Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guzek w piersi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jakoś 3 tygodnie temu miałam robione usg piersi które nie wykazało zadnego guzka, ale od jakiś trzech dni wyczulam u siebie w piersi guza wielkości ok 2 cm. Nie wiem co to może być bo przecież byłam badana i usg nic nie wykazało. powiedzcie czy przed okresem zdazyły Wam sie takie sytuacje

Gość gość
moze to byc powiekszony wezel chlonny, poczytaj o tym, przed okresem mi jeden sie tak powieksza i pobolewa

Gość gość
w sumie może być bo jestem tez po chorobie. Raczej nie jest możliwe żeby w przeciagu 3 tygodni rozwinał sie jakis rak?

Gość gość
Musisz to sprawdzic, bo być może usg nie było zrobione zbyt dokładnie i tego guzka nie "zobaczyło". Lepiej zbadaj to jeszcze raz. Koniecznie!

Gość gość
Ja bym poczekała na okres i jeśli nie zniknie to poszła jeszcze raz na badanie. Nie stresuj się, chociaż wiem, że to łatwo powiedzieć bo kiedyś leżałam z guzem piersi w szpitalu (moja mama zmarła bardzo młodo na raka piersi) i byłam tak zeschizowana, że masakra.

Gość gość
to moze byc włokniak, ja to mialam w wymiarach 1,5cm x2cm i wycięlam

Gość gość
Może to być nawet gruczoł mleczny, bez paniki.

Gość gość
tez wyczuwałam guzki i ginekolog zdiagnozowała mi to jako mastopatie czy jakoś tak. Na usg nic mi nie wyszło tylko jakies zwłóknienia właśnie.