Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DNI PLODNE KIEDY

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie kobiety! kiedy mniej wiecej badz potencjalnie bo wiadomo kazda ma inny organizm, zaczynaja sie dni plodne kobiety/ ile dni od ostatnego dnia okresuu ??

Gość gość
ilu dniowe masz cykle?

Gość gość
17 czerwiec 13 lipca 12 sierpnia 12 wrzesnia troszeczke sie wyregulowal od momentu starania o dziecko

Gość gość
a nigdy po prostu nie moge dojsc kiedy mam dni plodne, zadnego bolu nic, sluz zawsze jest , i nie odrózniam po prostu

Gość gość
Czyli około 30 dni teraz, chociaż wcześniej widzę mniej. Tak naprawdę trzeba byłoby mierzyć temperaturę parę cykli żeby móc ustalić jaką masz długość fazy lutealnej po jajeczkowaniu, bo dla każdej kobiety jest mniej więcej stała. Ale jeżeli nie mamy takich danych to na Twoim miejscu starałabym się współżyć od 9 do 16 dnia cyklu.

Gość gość
Przy dłuższych cyklach jakbyś miała 30-31-32 dni i zakładając krótszą fazę lutealną powiedzmy 12 dni to można byłoby się pokusić jeszcze o 17,18 dzień cyklu.

Gość gość
czyli liczac ze 18/19 mialam ostatni dzien okres + za 9dni, tak ?

Gość gość
Kochana pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu.

Gość gość
ja powiem tak,w sierpniu mialam okres12-17 , kochalismy sie 17,20,22,23,26,28 i 1,9,11 wrz a 12 jakby idealnie okres, czy to mozliwe ze mialam dni nie plodne????????? dziwne dla mnie,

Gość gość
Czyli dzisiaj masz 14 dzień cyklu.

Gość gość
czyli teraz moge zajsc w ciaze? a co z tym wczesniejszym sierpniem, nie wiem czemu tak wyszlo.... powinnam byc w ciazy ;/

Gość gość
22, 23, 26 i 28 wrz to były patrząc na oko dni płodne. 1, 9, 11 wrz to już była Twoja faza lutealna, wiec wtedy na 100% nie zajdziesz w ciążę.

Gość gość
i jeszcze dopowiem ze wczoraj tak mnie brzuch bolal jakbym miala miec okres,ale w koncu zalatwilam sie w srodku nocy

Gość bebe03
no właśnie ja też nie wiem kiedy mam dni płodne, bo nie mam żadnych objawów zaczynam od tego cyklu mierzyć temperaturę narazie 5dc tempka na poziomie 36,4 36,3 i teraz nie wiem czy jak bedzie wyższa tz. że jest owulacja ? jak to się określa?

Gość gość
wiec nie mam pojecia czemu tak wyszlo ......

Gość gość
Nie przejmuj się tak bardzo, gdzieś tutaj jest świeży wątek o tym ile cykli trzeba było kobietom żeby zaszły w ciąże, niektórym bardzo dużo. Dopiero po roku bezskutecznych starań można zacząć się jakkolwiek martwić.

Gość gość
kurcze, no wlasnie teraz mialam 12 1 dzien cyklu , i o bobaska sie staralismy 18,21,24 .... mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie,jeszcze kilka dni zostalo ,,,,, ale serio sie przestraszylam, a on mowi ze juz starczy... ze nie plodna jestem ... i mi przykro jest

Gość gość
Na początek musisz wiedzieć tak jak pisałam przede wszystkim, że 1 dc to pierwszy dzień okresu. A żeby dobrze określić Twoje dni płodne musiałabyś mieć bardzo regularne cykle i musiałabym wiedzieć jak długą masz fazę lutealną- fazę podwyższonych temperatur. Dlatego podałam tak duże widełki w dniach. Chociaż Twoje ostatnie 4 cykle wcale nie należą do jakichś nieregularnych bardzo! Mieszczą się w normie jak najbardziej :)

Gość gość
Faktycznie kobieta jest płodna około 6 dni w cyklu. % dni przed owulacją i 1 dzień w jej czasie. Więc moje widełki u Ciebie są mocno przesadzone, ale trudno określić dokładne z powodów które wcześniej określiłam.

Gość gość
dzieki za info , mam nadzieje ze cos z tego bedzie, no to narazie do jakiegos 1 trzeba cos tworzyc hehe, a naprawde sama nie umialabym sobie wyliczyc tych dni, wczoraj mnie tak bardzo brzuch w nocy bolal i przedwczoraj

Gość gość
a co Ty ,myslalas ze czary mary i ciaza???? hehehe

Gość gość
% to miało być 5 dni przed :)

Gość gość
co 5 dni przed?

Gość gość
Patrząc na Twoje ostatnie cykle to jeszcze mogłabyś się pokochać w ciągu najbliższych 3-4 dni. Potem od poniedziałku (zakładając, że będziesz miała 30-31 dniowy cykl) już przejdziesz w niepłodne.

Gość gość
:) dziekuje za info.

Gość gość
5 dni przed owulacją ---> żywotność plemników

Gość gość
a czy przeziebienie moze tu na cos negaywnie wplynac ? w piatek mam 1 wizyte u gina, troche pozno ,ale lepiej teraz niz wcale

Gość gość
Każdy stan zapalny może ale nie musi wpłynąć na płodność kobiety. Może po prostu dojść np do późniejszego niż zwykle jajeczkowania. Ale tutaj nie ma reguły.

Gość gość
a czy moge brac leki , w ktorych w recepcie pisalo nie stosowac podczas ciazy, ale ja nie jestem w ciazy, wiec chyba moge stosowac?

Gość gość
Wiesz co, ja w zasadzie w każdym cyklu w ktorym się kochałam w fazie lutealnej, czyli po jajeczkowaniu staram się zachowywać tak jakbym hipotetycznie była w ciąży. Jakie to leki?