Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już wkrótce studentka

Co jest potrzebne na studiach

Polecane posty

Chodzi mi o przybory typu coś do notowania, długopisy itp. Czy na studiach też prowadzi się jakieś zeszyty, które ktoś sprawdza tak jak w szkole czy jest tylko indywidualna sprawa studenta co i czy w ogóle tam coś zapisuje?

Gość 0 Terenia 0
Tak, profesorowie sprawdzają studentom zeszyciki po każdym wykładzie/ćwiczeniach i w zależności od ich prowadzenia przybijają pieczątki własnoręcznie wykonane z ziemniaka :classic_cool:

Gość 100 twarzy Greya
zalezy jakie to studia :)

Gość gość
To nie podstawówka, na studiach nikogo nie obchodzi czy notujesz w ogóle. Duże zeszyty, kołonotatniki, zakreslacze- to moje podstawowe typy. W przypadku studiów technicznych koniecznie przybory kreslarskie i kalkulator :D

Nam na laboratoriach sprawdzają zeszyty, bo w nich piszemy sprawozdania z syntez i analiz ;] także wiesz.

Nie nabijajcie się, w końcu kto pyta nie błądzi :) Kierunek studiów - zarządzanie. Kalkulator pewnie się przyda, dzięki :) A jeśli chodzi o zeszyty, to według jakich kryteriów je prowadzicie? Np. do wykładów jeden, do ćwiczeń inny, czy według przedmiotów?

No właśnie, a co do laboratoriów, to są one na każdym kierunku, czy tylko na chemicznych, biologicznych i innych podobnych?

Gość 0 Terenia 0
24.09.13 [zgłoś do usunięcia] Kierunek studiów - zarządzanie." O, to będziesz przebierać w ofertach pracy jak w ulęgałkach :D Zazdroszczę :classic_cool:

Gość gość
laboratoria czyli inaczej ćwiczenia. Ja miałam do wszystkiego jeden zeszyt. Kto by to wszystko nosił ze sobą

Gość 0 Terenia 0
24.09.13 [zgłoś do usunięcia] już wkrótce studentka No właśnie, a co do laboratoriów, to są one na każdym kierunku, czy tylko na chemicznych, biologicznych i innych podobnych?" Jeszcze na teologii i religioznawstwie 😴 Studenci w probówkach zamieniają wodę w wino 😴

Nie mam wielkich planów związanych z tym kierunkiem, jedną pracę poniekąd już mam, a na studia idę głównie po to by mieć wykształcenie i przeżyć coś fajnego :) Czyli na wszelki wypadek zainwestuję w dwa zeszyty, przynajmniej będę miała mniejszy bałagan w notatkach ;)

Gość Cooolerska jestem
cooo się śmiejecie, mój kolega złapał 2 warunki na pierwszym roku zarządzania :classic_cool:

Gość gość
Zarządzanie? O to możesz sobie podarować kupowanie jakichkolwiek zeszytów. hehe

Gość gość
pssss teraz to możesz sobie planować a i tak będziesz notować na skrawkach i pisala olowkiem. ja tez tak sobie planuje co semest ze będę się przukladac a i tak gowno z tego wychodzi

gość 20:04:33 Co chcesz przez to powiedzieć? ;)

Gość 0 Terenia 0
24.09.13 [zgłoś do usunięcia] a na studia idę głównie (...) i przeżyć coś fajnego" Tylko pamiętaj o antykoncepcji :classic_cool:

Nie to miałam na myśli ale dzięki za troskę ;)

Gość gość
Mam na myśli to, że kierunku ''zarządzanie'' nie powinno nazywać się studiami

Ale rozwiń swoją myśl bo wciąż nie wiem o co Ci chodzi.

Ja muszę mieć do każdego laboratorium osobny zeszyt. A do wykładów Ci co pilniejsi potrafią mieć po 2 do jednego przedmiotu bo w jednym się zwyczajnie nie mieszczą, ale to zależy od przedmiotu.

Gość hjugy
Zapewne chodziło mu o zwykle niski poziom nauczania na kierunku zarządzanie oraz o to, że i tak nic potrzebnego nie będziesz umieć, więc bez znaczenia czy notujesz czy nie. Coś w tym stylu.

Gość gość
pojdziesz na dzien adaptacyjny to dostaniesz rozpiske co jest potrzebne by skompletowac wyprawke na studia pamietaj o worku i kapciach na zmiane dowiedz sie czy w planie jest przewidziane lezakowanie, jezeli tak to zainwestuj w jakas pizamke

No to w takim razie najlepiej będzie jak przekonam się w praktyce jak to wygląda, później w razie czego dokupię :) A powiedzcie mi jeszcze czy warto zainwestować w takie urządzenia jak drukarka czy pendrive?

Gość gość
prezerwatywy

No i jakie przyrządy musze kupić aby ściągać na egzaminach? przeciez wiadomo ze wszystkich tych głupot się czlowiek nie nauczy na pamięć :)

Gość gość
pendrive'a nie masz? zaopatrz się w kasę na miliony kserówek

No nie mam, bo tak jakoś wyszło, że nie był mi do tej pory potrzebny więc go nie kupowałam ;)

a jakie prochy kupować? W takim filmie "na wspólnej" jedna laska bierze i potem zdaje bez problemów najtrudniejsze egzaminy :)

Gość gość
tornister sobie kup, piornik