Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocniczka333

sprawdzony przepis na sernik

Polecane posty

Gość pomocniczka333

szukam przepisu ktory WYJDZIE, bo mam problemy z sernikami, czesto mają beznadziejną konsystencję :( macie sprawdzone przepisy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zboku
sernik wiedeński ze strony Kuronia jest banalnie prosty i po prostu nie ma możliwości żeby coś nie wyszło :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja zawsze pieke sernik z serka homogenizowanego, takiego we wiaderku. i najczesciej z waniliowego i wtedy odpowiednio mniej slodze. ale przyznam, ze moj sernik zawsze jest taki hm...lekki, dla niektorych malo sernikowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo kocha87
ja robilam ten sernik ostatnio i NIE MOZE się nie udac :)) pyszny jest! Do ciasta potrzebne nam będzie: 1 kg białego sera (zmielonego w wiaderku, doskonale sprawdzają się nawet marki własne marketów), 200 g cukru (sernik wychodzi dość słodki, można więc dodać mniej) 3 łyżki mąki pszennej 5 jajek małych lub 4 duże 125 ml śmietanki 30 lub 36% otarta skórka z 1 cytryny (lub cukier waniliowy jeśli wolimy sernik o tym smaku) rodzynki (opcjonalnie) dekoracja – np. pocięty na plasterki banan Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. (Z serem wprost z lodówki też się udało, ale lepiej nie ryzykować.) Na spód i wierzch: 170 g ciasteczek kakaowych (np. Łakotek) 50 g masła Przygotowanie: Miksujemy powoli ser, cukier i mąkę, uważając przy tym by zbytnio nie napowietrzyć masy. Następnie dodajemy po jednym jajku dokładnie łącząc je z innymi składnikami. Na koniec dodajemy śmietankę i otartą skórkę z cytryny. Spód stanowią dokładnie pokruszone (np. w moździerzu) 2/3 potrzebnych ciasteczek, które łączymy z roztopionym masłem. Ciasto pieczemy przez 20 min w 175C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120C i pieczemy kolejne 1,5h- 2h. Sernik powinien być zbity na środku i lekko zarumieniony. Chłodzimy go w temperaturze pokojowej a następnie w lodówce. Na wierzch rozsypujemy resztę dokładnie pokruszonych ciastek i dekorujemy wedle uznania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kochikochiii
szkoda że zdjęć nie macie :D az slinka cieknie, się zachcialo jesc:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo kocha87
tu masz foty, o ile mi linka nie skasują;p www.blog.krainaobrusow.pl/sernik-cytrynowy-na-jesienna-depresje/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kochikochiii
mniam! ale pysznie wygląda <3 pycha pycha! <3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 4344343gg
biore w ciemno to ciasto, wygląda jak od mamy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yumkaas
ja lubię wersje letnie serników, czyli na zimno :) a sernik amerykanski jedliscie? tylko ja sie pboje go zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yumkaas
oo widze ze na tym krainaobrusow tez jest na zimno:D czyli mowicie, ze sprawdzone przepisy z tej strony sa:?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo kocha87
nikt tego nie powiedzial jeszcze, ale ja powiem ;) robilam wszystkie przepisy jakie sie tam pojawiaja i serniki sa najlepsze, wiec polecam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yumkaas
no i swietnie, bede robic! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sernik z rosą:)zawsze wychodzi!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobry jest ser w wiaderku z Lidla 1kg pilos, ale nie homogenizowany tylko ten "twaróg na sernik".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko naturalne produkty gwarantują udane ciasto i my kupujemy twaróg w kostkach po 200g a nie w wiaderkach i mielimy przez maszynkę do mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×