Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia LBN

7 tydzień brak zarodka

Polecane posty

Gość Kasia LBN

Witam jestem obecnie w 10 tygodniu ciąży licząc od daty ostatniej @. Niestety 12.09 miałam robione USG i lekarz powiedział że nie widzi zarodka i musze sie zgłosić na zabieg dodam że mój pęcherzyk miał 21,7 mm, cykle mam zwykle co 28 dni ale ostatni miałam dokładnie 35. Mam w związku z tym pytanie czy sprawa jest już przesądzona i faktycznie nie będzie dziecka czy może mam jeszcze poczekać. Bardzo proszę o jakąś wypowiedź w związku z moją sprawą

Gość gość
przed zabiegiem ci zrobią kontrolne usg ale czarno to wygląda niestety przykro mi

Gość gość
Ja w 5 tygodniu ciazy slyszalam i widzialam bijace serduszko naszego malenstwa.

Gość gość
Dla własnego spokoju wybierz się do innego gina, żeby on wyraził swoją opinię. Może jest bardziej fachowy i ma lepsze usg. Ale może być tak że niestety tamten lekarz ma rację, czego Ci nie życzę.

Gość Kasia LBN
Mam dzisiaj wizytę o 17 więc pewnie już coś konkretnego mi powie, miałam podobną sytuacje z pierwszym dzieckiem , różnica polegała na tym że wcale ciąży nie widział tylko torbiel, miesiąc później okazało się że to 13 tydzień, ale teraz jestem starsza o te parę lat i zdaję sobie sprawę że może to się skończyć zabiegiem. Ale nadzieja umiera ostatnia tak my ludzie jesteśmy stworzeni

Gość gość
Na jaki zabieg masz iść? Idz do innego lekarza i poczekaj jeszcze może cos ruszy.

Gość Kasia LBN
Lekarz z Luxmedu po paru minutach postawił diagnozę, puste jajo płodowe, pęcherzyk 21,7 mm, brak pęcherzyka żółtkowego, ciałko żółte w prawym jajniku. Powiedział że mu przykro i żebym się umówiła ze swoim lekarzem na zabieg. Taka był jego wypowiedź, dziś idę do innego lekarz który 2 tygodnie temu kazał mi czekać, no to czekałam ale strasznie się boję że znowu będzie czarna plama

Gość gość
Ale to kafe denne!!! Zawsze jak laska napisze np. "MAm nadwagę 50 kg i nie moge schudnąć" to zaraz jakaś "życzliwa" napisze: "ja schudłam w miesiąc i trzymam wagę", tak jak tutaj babka pisze że nie ma zarodka w 7 tc a już jakaś życzliwa że: "Ja w 5 tygodniu ciazy slyszalam i widzialam bijace serduszko naszego malenstwa." i co chcesz się pochwalić? spierd....alaj

Gość gość
Kasia daj znać po wizycie, 3-mam kciuki :)

Gość Kasia LBN
Dam na pewno , kurcze czasami czytałam na forach różne rzeczy ale nigdy nie sądziłam że trafię na nie. Napiszę co mi powiedział lekarz , spróbuję jeszcze dziś. Dzięki dziewczyny za wypowiedzi

Gość gość
wiesz jak teraz jeste w 10 tyg wg okresu to już powinno się wyjaśnić, w ostatniej mojej ciazy też był za mały w stosunku do wieku ale wszystko nadrobiło, 7 tyg może jeszcze byc niejasny jednak jak jesteś w 10 tyg to juz sprawa bardziej jasna

Gość jusss
Kasia spokojnie u mnie pęcherzyk pojawił się dopiero na początku 6 tyg wcześniej nie było nic tak wiec spokojnie

Kasia czekaj do 10 tyg Bardzo Ci współczuję, bo przeszłam przez to samo Teraz jestem już drugi raz w ciąży i wszystko jest okej Ale nie spiesz się z zabiegiem Nas leżało trzy - jedna się pospieszyła już w piątym, drugiej się wszystko pokazało po 8 mym ...ja poddałam się w 10 tym - zaczęłam plamić ...

Kasia czekaj do 10 tyg Bardzo Ci współczuję, bo przeszłam przez to samo Teraz jestem już drugi raz w ciąży i wszystko jest okej Ale nie spiesz się z zabiegiem Nas leżało trzy - jedna się pospieszyła już w piątym, drugiej się wszystko pokazało po 8 mym ...ja poddałam się w 10 tym - zaczęłam plamić ...

Gość gość
Moze za wcześnie żeby coś widzieć. Ja miałam podobnie. Na pierwszym usg było widać zupełnie nic. Nawet jaja płodowego ńie było. Tydzień pózniej- teoretycznie 7 tydzień ciąży było tylko jajo plodowe. Dopiero w 9 tygodniu było widać bicie serca. Najprawdopodobniej miałam dni płodne w jakimś dziwnym terminie. Teraz czekamy na nasza dzidzie- 28 tydzień sie zaczął.

Gość Kasia LBN
Ten lekarz z Luxmedu to powiedział mi że według @ to 8 ale z usg wynika ze 6,5 tygodnia więc juz sama nie wiem co myśleć może to przez ten cykl taki długi, ale bardzo mnie zaniepokoiło brak pęcherzyka żółtkowego , jest tylko ciłako żółte w prawym jajniku

Gość Kasia LBN
Dodam że nic mnie nie boli super się czuje , żadnych plamień więc trochę się pogubiłam , myślałam że jak coś jest nie tak ,to się objawia np. plamieniami i takie tam a u mnie wszystko ok

Gość gość
Należy zbadać poziom Beta HCG jeżeli bedzie rósł w odstępach co 48 godzin to dziecko (dla mnie było to już dziecko!) żyje.

Gość Kasia LBN
Badałam hcg 11.09 miałam ponad 22 tysiące

Kasia Nie wiem jakiego masz lekarza, ale mój przy tym podejrzeniu zaraz mnie zapakował do szpitala gdzie byłam cały czas monitorowana. Zabieg mi zaproponowali kiedy byli raczej pewni że ciąża obumarła. Nie masz plamienia to poczekaj na tę pewność. Co do samopoczucia to też się wtedy bardzo dobrze czułam - teraz w prawdziwej ciąży było dużo gorzej.

Gość gość
Zasada jest taka poziom HCG rośnie a przynajmniej nie spada w badaniach co 48 godzin. "Moje poronienie" ma dziś 4 lata i jest cudowną dziewczynką:-)

Gość gość
Acha...dziękuje Bogu , ze trafiłam na mądrą lekarkę, której chciało się"poczekać" i sprawdzić jeszcze raz! Zabieg czyszczenia macicy może poczekać....

Gość gość
powinnas byla zrobic bete co dwa dni i sprawdzic jej wzrost, bo jedno badanie za wiele nie mowi. Ale skoro dzisiaj masz wizyte, to sie wszystko rozstrzygnie, trzymam kciuki. Mojej kuzynce lekarz tez dal skierowanie na zabieg, bo nie bylo zarodka, ona jednak odczekala ok miesiac i poszla jeszcze raz do tego samego lekarza, teraz jej syn ma 13lat. Dawno to bylo, dzisiaj sprzet lepszy, ale pomylki sie zdarzaja

Gość gość
Jestem już po badaniu. Lekarz widział jakieś pulsowanie , idę jeszcze jutro do szpitala na bardziej dokładne USG. Ważne że jest nadzwieje mi dał

Gość gość
Proszę Cię, wstrzymaj sie z zabiegiem. Sama jestem przykładem zdiagnozowanego pustego jaja plodowego przez lekarza z LuxMedu. Tymczasem poczekalam ok 1,5 tyg i pojawilo sie bijace serce. teraz jestem w 14 tc i mam sie dobrze.

Gość gość
Nie wybieram się na żaden zabieg, będę czekała :)

Gość gość
A i oczywiście gratuluję Tobie dzidziuś:)

Gość gość
zrob ponownie bete, jesli przyrosla to bedzie ok a najlepiej jest robic druga po 48 h wtedy jest wiarygodna

Gość gość
Idę jutro na badania do szpitala tam jest lepszy sprzęt. Mój lekarz jest dobrej myśli bo widział jakby echo zarodka

Gość gość
No i jak badania?