Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Aldąka

Dzień Starych Znajomych

Polecane posty

Gość Aldąka

Chciałabym, żeby 23 września był Dzień Starych znajomych. W kalendarzu jest wiele różnych "dni" - przytulania, pluszowego misia, dzień taki, dzień inny - prawie wszystkie dni w kalendarzu mają jakąś myśl przewodnią, czy też, powiedzmy, hasło. czoraj usłyszałam o różnych sposobach świętowania na świecie równonocy jesiennej. U nas świętuje się, owszem pierwszy dzień wiosny, ale nie czcimy w żaden sposób zrównania dnia z nocą jesiennego, właśnie 23 września. Ponieważ moja mama i właśnie pewna od lat znajoma osoba mają tego dnia urodziny, dla mnie jest to dzień, który z tego względu zauważam i wyróżniam. a może inni też chcieliby, tak jak ja, żeby stał się dniem starych znajomych? Wiadomo, że krępujemy się tak ni z gruszki ni z pietruszki zadzwonić do kogoś po paru lub więcej latach, a tak, byłaby ku temu okazja i miłe kontakty można by było czasem odnowić. Czy ktoś byłby też za tym i jak to zrobić, aby pomysł się upowszechnił? Nadejście jesieni skłania do refleksji, uświadamiamy sobie, że czas szybko mija - okazja, żeby sprawić sobie nawzajem miłą niespodziankę może się przydać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować