Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nuura

co kupic biednemu dziecku

Polecane posty

Gość Nuura

hej , mam chrzesniaka Filipka konczy on w nd 2lata , co mozna kupic takiemu dziecku ? jest to bardzo biedna dziewczyna z 2-dzieci, niewiem co ma czego nie ma bo pracuje w policji w innym miescie, mam malo kontaktu z dziecmi:/

Gość praktyczna pani domu
Siedzi zając na polanie, patrzy jedzie niedźwiedź na mopliku. Zając mówi: Przewieź mnie!! Niedźwiedź na to: ale będziesz zsikany. No i jadą sobie 80km/h i niedźwiedź pyta: Jesteś zsikany? Nie. jadą dalej 140km/h i niedźwiedź znów pyta: A tera z się zesikałeś? tak.-odparł zając. na drugi dzień niedźwiedź siedzi na polanie, podjeżdża zając na ścigaczu i pyta: -Podwieźć cię? -Oczywiście -ale będziesz zesikany, mówi zając. no i jadą 240km/h i zając pyta: -jesteś zsikany? -nie. jadą dalej 360km/h i zając znów pyta: -jesteś zesikany? -tak. -to teraz kur** sraj bo do hamulców nie dosięgam.

Gość gość
może jakieś ubranka na zimę, buty, kurtkę no i fajnie by było jakąś zabawkę, bo wiadomo że dziecko się ucieszy. dobrze jest też zapytać, bo może potrzebują jedzenia- kaszek dla małego.

Gość Nuura
ale 2latek jaki nosi rozmiar? tak mniej wiecej? niewiem czy moze lepiej pieniadze jej dac:/

Najlepiej będzie, jak ją o to zapytasz. Powie Ci, co najbardziej by się dziecku przydało.

Gość Nuura
pytalam , ale ona caly czas nic, nic, nic.... wiem ze jej ciezko :/

Gość gość
no nie wiem czy ubrania to dobry pomysl bo mozesz nie trafic w rozmiar.Najlepiej daj z 300 zl.Beda mieli na jedzenie i zakupy w lumpexie.

Najlepiej zapytać. Bo zapytasz o jego rozmiar kupisz kurtke fajną a okaże sie że juz ma... Zapytaj co by się przydało i coś wybierz. Najlepiej coś z ubrania plus jakas mała zabawka. Tylko z ubraniem nie szalej cenowo, lepiej 2 rzeczy tansze, niż jedna super rzecz. Dzieci bardzo szybko wyrastają z ubrań...

dziecku?chyba raczej jej cos by sie przydalo np.kondomy,zeby wiecej dzieci nie klepala skoro taka biedna.proste i logiczne.

Gość gość
Podaruj jej bony na zakupy np do tesco .

Gość gość
Jeśli dziewczyna jest solidna i przeznaczy pieniądze na dziecko to ja bym dała gotówkę. Nam się nie przelewa i każdy grosz od kogoś to wielka pomoc - ale każdą złotówkę przeznaczam na dziecko!

Gość Nuura
o tych kondonach! jej meza zabito jak wracal z delegacji! okradli go i uderzyli niefartownie ze zmarl na miejscu. chyba najlepszy pomysl to sa pieniadze , ten starszy ich synek do szkoly teraz chodzi to przydadza sie jej:) dziekuje za pomoc

Gość gość
A możesz napisać miasto? Miałabym ubrania na 10-11 lat ale wysyłać nie będę, musiałby ktoś odebrac bo to worek cały.

Gość gość
Tabletki anty albo kondomy

Gość gość
czarna79xxx uwazaj szmat'o zeby ciebie nic takiego nie spotkalo niezyczliwa kur2wo zycze ci jak najgorzej

Gość gość
Z dawaniem pieniędzy to głupi pomysł. To są urodziny dziecka i to ono głownie ma coś z tego mieć. Zapytaj co dla niego/niej potrzebuje i to kup. Przeznacz sobie jakąś kwotę. Jestem pewna, że ubranka czy buty się przydadzą. Do tego jakaś zabawka. A jak zostanie ci kasy, to wtedy możesz jej dać.

Gość gość
Daj koperte i jakas fajna zabawke dla malego.

