Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa w UK

ile wychodzi placa tyg na reke jesli bede zarabiac NMW

Polecane posty

Gość nowa w UK

ile to wychodzi dokladnie funtow na tydzien przy stawce 6,31/h prosze dajcie znac bo musze sobie wyliczyc koszty mieszkania, zywnosci i dojazdu

Gość gość
Ale ile godzin?

Gość gość
no pewnie banana szczeli, ze moze sobie szmaty z Primarka kupic i jeszcze jej zostanie na "kulki mocy" z Tesco :D Super jest zycie szczura :D

Gość gość
@gosc 21:26 - no najlepiej wysmiac... Od czegos trzeba zaczac, to pierwsze. Mimo, ze pracujac za NMW nie zarabia sie duzo da sie zyc. Jak jest ambitny/a poradzi sobie, w UK nadal sa spore mozliwosci. Lepsze to niz siedzenie na d*p...e i biadolenie.

Gość gość
40 godzin tyg chodzi mi o to ile odejmuja podatku i ubez. zdrowotne

Gość gość
Ok.225 funtow tyg na reke

Gość gość
Od czegos trzeba zaczac, to pierwsze.>>> I na tym skonczysz, nie bedzie lepiej i nie bedzie wiecej kochanenka, bo takich jak ty do UK zjechalo sie setki tysiecy i tak samo gadali I gadaja. Teraz to juz dopoki nas stad nie wygodnia Brytyjskie firmy beda placic wszedzie minimum wage... Jezeli naiwnie myslisz, ze bedzie inaczej, to juz ci mowie, ze jestes w bledzie, po paru latach zrozumiesz, ze stoisz w tym samym miejscu z dodatkowymi papierami po kursach, ale to i tak nic nie zmieni twojej wyplaty i sytuacji zyciowej, wciaz bedziesz siedziec na pokoju z mieszkaniu z obcymi ludzmi, bez mozliwosci przerwania zycia jak szczur...

Gość gość
''Jezeli naiwnie myslisz, ze bedzie inaczej, to juz ci mowie, ze jestes w bledzie, po paru latach zrozumiesz, ze stoisz w tym samym miejscu z dodatkowymi papierami po kursach, ale to i tak nic nie zmieni twojej wyplaty i sytuacji zyciowej,'' Bredzisz :P Nie sztuką jest zrobić kursy, sztuką jest zrobić potem z nich użytek, co mnie się pomału udaje. Po pierwszym z nich dostałem pracę, w międzyczasie zrobiłem drugi i teraz mam dużą szansę przenieść się do innego oddziału firmy na wyższą pozycję. Najważniejsze to mieć jasno określony cel i dążyć do niego wbrew wszystkim czarnowidzom dookoła, którzy najchętniej widzieliby cię leżącego na ulicy i jeszcze kopnęli :P

Gość gość
Brytyjskie firmy beda placic wszedzie minimum wage - ale bredzisz!

Gość gość
@gosc 10:09 - jak bedziesz tak czarno wszystko widziec, to owszem do niczego w zyciu nie dojdziesz nigdy! Minimalna sie zarabia w pracach nie wymagajacych konkretnych kwalifikacji, wiec te Twoje wywody to wloz miedzy bajki!

Gość gość
10:09 realnium potrzebujesz???

Gość gość
Osoba 5 odpowiedzi wyzej, to ze Tobie sie nie udalo, nie znaczy, ze kazdy tak ma!