Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolor farby do włosów

Polecane posty

Gość gość

aktualnie mam na łepetynce coś takiego : https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlNJ_alSFIfyfgsFFo26dhL_N2UbbKpf34fERDAy_zGoSOr1Zs mam juz odrosty, musze farbować włosy i chcę zmieszać DWIE FARBY Z JOANNY 1. Multi Cream Color > 36 – królewski burgund 2. Multi Cream Color > 41 – czekoladowy brąz myślicie, że wyjdzie coś fajnego, co zrobić żeby wyszedł taki bardziej blask burgundowego niż brązowego?

Gość hjfcxkm
No czekoladowy brąz wyjdzie jak brąz. Jak chcesz burgund to raczej ten pierwszy kolor. Aczkolwiek moze tez wyjsc Ci cos na kształt wiśniowo buraczkowego, zdarza sie przy takich kolorach.

Gość gość
ale mam zamiar je zmieszać

Gość hjfcxkm
Bez sensu. Jak ci nie zalezy to mozesz sprobowac ale prawdopodobnie ta ciemna zdominuje jasniejsza i wyjdzie po prostu brąz z jakąś lekką poświatą burgundu. Na Twoim miejscu poszukalabym jakigos koloru, który Ci sie podoba i nie trzeba mieszac, bo wlosy masz dosc jasne i powinno raczej ladnie chwycic wszystko co ciemniejsze.

Gość gość
właściwie to długo szukała takiego koloru, ale nie mogę znaleść i się zdecydować ... :/.. trwałe brązy zawsze szybko mi się wypłukiwały, a nie chcę takiego do końca burgundowego .. dlatego chcę je zmieszać. Licze na to , ze burgundowy przytrzyma ten brąz chociaż w małym stopniu

Gość hjfcxkm
Nie, to tak nie działa. Jak sie mają szybko wypłukać to i tak się wypłukają. Zresztą farby z Joanny ogólnie dosc szybko się wypłukują. Poza tym wszystko co ma odcien burgundowy i podobne tez dosc szybko zmieni odcien, wypłowieje, spierze się.. Spróbować mozesz, bo powinno wyjść raczej bez tragedii, ale przy mieszaniu farb nigdy nie wiadomo czego sie spodziewać. Sama mieszam i często jestem zaskoczona, ale akurat mi to nie przeszkadza bo lubie eksperymenty.

Gość gość
podepne sie pod temat- jakiej firmy farby polecacie? Chodzi mi o jakies raczej tansze... Aktualnie musze liczyc kazdy grosz, wiec musze wrocic do samodzielnego farbowania, teraz mam wyplukany rudy, mysle nad rudym albo jakims jasniejszym brazem