Gość gość
Dwulatek to już całkiem duże i rozgarnięte dziecko. Myślicie, że jak sie mu kupi ubranie to przyjmie to jako prezent - nie, lepiej kupiś mu zabawkę edukacyjną czy coś takiego. Ubrania matka z ojcem powinni zapewnić, to jest ich zakichany obowiązek, ale wtedy braknie im na zabawki, i tu przede wszystkim dzieci beda poszkodowane. Pamietam jak to było 30 lat temu jak byłam mała. Moja chrzestna na święta przynosiła zawsze ciuszka i czekoladę, jako małe dziecko nie potrafiłam tego docenić, a mój brat od swojej chrzestnej zawsze dostawał zabawkę...a potem mama i tak mu kupowała ciuszka, bo nie miał to mu upowała, normalne.

Gość Nuura
wiem ze jesli temu mlodszemu kupie to i starszemu tez musze jakas glupotke, to moze zabawke jakas edykacyjna , starszemu cos do szkoly p*****lki i dam jej pare zloty zeby kupila cos malemu na zime .... tak by bylo dobrze?

Gość fanka anka
A może kup w ciuchaczu coś fajnego, tam czasem za grosze można naprawde dostać fajne rzeczy, a do tego zabawke. Jak kobieta biedna, to ze każdego prezentu się ucieszy.

Gość Nuura
nie no nie wypada raczej w ciucholandach prezenty kupowac

Gość gość
Mam dziecko w tym wieku, na pewno jakąś niedroga zabawka bo z ciuszka się nie ucieszy, a w kopercie kasa, jeśli matka jest w potrzebie to ją spozytkuje dobrze

Gość gość
proponuje po zabawce a mamusi dac bony podarunkowe tylko nie jako np 200 zl a 4 x po 50. ona juz bedzie widziala jak spozytkować. Jeśli mieszkasz poza Radomiem to kup te bony w jakiejś sieciówce jak np C&A lub sklepie z bucikami tak by ten sklep był w Radomiu - no to juz twoj wybór a mamusia bedzie wiedziala co takiemu dziecku najbardziej potrzeba

Gość gość
matce pomozesz robiac zwykle zakupy jak i ubranka dziecku frajde sprawisz choc jedna zabawka

Gość gość
do fanki- no bez przesady żeby prezenty w ciucholandach kupować, weż sie puknij w czoło

Gość gość
Starszemu przybory do szkoły (wypasiony piórnik), małemu zabawkę i coś z ubrań (kurteczka, sweterki, nawet majtki i koszulki albo rajstopki), idź do Pepco tam można tanio kupić i zabawki, i ciuszki dla dzieciaków. Dorzuciłabym jakiegoś fajnego słodycza, podzielnego, żeby i mama i dzieciaki mogły zjeść. Kasy bym nie dawała, bo widać, że kobieta jest honorowa i nie chce. Fajna chrzestna jesteś, że myślisz tez o czymś dla drugiego dzieciaka - wielu o tym nie myśli, a tak nawet pierdółka ucieszy tego drugiego.

Gość gość
Bony do sklepu UBRANIOWEGO to porażka - tam jest drogo i za tę sama kasę można dzieciaki obkupić w ciuchach po uszy. Jeśli bony, to tylko do supermarketu, gdzie jest spożywka, chemia gospodarcza i zabawki (Tesco, Real, itp.) - wtedy mama sama najlepiej spożytkuje bony.

Gość Nuura
jestem tego zdania ze jezeli jednemu to i drugiemu trzeba bo to sa dzieci i temu starszemu moze sie przykro zrobic , tym bardziej ze u nich prezent to tylko raz w roku mikolaj przynosi , dzieki za podpowiedzi :) bardzo mi szkoda jej , wiem ze czasem jak moze zostawic komus dzieci to leci sprzatac do hotelu za grosze. A dzieciaki sa takie kochane :) starszy powazny uczen :) a mlodszy nygus:) ale zawsze czysciutkie wszystko , nie jakies flejtuchy , zawalilo im sie bez ojca a bylo takie fajne malzenstwo .

Gość gość
Powodzenia Nuura i napisz jak się dzieciaki cieszyły ;)