Gość Aldąka Napisano Wrzesień 24, 2013 Chciałabym, żeby 23 września był Dzień Starych znajomych. W kalendarzu jest wiele różnych "dni" - przytulania, pluszowego misia, dzień taki, dzień inny - prawie wszystkie dni w kalendarzu mają jakąś myśl przewodnią, czy też, powiedzmy, hasło. czoraj usłyszałam o różnych sposobach świętowania na świecie równonocy jesiennej. U nas świętuje się, owszem pierwszy dzień wiosny, ale nie czcimy w żaden sposób zrównania dnia z nocą jesiennego, właśnie 23 września. Ponieważ moja mama i właśnie pewna od lat znajoma osoba mają tego dnia urodziny, dla mnie jest to dzień, który z tego względu zauważam i wyróżniam. a może inni też chcieliby, tak jak ja, żeby stał się dniem starych znajomych? Wiadomo, że krępujemy się tak ni z gruszki ni z pietruszki zadzwonić do kogoś po paru lub więcej latach, a tak, byłaby ku temu okazja i miłe kontakty można by było czasem odnowić. Czy ktoś byłby też za tym i jak to zrobić, aby pomysł się upowszechnił? Nadejście jesieni skłania do refleksji, uświadamiamy sobie, że czas szybko mija - okazja, żeby sprawić sobie nawzajem miłą niespodziankę może się przydać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach