos, ale nie homogenizowany tylko ten "twaróg na sernik".

Gość gość
tylko naturalne produkty gwarantują udane ciasto i my kupujemy twaróg w kostkach po 200g a nie w wiaderkach i mielimy przez maszynkę do mięsa